Žindantis vyras sūnų maitina "tėčio" pienu foto

Trevoras MacDonaldas yra lieknas vyras, tamsiai rudais plaukais, reta barzdele. Prasegęs marškinius jis maitina savo sūnų. Sakote, neįmanoma? Skaitykite toliau.

Nuotraukoje vyras žindo vaiką

Nuotraukoje, kuri buvo viešai paskelbta žiniasklaidoje, vyras sėdi parke ir maitina savo 16 mėnesių sūnų Jokūbą. Kanados Winnipego mieste gyvenantis vyras yra transseksualas, praeityje buvęs moterimi. Beveik pusantrų metų jis žindo savo sūnų ir patirtimi dalijasi savo rašomame tinklaraštyje Kaip išmokyti vaiką užmigti be kaprizų?
Tiesa ir mitai apie seksą po gimdymo

27-metų Trevoras save identifikuoja kaip tėtį. Tiesa, tinklaraštį jis rašo išgalvota pavarde, viešai neskelbia tikrųjų sūnaus bei partnerio vardų, norėdamas apsaugoti juos nuo viešumo.

Žiniasklaidos dėmesio Trevoras sulaukė po konflikto su žindymą skatinančios organizacijos La Leche League Kanadoje (LLLC) atstovais. Vyras birželio mėnesį kreipėsi raštu į juos, klausdamas apie galimybę tapti šios žindymo organizacijos konsultantu. Tam, kad galėtų dalintis sėkminga savo žindymo patirtimi po krūtinės sumažinimo operacijos, ypač su tomis poromis, kurios yra panašios į jo su partneriu.

LLLC atmetė jo prašymą, argumentuodama, kad jis prisistato tėčiu, o vyras negali tapti LLLC lyderiu. Motinos ir tėčio vaidmenų sukeisti negalima, sakoma organizacijos rašte. Pastebėta, kad tai pirmasis atvejis per 55 metų organizacijos istoriją, kai sulaukta kreipimosi iš tėčio, žindančio kūdikį.

Trevoras lyties keitimo procedūrą pradėjo prieš ketverius metus. Po gydymo hormonais suvyriškėjo jo balsas, ėmė augti veido plaukai, vėliau chirurginės operacijos metu sumažinta krūtinė. Vyras sakė, kad vyriškų lytinių organų suformavimo operacija jam buvo per brangi, tad jis liko su makštimi.

Nusprendė gimdyti ir žindyti

Iki pastojant 2010 metų liepos mėnesį, Trevoras, gydytojų siūlymu, buvo padaręs pusmečio hormonų gydymo pertrauką.

Baigiantis nėštumui, kai su partneriu apsisprendė pabandyti žindyti vaiką krūtimi, Trevoras apsilankė žindymo grupės paskaitose. Jaudindamasis, kaip jį priims moterys. Tačiau pasak jo, priėmimas buvo šiltas, jo nusiteikimas žindyti visokeriopai palaikomas.

Gimus kūdikiui, Trevoras bandė žindyti sūnų, tačiau laktacijos procesas nevyko pakankamas, todėl teko kviestis į pagalbą žindymo konsultantą ir imtis papildomų priemonių. Sūnų vyras žindo iki šiol, jam jau 16 mėnesių.

Mamos ar tėčio pienas?

"Kai dalyvauju savo miesto žindymo grupės susitikime dabar, aš galiu patarti jauniems tėvams, ką daryti, susidūrus su pirmaisiais sunkumais. Galiu pasidalinti savo patirtimi, ką daryti, kai pieno trūksta", - sako Trevoras savo dienoraštyje, nusivylęs Kanados La Leche League sprendimu nepriimti jo nuolatiniu žindymo konsultantu. „Aš esu žindantis tėtis, ir aplinkiniai mane tokį mato. Taigi, žindymas - ne tik moterų privilegija", - sako Trevoras.

Jis surado kitų būdų skleisti savo mintims - subūrė vienminčių būrelį socialiniame tinkle Facebook bei konsultuoja norinčiuosius Skype programa.

Nuotrauką su žindančiu Trevoru galima pamatyti čia.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis