Linksmieji sumuštiniai: papuošti stalui ir nevalgiems vaikams

Auginančios nevalgius vaikus šeimos žino, jog kartais tenka šiek tiek pagudrauti, norint privilioti vaiką į virtuvę. Išradingai ir kūrybiškai pateiktas maistas - viena iš tokių mažų gudrybių.

Nevalgių vaikų mamos gamina linksmuosius sumuštinius


Norint pagaminti tokius ir panašius linksmuosius sumuštinius nereikia nei baigti dizaino mokslo, nei prisipirkti brangių maisto produktų. Bene dažniausiai sumuštiniams naudojamas pjaustytas riekelėmis fermentinis sūris, dešra, vyšniniai pomidorai, ridikėliai, agurkai, virti kiaušiniai, salotų lapai, alyvuogės. Žaliosioms detalėms puikiai tinka petražolių lapai, svogūnų laiškai ar pipirnė.


Viena iš šių sumuštinių paslapčių - paprastos sausainių formelės, kuriomis išpjaustoma žaisminga forma iš sūrio ar dešros. Pastarieji sumuštiniams tinkamesni jau supjaustyti, mat ne visada mums patiems pavyksta sūrį supjaustyti taip plonai ir dailiai, kaip tai padaroma specialiais sūrio peiliais. Gražiausiai tokie sumuštinukai atrodo pagaminti su balta formine duona.


Įtraukite į kūrybos procesą vaikus


Dar viena maža gudrybė, padėsianti jūsų vaikus pamėgti nemėgstamą daržovę ar misto produktą - jų pačių dalyvavimas kūrybos procese. Pasikvieskite vaiką į virtuvę, aptarkite, kokį sumuštinį gaminsite ir leiskite jam atlikti lengvus darbelius bei dekoruoti sumuštinį. Savo rankomis pagamintas sumuštinukas bus daug skanesnis!



Fotoalia nuotr.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis