14 idėjų šeimoms, kaip šį savaitgalį praleisti be TV

Pristatome paskutinio liepos savaitgalio renginius, kurie, galbūt, tiks ir patiks jūsų šeimai.

Vilnius

Liepos 28 d. Lukiškių aikštėje įvyks antrasis mėgėjų badmintono turnyras „Vilniaus plunksna". Tai - sveiką gyvenimo būdą propaguojantis renginys, taip pat vienijantis malonų laiko praleidimą ir lengvą, vasarišką muziką.

„Praėjusiais metais pirmą kartą įvykusi „Vilniaus plunksna" dalyvių ir žiūrovų buvo vienbalsiai įvardinta kaip geriausia vasaros savaitgalio diena mieste, - sakė vienas renginio organizatorių Žilvinas Stumbras. - Toks pasisekimas įkvėpė padaryti dar geresnę „Vilniaus plunksną".

Šiemet dalyvaujančių komandų skaičius padidėjo iki 32-iejų, padaugėjo žiūrovams skirtų žaidimo aikštelių, o keturių grupių koncertą galime vadinti nedidelio kalibro festivaliu pačiame miesto centre". Renginys prasidės 13 val. ir tęsis iki vakaro.

TavoVaikas.lt patarimas: badmintonas - puiki šeimos pramoga, kuri, paprastai, labai patinka ir vaikams. Atsineškite savo raketes ir plunksnines - rengino metu sužinosite, kaip taisyklingai laikyti raketę ir kurią akį primerkti, norint idealiai atmušti atskrendančią plunksninę.

Kaunas - Vilnius

Liepos 26-28 dienomis vyks motociklistų ralis „Aplink Lietuvą 2013". Startuos jis Kaune, Karo muziejaus sodelyje, dalyvaujant Kauno miesto merui R.Kupčinskui, kuris iškilmingai įteks atkurtąją istorinę LMK vėliavą ralio dalyviams.

Sugrįžtančius motociklininkus sutiks Vilniaus miesto meras A.Zuokas Vilniaus Rotušės aikštėje liepos 28 dieną 19 val. vakaro ir pasveikins LMK vėliavos sugrįžimą į istorinę Lietuvos sostinę. Čia motociklininkai savo motociklų variklių gaudesiu užbaigs sekmadienio vakaro Rotušės aikštės koncertą. Planuojamas dalyvių skaičius: 60 motoekipažų.

TavoVaikas.lt patarimas: jeigu jūsų atžalos nebijo variklių gausmo, ateiti paganyti akis tikrai galima!

Klaipėda

Visą savaitgalį Klaipėdoje vyks daugybė Jūros šventės renginių. Penktadienį 12 val. - teatralizuota šventės atidarymo ceremonija, Atgimimo aikštėje bei Tiltų ir Turgaus gatvėje trims šventėms dienoms įsikurs impozantiškos skulptūrinės kompozicijos „Karūna" ir „Muzikinis vežimas", aplink kurias nuolat vyks veiksmas.

Penktadienį, pražygiavus šventinei eisenai, nuo 19.30 valandos, po karūna skambės „Karališkų žingsnių aidas" - teatralizuotas projektas, skirtas karalienės Luizės rezidavimui Klaipėdoje atminti.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kokie naujagimių vardai populiariausi didžiuosiuose Lietuvos miestuose? TOP 10
Pamatykite, kas nutinka, kai vaikas paliekamas automobilyje vienas karštą dieną

Visas tris šventės dienas, Atgimimo aikštėje ypatingas dėmesys bus skirtas šokiams. Šeštadienį nuo 12 valandos po Karūna dėl karalienės Luizės taurės varžysis tarptautinio vaikų, jaunimo ir suaugusiųjų hiphopo ir breiko turnyro dalyviai. Šventinėmis dienomis Atgimimo aikštėje bus galima pamatyti senovinių automobilių paradą ir parodą.

Jau daugelį metų Tiltų ir Turgaus gatvių sankryžoje, kurią kerta kiekvienas, norintis būti Jūros šventės epicentre, įsikuria vis kita interaktyvi skulptūrinė kompozicija. Šie metai - ne išimtis. Jau penktadienio rytą senamiesčio ašimi taps spalvingas Muzikinis vežimas, atvešiantis į Jūros šventės karalystę keliaujančius artistus ir muzikantus, menestrelius ir trubadūrus, meilės melodijomis ir eilėmis apipilsiančius kiekvieną karalystės damą, suminkštinsiančius kiečiausias širdis ir sukursiančius tikrą karališkos puotos atmosferą.

TavoVaikas.lt patarimas: jeigu esate 100 km. spinduliu nuo Klaipėdos, neaplankyti Jūros šventės būtų nuodėmė.

Klaipėda

Liepos 26-28 d. Klaipėdoje vyks tarptautinis gatvės cirko festivalis „Stebuklų šalis" . Tradicinėje vietoje, Šiaurės rage netoli Senosios perkėlos, liepos 26 d., penktadienį, iškilmingu atidarymu bei specialiais vakariniais artistų pasirodymais startuosiantis festivalis lankytojų lauks ir šeštadienį bei sekmadienį.


Svečiai kasdien demonstruos vis kitokią programą - iš viso per savaitgalį Klaipėdoje bus parodyti 45 gatvės cirko artistų pasirodymai. Teritorijoje tradiciškai bus pastatytos dvi scenos su žiūrovams skirtais amfiteatrais, veiks kavinės, vyks atrakcijos mažiesiems žiūrovams. Lietuvai festivalyje atstovas tarptautinių renginių laureatas ir šalies publikos numylėtinis iliuzijos meistras Mantas Wizard.

Trijų dienų fiestą sekmadienio vakarą vainikuos „Tele bim-bam", vadovaujamo Neringos Čereškevičienės, koncertas.

TavoVaikas.lt patarimas: nepamirškite pasirūpinti bilietais, ši atrakcija yra mokama!

Klaipėda, Jūrų muziejus

Liepos 27 dieną 17 valandą Danės upė trauks akį senaisiais laivais. „Dangės flotilė", gyvai komentuojama Zitos Kelmickaitės, plauks nuo Pilies tilto iki Danės žiočių. Šiais metais flotilėje - 15 laivų iš Lietuvos ir Rusijos.

Iki „Dangės flotilės" plaukimo pradžios Jūros šventės svečiai turės laiko susipažinti su laivais iš arčiau: 13 val. Pilies uostelyje prie Pasukamojo tiltelio vyks iškilmingas flotilės atidarymas ir laivų pristatymas.

Po atidarymo iki 16.30 valandos veiks kūrybinės dirbtuvės „Dirbdysiu laivę", kuriose ir mažiems, ir dideliems bus ką veikti: vaikai mokysis savo vardus užrašyti paslaptinga jūrininkų kalba - vėliavėlėmis, statys miniatiūrinius barkus, škunas, brigus ir kurėnus, dalyvaus laivelių varžytuvėse, spalvins švyturius. O atlikę visas šias užduotys bus pripažinti tikrais Jūros šalies piliečiais ir gaus Jūrininko pasą.

TavoVaikas.lt patarimas: Jūrų muziejus, nors ir be delfinų, yra ypatingas. Ir, sako, šią vasarą "muša" lankomumo rekordus.

Kaunas

Kauniečiai ir miesto svečiai greta centrinio Kauno miesto savivaldybės pastato gali apžiūrėti sumažintą legendinio lėktuvo „Lituanica" kopiją. Ji įtvirtinta 3 metrų aukštyje, ir maketo mastelis yra 1:3. Kaip ir tikrojo lėktuvo, modelio karkasas aptrauktas drobe. Lėktuvo kopijos sparnų ilgis siekia 4,7 m, o pačio lėktuvo ilgis - 2,8 m.

TavoVaikas.lt patarimas: Lituanica Kauno širdyje bus demonstruojama iki metų pabaigos, todėl jei nepavyks pamatyti šį savaitgalį, pasiplanuokite kitą.

Kaunas

Savanorių organizacija „Baltai juoda" šeštadienį nuo 12 val. kauniečius ir miesto svečius kviečia į renginį šeimai „Išsaugosim šeimą - apginsim Lietuvą!". Jis bus rengiamas vienoje iš gražiausių Kauno vietų - Santakoje.

Atvykstančios šeimos yra kviečiamos pasiimti pledus, jei norisi, šio to užkąsti ir atsigerti. Iškylaujant bus kuriamos šeimos vėliavos, žaidžiama muilo burbulais, gaminami vėjo malūnėliai.

Taip pat bus organizuojamos futbolo varžybos, traukiama virvė, leidžiami aitvarai, mokomasi šokti, berniukų drąsa išmėginama riterių mokykloje.

TavoVaikas.lt patarimas: tai viena mėgstamiausių kauniečių pasivaikščiojimo vietų su vaikais. Renginys vyks iki 17 val.


Kaišiadorių r., Liaudies buities muziejus Rumšiškėse

Liepos 26-28 dienomis čia vyks šiuolaikinio folkloro ir alternatyvios muzikos festivalis „Margos pievos".

Tris dienas truksiančio festivalio vakarinėje muzikinėje dalyje dalyvaus 29 kolektyvai iš Lietuvos ir užsienio.

Šiais metais festivalio lankytojus pasitiks specialiai Tarmių metams skirta programa „Tarmių ratu", kurioje siūloma atitinkamame, muziejuje įrengtame, etnografiniame Dzūkijos, Aukštaitijos, Suvalkijos, Žemaitijos ir Mažosios Lietuvos regione susipažinti su to regiono tarme. Po šios programos visų lauks Rugiapjūtės ir Oninių šventė.

Susirinkusiųjų laukia ir edukacinės programos. Viena jų - tai partizaninio pasipriešinimo rekonstrukcija pokario (1944 - 1953) bei „Miško brolių" parengta mūšio inscenizacija. Norinčius susiremti intelekto kovose, lauks du žaidimai: orientacinis žaidimas „Istorijos labirintais" ir žaidimas „Protų mūšis", kurie pakvies susirinkusius žiūrovus išmėginti savo jėgas, azartą ir žinias įvairiomis temomis apie Lietuvą, jos istoriją ir etninę kultūrą.

Festivalio lankytojams bus demonstruojami tradiciniai amatai, skaitomos įvairios paskaitos ir rodomi filmai apie Lietuvos istoriją ir etnologiją, veiks visos muziejaus ekspozicijos. Tie, kas myli arklius, galės susipažinti su tradicinėmis lietuviškomis arklių veislėmis. Be to, festivalio „Margos Pievos" metu vyks jūrų skautų stovykla, kurioje tėvai galės palikti savo vaikus, kai norės pabūti su draugais, pasiklausyti muzikos ar ilgiau pavakaroti.

TavoVaikas.lt patarimas: tai puiki galimybė turiningai praleisti savaitgalį gamtoje kartu su šeima ar draugais. Veiks ir palapinių miestelis, todėl gal ryšitės dar vienam iššūkiui - nakvynei su vaikais palapinėje?

Vilniaus r.

Šeimoms draugiškas blaivus festivalis „Varom!" liepos 26-28 vyks Gaveikių km. prie Gaveikių ežero. „ Tėvai gali drąsiai čia atvažiuoti su mažyliais - jiems rengiame daugybę pramogų - nuo piešimų konkursų iki teatro spektaklių, nuo Afrikos būgnų grojimo pamokų iki aitvarų ir origamio dirbtuvių.

Šeima ras gausybę visiems tinkančių pramogų: vandens baidarių, šokių pamokų, meno dirbtuvių, sporto žaidimų ir varžybų.

Naktimis čia skambės ne tranki muzika, o švelnūs gongų garsai bei dainos prie laužo. Kviečiame tarsi į smagų žygį, kuriame suorganizuota programos įvairovė, gardus maistas ir draugiška atmosfera," sako organizatoriai, pasirūpinę ne tik specialia kaina šeimos bilietams, bet ir tuo, jog tris vaikus iki 12 m. auginančios šeimos festivalyje galėtų apsilankyti nemokamai.

TavoVaikas.lt patarimas: mums tai patinka! Visas tris festivalio dienas nebus parduodama nė lašo alkoholio. Puiki proga parodyti vaikams, kad įmanoma linksmintis ir kitaip, blaivia galva!

Šilalės r.

Liepos 27 d. 18 val. ant aukščiausio Žemaitijos piliakalnio prasidės "Medvėgalio menų festivalis". Nemokamame renginyje: unikalus I.Milkevičiūtės ir V.Noreikos duetas, Artūro Noviko Džiazo mokyklos ansamblis "Jazz Island", šokio trupė "Festa Cortese", kuri kartu su aktoriumi Vytautu Rumšu ir Čiurlionio kvartetu suvaidins įspūdingą muzikinį spektaklį. Taip pat bus pristatoma fotodrobių paroda "Ugnies ženklai Medvėgaliui", žiūrovai išvyks įspūdingą ugnies ir muzikos reginį. Po vidurnakčio neužmigusiųjų lauks Medvėgalio kino naktis.

TavoVaikas.lt patarimas: šis pasiūlymas - tik šeimoms, auginančioms užkietėjusius pelėdžiukus!

Akmenė

Liepos 26-28 dienomis Akmenėje vyks tradicinė Akmenės miesto šventė. Ji prasidės liepos 26 dieną vyksiančiu jau tradiciniu autorinės muzikos festivaliu „Akmeninė naktis". Taip pat vyks karatistų, motosportininkų pasirodymai, sveiko maisto degustacija, bus apdovanoti gražiausių sodybų savininkai. Šeštadienį popiet visi ragaus kareiviškos košės, o sekmadienį vyks teatralizuotas 1863 m. sukilėlių manifesto skaitymas bei Šv. Onos atlaidai.

TavoVaikas.lt patarimas: jeigu niekada nebuvote Akmenėje (gėda - pelėda, nebuvome ir mes), gal ir verta nuvykti. Negi rasime kitą, dar geresnę progą?

Marijampolė

Liepos 27 d. šeštadienį Sūduvos stadione vyks festivalis, vietinių vadinamas Majamiu. Jau nuo 15 val. scenoje koncertuos įvairūs atlikėjai, veiks atrakcionai vaikams, įvairūs žaidimai ir loterijos.

TavoVaikas.lt patarimas: tai mokamas renginys, todėl pasverkite, ar jūsų įspūdžiai atsipirks. Ir, beje, gal žinote, kodėl Majamis?

Anykščiai

Miesto šventė tęsis tris dienas, nuo penktadienio iki sekmadienio. Centre bus kuriami įspūdingi kilimai iš gėlių, veiks arklių taksi, miesto parke penktadienį bus demonstruojama Lietuvos kariuomenės naudojama ginkluotė, o šeštadienį vyks sporto renginiai.

Daugiausia renginių numatyta šeštadienį. Senamiestyje veiks mugė. Šventosios upės pakrantėje šeštadienį nuo 11 val. 30 min. vyks vaikiški "stebuklai": muilo burbulai, paspirtukai, balionai, žaidimai, 12 val. - spektaklis Vytauto V. Landsbergio „Obuolių pasakos" .

TavoVaikas.lt patarimas: floristiniai kilimai - ypatinga šios šventės tradicija, todėl planuokite važiuoti tada, kai jie  bus baigti "austi".

Šiaulių r.

Kurtuvėnuose šį savaitgalį vyks XIII respublikinis lietuviškų tarmių klojimo teatrų festivalis „Kurtuvėnai 2013" . Liepos 27 d. šeštadienį prie Kurtuvėnų dvaro svirno bei Bubių mokyklos salėje bus parodyta daug mėgėjiškų spektaklių, tarp jų, ir skirtų šeimoms su vaikais. Linksmybės tęsis ir sekmadienį, kai bus atidaromas Kurtuvėnų turgelis.

TavoVaikas.lt patarimas: Kurtuvėnų dvare esantis medinis svirnas - didžiausias Lietuvoje. Šis miestukas ypatingas tuo, kad jame gyvena vos keli šimtai žmonių, o turistų kasmet plūsta tūkstančiai.

Jeigu žinote ir kitų šeimai draugiškų renginių, parašykite mums el.paštu tavovaikas@delfi.lt.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis