Varškės keksiukai su šokoladu mamos receptas

Mūsų bičiulės toliau aktyviai dalyvauja vaikiško deserto konkurse. Jeigu norite suspėti ir jūs - paskubėkite!

Jums reikės:

500 g. varškės;

4 kiaušinių;

3 šaukštų cukraus;

3 šaukštų sviesto;

3 šaukštų manų kruopų;

1/4 stiklinės pieno ar kefyro;

1 šaukštelis kepimo miltelių;

1 plytelės juodo konditerinio šokolado;

Žiupsnelis druskos;

Karamelės;

Uogų (naudojau avietes).

Gaminimo eiga:

Manų kruopas reikia užpilti pienu ar kefyru ir 30 min. palikti, kad šiek tiek išbrinktų.

Kiaušinių tryniai išsukami plaktuvu su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba atšildytas sviestas, manų kruopos, kepimo milteliai, druska ir viskas gerai ištrinama.

Baltymai išplakami iki standžių putų.

Į masę sudedami jau išplakti kiaušinių baltymai, lengvai išmaišoma, sukrečiama į keksiukų formeles.

Kepti apie 30 min 180 laipsnių orkaitėje, atvėsus užpilti tirpintą šokoladą, apibarstyti karamele ir patiekti su uogomis.

Labai skanu prie kavos!

Edita A.

Edita dalyvauja konkurse „Mėgstamiausias vaiko desertas". Jo sąlygas rasite čia. Laukiame ir jūsų vaikiškų desertų adresu tavovaikas@delfi.lt. Rugpjūčio pradžioje trims šauniausių receptų autorėms padovanosime po naująją leidyklos „Gimtasis žodis"  išleistą Karen le Billon knygą „Prancūzų vaikai valgo viską".

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis