Ar jau žinote, ką veiksite šį savaitgalį? 10 šeimai draugiškų renginių

Kad ir kaip būtume užsiėmę, rasti laiko savaitgalį pabūti su vaikais ir šeima - misija įmanoma! Jūsų dėmesiui - savaitgalio renginiai, kurie, mūsų akimis, yra draugiški šeimai.

Vilnius

Vilniuje vyks šeštasis beglobių gyvūnų organizacijos „Lesė" gimtadienis. Birželio 15 dieną 13 valandą prieglaudoje Buivydiškėse prasidės šventė, kurios metu bus galima pasivaikščioti po prieglaudą, dalyvauti protmūšyje, išleisti pinigų blusturgyje bei pajodinėti poniu.

tavovaikas.lt patarimas: ir liūdna, ir linksma proga vienu sykiu. Jeigu planuojate įsigyti namų augintinį, būtinai užsukite. Jei augintinio įsigyti neplanuojate, irgi užsukite - parodykite vaikui, kad daryti gerus darbus yra gEra.

Vilnius

Birželio 13-15 dienomis Gedulo ir vilties dienos minėjimo proga vyks ne vienas renginys, skirtas tragiškoms netektims ir pasipriešinimui atminti. Vilniuje esantys Genocido aukų muziejus ir Tuskulėnų rimties parko kompleksas atveria duris ir kviečia apsilankyti nemokamai nuo 10 iki 18 val.

tavovaikas.lt patarimas: liūdnas mūsų istorijos puslapis, bet jo pamiršti negalime. Kalėjimo vienutės, nukankintų žmonių asmeniniai daiktai ir penki šimtai karstų po žeme įrengtame kolumbariume... Jei jūsų vaikai mokyklinio amžiaus ir nėra buvę šiuose muziejuose, nueiti tikrai verta.

Kaunas

Šį savaitgalį Kauną vėl sudrebins galingas motociklų ir automobilių variklių griausmas. Šeštadienį, birželio 15 d. vyks keturioliktoji motociklininkų fiesta „Bike Show Millennium 2013, Lithuania". Sekmadienį, birželio 16 d. vyks automobilių paroda „Autoshow Millennium 2013, Lithuania".

tavovaikas.lt patarimas: mažų ir didelių berniukų šventė. Jei tokių turite namuose, informuokite apie šį renginį.

Kaunas

Bent kartą gyvenime kiekvienas žmogus atsiduria situacijoje, kai gali išgelbėti arba padėti užgęsti gyvybei: skęstančiųjų; ištiktų infarkto, insulto ar epilepsijos priepuolių žmonių likimas priklauso nuo neabejingų prašalaičių reakcijos. Kaip elgtis atsidūrus tokiose situacijose birželio 15 d. 12-19 val. Kauno miesto sode, renginyje „Padėk man!" primins profesionalai: pirmosios pagalbos specialistai iš Paramedikų asociacijos, savigynos ekspertai iš policijos ir kt. Taip pat bus griaunami mitai apie kraujo ir organų donorystę.

tavovaikas.lt patarimas: naudingas renginys, kurio metu tėvai galės tapti kraujo donoru,o vaikai sužinos, kaip vienas kraujo lašas išgelbėja aug gyvybių.

Trakai

Viduramžių šventė senojoje sostinėje vyks dvi dienas - šeštadienį ir sekmadienį. Jos metu bus demonstruojami senieji amatai, vyks lankininkų ir viduramžių šokių pasirodymai. Vaikai galės lipdyti iš molio, piešti, žaisti senovinius žaidimus. Sekmadienį,14.15 valandą, vaikams skirtas Vilniaus „ Lėlės" teatro spektaklis „Ragana ir Lukošiukas". Pirmąją dieną Trakai šurmuliuos iki vidurnakčio, o sekmadienį - iki 18 valandos.

tavovaikas.t patarimas: graži šventė gražioje vietoje. Proga pasipuošti lino rūbais, išsitraukti iš vaikų žaislų dėžės ietis, strėlės ir - pirmyn!

Marijampolė

Birželio 15 - 16 d. Marijampolėje šurmuliuos kasmetinė miesto šventė „Marijampolės miesto dienos 2013". Abi dienas nuo dešimtos ryto visų lauks suvalkietiškas kermošius, numatyta daug įdomybių ir renginių. Sekmadienis šventėje - šeimų diena - nuo Vytauto parko iki J. Basanavičiaus aikštės vidudienį drieksis Linksmasis šeimų karnavalas.

tavovaikas.lt patarimas: netyčia teko pamatyti, kokias įdomias kaukes gaminasi išradingos marijampoliečių šeimos karnavalui, taigi, net neabejojame, kad bus smagu.

Alytus

Birželio 14 -16 d. rengiama Alytaus miesto gimtadienio šventė „Šalis ta - Alytus vadinas! Miesto sode ir Rotušės aikštėje vyks koncertai, birželio 15 d. vyks tradicinis automobilių paradas miesto gatvėmis, automobilių šou, apsilankiusiųjų šventėje lauks Dzūkijos senosios technikos klubo automobilių paroda bei naujų automobilių paroda, bonsų ir susiekių meno demonstravimas, ikebanos demonstracija, pažintis su japoniško maisto gaminimo paslaptimis, Nishikigoi karpių ypatumais ir t. t. Miesto sode metu bus siekiama vežimėlių su vaikais rekordo. Paskutinė Alytaus miesto gimtadienio šventės diena - birželio 16 d. - skirta vaikams. Vidurdienį mažieji alytiškiai kviečiami apsilankyti menų šventėje vaikams „Skambantis spalvų miestas".

tavovaikas.lt patarimas: tikriausiai, pastebėjote ir jūs, ne tik mes, kad alytiškiai pamažu tampa japoniškų tradicijų ambasadoriais Lietuvoje. Įdomu! Puikiai sugalvota vieną šventės dieną skirti šeimoms ir vaikams. Šaunuoliai, dzūkai!

Palanga

Nuo šio savaitgalio Palangoje ima karaliauti muzika - Birutės parkas tęsia jau 110 metų kurorte gyvuojančią tradiciją ir dovanoja neįkainojamą pramogą - vakarus parko gamtos apsuptyje su pučiamųjų muzika. Nuo birželio 13 d. kiekvieną vasaros ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį nuo 18.30 val. visi pučiamųjų muzikos mylėtojai galės nemokamai mėgautis klasikinės, populiariosios bei originalios pučiamųjų muzikos koncertais Palangos Birutės parke.

tavovaikas.lt patarimas: net ir tie, kurie burnoja prieš Palangos triukšmą, Basanavičiaus gatvės papūgiškumą, atėję į Birutės parką prie Gintaro muziejaus, prikanda liežuvius. Tai ypatingą aurą turinti vieta, kurioje nuo šiol bus smagu pavakaroti skambant muzikai su visa šeima.

Palanga

Tarptautinis šokių festivalis „Palangos ritmu" jau tampa tradiciniu, šį savaitgalį jame dalyvaus daugybė šokėjų iš įvairių pasaulio šalių, Palangos svečiai turės galimybę nemokamai mokytis įvairiausių šokių ir kartu šėlti šokio ritmu įvairiose pajūrio kurorto erdvėse. Čia suvažiuos ir savo šokius rodys daugybė kolektyvų iš visos Lietuvos ir įvairių užsienio šalių. Įvairiose kurorto erdvėse akis galės paganyti ir kojas pamankštinti įvairiausių šokio stilių mėgėjai. Bus įrengtos vietos šokiams, čia vyks koncertai, seminarai, bus galimybė pasimokyti šokti kartu su žinomiausiais šokio specialistais.

tavovaikas.lt patarimas: jei auginate šokėjėlį ar šokėjėlę, puiki proga parodyti talentą viešai.

Plungė

Birželio 15 ir 16 dienomis Plungė švenčia ir kviečia užsukti visus. Be įprastų miesto šventei renginių - tautodailė smugės, koncertų ir sporto varžybų vyks kūdikių ropojimo varžybos (šeštadienį) savivaldybės mero prizui laimėti. Senamiesčio aikštėje ant vaikų veidukų bus piešiama ekologiškais dažais. Suaugusiems prigalvota irgi visokių įdomybių, pavyzdžiui, bėgimo į kalną su aukštakulniais rungtis bei picų valgymo čempionatas. Be to, Plungės miesto šventės metu šeštadienį, 13 val. Babrungo slėnyje vyks Žemaitijos regiono dainų šventė, o jai pasibaigus, 15 valandą - respublikinis pučiamųjų instrumentų orkestrų festivalis. Orkestrų muzika Plungėje, kaip niekur kitur skamba ypač iškiliai, juk būtent čia kunigaikščių Oginskių rūmuose buvo įkurtas pirmasis orkestras Lietuvoje.

tavovaikas.lt patarimas: ropliukai ir jų tėveliai, aūūūū!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis