Kaip surengti linksmiausią vaikišką gimtadienį 15 idėjų

Ko reikia, kad vaiko gimtadienis būtų įsimintina šventė? Į šį klausimą atsakymo ieškome drauge su  renginių organizatore, Šypsomės.lt vadove Sandra Jakuliene, kuri pati augina 3 vaikus.

Ko reikia geram gimtadieniui? 8 žingsniai:

Programa

Iš anksto planuokite, ką vaikai veiks per gimtadienį. Suaugusieji gali daug valandų plepėti prie vaišių stalo, bet vaikams tai nuobodu. Galima naudotis specialistų, renginių organizatorių paslaugomis arba tėveliai patys gali sudaryti programą. Jei vaikas jau kalba ir turi savo nuomonę, būtinai atsiklauskite jos! Vaikams patinka būti organizatoriais, tardamiesi su jais mes laviname organizacinius gebėjimus, jie jaučiasi „suaugę", „svarbūs" ir vertinami suaugusiųjų.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Tiesa ir mitai apie cezario pjūvį

Kokio amžiaus vaikas labiausiai pavydi gimusio brolio ar sesers?

Kvietimai

Tėvai dažniausiai skambina telefonu ir taip pakviečia į gimtadienį. Tačiau kvietimai ne tik papuoštų šventę, bet ir padėtų išspręsti kai kuriuos organizacinius klausimus: kur ir kiek šventė tęsis, kokia dovana pageidautina. Labai patogu išsiųsti, pavyzdžiui, gražų elektroninį kvietimą į šventę.

Nuotraukos

Kartais tėvai nesusimąsto, kad kokybiškos gimtadienio nuotraukos yra didelė vertybė! Kuo mažesnis vaikas, tuo sunkiau prisimena gimtadienius, ir nuotraukos jam padės po kelerių metų pasidžiaugti buvusia švente. Kai tėvai patys organizuoja šventę, jiems ir taip užtenka rūpesčių, todėl patiems dar ir fotografuoti keblu. Išeitis būtų samdyti fotografą arba paprašyti draugo, kuris pafotografuotų. Taip pat dėl filmavimo.

Maistas

Vaikams tai nėra svarbiausia gimtadienio dalis. Vaikų gimtadieniams tinkamiausi rankomis valgomi užkandžiai: sūrio lazdelės, kukurūzai, sumuštiniai ir pan. Svarbiau - gėrimai, vaikai labai daug geria, todėl iš anksto pasirūpinkite dideliu kiekiu vandens ar kito gėrimo.

Aprangos kodas ir gimtadienio tema

Sugalvojus gimtadienio temą ir paprašius svečių atitinkamai pasipuošti, šventė iš karto tampa smagesnė, be to, labai gražiai atrodo nuotraukose. Gimtadienio tema turėtų atitikti vaiko pomėgius.

Pavyzdžiui, mažiukų gimtadieniui tiks rožinė, melsva arba gėlių tema. Darželinukams patiktų gyvūnėlių temos - pavyzdžiui, kiškio, pelytės gimtadienis. Vyresnėms mergaitėms surenkite fėjų ar princesių gimtadienį, berniukams - žmogaus-voro ar Žaibo Makvyno.&

Papuošimai

Jeigu šventė vyksta namuose, pasirūpinkite papuošimais. Tai gali būti paprasčiausi balionai, popierinės girliandos, kurias nesunku pasidaryti patiems.

Tortas

Be jo neapsieina nė vienas gimtadienis. Kartais atėjus į gimtadienį ir pamačius įspūdingą tortą norisi sakyti: „Vau!" Tačiau kai supranti, kad tos gražiosios spalvos išgaunamos sintetiniais dažais, pagalvoji, ar verta valgyti. Kartais tortas tikrai būna kaip gimtadienio akcentas ir stalo puošmena, tada jis paprastai būna labai gražus, bet nelabai skanus.

Jeigu tėvams svarbu sveikos mitybos principai, siūlau mažiems vaikams nedaryti tortų, gražiai atrodančių ir nelabai skirtų mažiems skrandžiams. Geriausiai, jei yra galimybė, pasigaminti naminį tortą - iškepti pačiai mamai arba kreiptis į mažas kepyklėles, kurios daro sveikesnius tortus.

Dovanėlės atėjusiems

Labai gražu, kai baigiantis gimtadieniui svečiai gauna po dovanėlę. Net jei pats gimtadienis buvo mažiau įspūdingas, dovanėlė vaikams teikia daugiau gerų prisiminimų apie jį. Manau, kad užtenka padovanoti smulkmenėlę, kurią galima gražiai supakuoti į lauknešėlį.

Kuo užsiimti su vaikais šventės metu? 7 nesenstančios gimtadienių idėjos:

Muilo burbulai. Muilo burbulai žavi ir didelius, ir mažus. Jie visada pasiteisina, ypač rengiant pačių mažiausiųjų gimtadienius. Pažaiskite žaidimų su muilo burbulais. Tarkim, kas moka išpūsti didžiausią? O kas - mažiausią? Kieno burbulas išsilaikys ilgiausiai nesprogęs? Galite pasigaminti ir leisti didelių muilo burbulų.

Lobio ieškojimas. Vaikams nuo ketverių metų ši idėja tikrai patiks. Žinoma, laukas tam tinkamesnis, bet iš bėdos tinka ir butas. Mindami mįsles ar spėdami užuominas, vaikai ieško paslėpto lobio - krepšelio su saldumynais ar mielais niekučiais.

Nuotraukų koliažas. Kiekvienas į gimtadienį atėjęs vaikas atsineša po vieną savo nuotrauką, kurios suklijuojamos ant iš anksto parengto didelio popieriaus. Pavyzdžiui, jei gimtadienio tema yra princesės, ant popieriaus nupiešiame pilį ir kiekviename jos langelyje klijuojame po nuotrauką.

Bendras piešinys. Tam reikia didelio popieriaus lapo, priklijuoto prie sienos. Vaikai piešia ant jo jubiliato portretą, rašo jam sveikinimus ir linkėjimus.

Atspaudai. Pakvieskite gimtadienio svečius įsiamžinti paliekant atspaudą - dažuose pamirkyto delniuko ar pėdutės.

Balionai. Su balionais galima žaisti daug žaidimų: kas ilgiau išlaikys balioną ore; organizuoti estafetę, kai bėgama su balionu šaukšte arba laikant jį tarp kojų ir pan. Mažiesiems patiks, jei balionas staiga virs katinėliu: nupiešite ant akytes, ūsus ir priklijuosite ausis. Darbo mažai, o laimės vaikams daug.

Su tėvais! Net patys paprasčiausi gimtadienio dalykai (piešimas, spalvinimas, kaladėlių bokšto statymas) vaikams taps ypatingi, jei drauge tai darys tėtis ar mama. Matydami spindinčias suaugusiųjų akis, gavę daug dėmesio, vaikai bus laimingi.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis