Šokoladinių pyragaičių receptas, kurį lengvai pagamins ir vaikai

Tėvai, kurie nebijo vaikų įsileisti į virtuvę ir gamina maistą drauge su jais, elgiasi teisingai. Mat taip skatinamas ne tik vaiko savarankiškumas, bet ir jo fantazijos vystymąsis.

Jei vaikui kyla klausimų, metas jam pirkti prijuostę


Kulinarijos loftas „Čiop Čiop" sako, kad vaikus reikia įsileisti į virtuvę ir leisti jiems įsitraukti į gaminimo procesą. „Virtuvė vaikams neretai būna įdomiausia vieta namuose, nes ten vyksta daug mamos ir tėčio reikalų, kuriuos mažiesiems tenka stebėti tik akies krašteliu.


 Jei pastebėjote, kad jūsų vaikai vis nesitraukia iš virtuvės ir nuolat klausinėja, kaip gaminti picą ar šokoladinius keksiukus ir žino bent penkių daržovių pavadinimus - suteikite jam galimybę išmokti pačiam ruošti maistą nuo mažų dienų", teigia kulinarijos lofte „Čiop Čiop" renginiams vadovaujanti Urtė Mikelevičiūtė.


Vaikų mėgstamiausiųjų sąraše - kepiniai su šokoladu


Vaikams skirto savaitgalio proga šokoladinės karamelės pyragaitis su braškių padažu, kurį nesudėtingai galite pagaminti drauge su savo mažaisiais. Kaip teigia „Čiop Čiop" šefas Mar d'Erceville, vaikams šokoladas beveik visada yra geras pasirinkimas.


Šokoladinės karamelės pyragaitis su braškių padažu


(4 vienetams)

- 4 kiaušiniai

- 100 g juodojo šokolado

- 100 g sviesto

- 80 g cukraus

- 30 g miltų

- 200 g braškių

 


Cukrų suplakite su kiaušiniais. Į ištirpintą sviestą dėkite šokoladą nuolatos maišydami. Ištirpintą masę supilkite į suplaktus kiaušinius su cukrumi. Maišydami suberkite miltus.


Gautą masę pilkite į silikoninius indelius, šiek tiek pateptus sviestu ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Braškes sutrinkite ir įberkite šiek tiek cukraus pudros.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis