Egmontas ir Reda Bžeskai: laimingi, kaip niekad FOTO

39 metų šou pasaulio ryklys Egmontas Bžeskas dabar, ko gero, nudžiugtų pavadintas ne talentingiausiu dailininku ar įžvalgiu prodiuseriu, o... geru tėčiu. Su žmona Reda Bžeskiene (30) ir mažąja Amelija vyrą ankstų šeštadienio rytą sutikome viename prekybos centre. Žinoma, prie vaikų prekių parduotuvės. Šeima mielai sutiko atsakyti į keletą TavoVaikas.lt portalo klausimų.

Dukrytė gimė vasaros viduryje

Pirmagimės dukrytės Reda su Egmontu susilaukė liepos 12 -ąją.

Vienoje Vilniaus ligoninių gimusi mažylė svėrė 3250 gramų ir buvo 50 centimetrų ūgio. Egmontas ne tik dalyvavo gimdyme, bet ir atsakingai ruošėsi tapti tėčiu. Jau kuris laikas iki tampant tėvais, garsioji pora atvirai pasakojo, kad sukūrę šeimą ėmė galvoti apie vaikus, o triukšmingus vakarėlius vis dažniau ėmė keisti ramūs pasisėdėjimai namuose.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Tėtis sveikuolis savo sūnų auklėja pagal sveiko gyvenimo principus
Bręsta skandalas karališkoje šeimoje: ar prireiks karališkajam kūdikiui DNR testo?

Amelijos vardas nurungė kitus vardus pretendentus

Retą Amelijos vardą Egmontas su Reda dukrytei išrinko tik jau gimus mažylei. Ir, kaip yra sakę jau anksčiau, jų tikrai neįkvėpė garsusis filmas „Amelija iš Monmartro". Vardas yra germaniškos kilmės ir reiškia „daršti, darbinga, atkakli", tačiau yra ir kita vardo kilmės versija, kad Amelija - "Dievo darbas (kūrinys)". „Buvome apgalvoję daug vardų, o galiausiai davėme tą, kurį sugalvojome dar dukrai būnant pilve. Nenorėjome sudėtingo vardo, užteks dukrai ir pavardės tokios", - portalui Delfi yra sakęs Egmontas Bžeskas.

Vasarą spėjo paatostogauti prie jūros

Egmontas džiaugiasi, kad dukra gimė vasarą ir dar spėjo pasidžiaugti jos šiluma. Nors Amelijai vos mėnuo su trupučiu, ji jau spėjo paatostogauti prie jūros. Su trijų savaičių dukryte Bžeskai ilsėjosi Palangoje.

Tądien, kai sutikome porą, ji nebuvo panaši į pavargusius, nemigos ir rūpesčių kamuojamus jaunus tėvus, atvirkščiai, buvo pasitempusi ir spinduliavo džiaugsmą.

Reda - žavi ir liekna, kaip iki dukters gimimo, Egmontas - stilingas ir iš tolo pastebimas. Ką tik išėjusius iš vaikų prekių parduotuvės, kol Amelija smagiai snaudė vežimėlyje, juos ir pakalbinome apie pasikeitusį gyvenimą.

Su dukryte Amelija praėjus pusantro mėnesio po gimdymo.
DELFI / Šarūnas Mažeika

Kaip jaučiatės po pirmųjų mėnesių, ar būtent taip ir įsivaizdavote motinystę ir tėvystę?

Reda: Viskas puikiai, būti tėvais yra nepakartojamas jausmas.

Egmontas: Mane visą laiką gąsdino draugai. Sakė: „Ojej, po gimdymo su žmona bus blogai, vaikas - blogai, viskas blogai..." Gal todėl ir užtruko šitas „projektas". Dabar galiu pasakyti, kad realybėje nieko panašaus nenutiko. Žmona nepasikeitė, situacija tik gerėja.

Galiu drąsiai pasakyti, jei tėvais tampi tada, kai laikas, jeigu šalia yra TAS žmogus, jei jį myli ir jautiesi mylimas, tave palaiko visi, tada nutinka atvirkščiai. Tėvystė - tai šventė.

Atsiranda prasmė gyventi. Leisti uždirbtus pinigus arba juos taupyti. Gyvenimas verčiasi aukštyn kojom. Jeigu anksčiau gyvenome dėl savęs, dabar gyvename dėl dukrytės. Nežinau, ką mes anksčiau veikėme be jos?..

Na, bet nesakykite, kad viskas tik puiku, juk naktimis turbūt neišsimiegate, tenka keltis?

Reda: Kokį vieną kartą, ne daugiau. Amelija - stebuklingas vaikas. Tfu, tfu, tfu, kad neprisikalbėčiau. Tikrai, ji labai geras kūdikis. Kai pirmas vaikas, nežinai, ko laukti ir tikėtis, bet pasikalbėjusi su kitomis mamomis suprantu, kad mūsiškė palyginus yra tikrai labai rami.

Spėju, kad dabar, tikriausiai, mėgstamiausios jūsų parduotuvės yra ne stilingų rūbų, o vaikiškų prekių?

Reda: Tikrai taip... (juokiasi).

Egmontas: Akivaizdu, štai šeštadienio rytas, o mes nuo pat ryto vaikų prekių parduotuvėje. Anksčiau tai tokiu laiku tik miegodavome...

Ar turite padėjėjų, kurie padeda auginti dukrytę?

Reda: Ne, neturime, ir kol kas mums to nereikia. Nesinori niekam jos palikti, norisi stebėti kiekvieną dukrytės augimo minutę. O jeigu norisi kur išeiti, einame visi trys.

Egmontas: Oi, mes tiek jau dviese prisivaikščiojom, kad dabar smagiausia yra namuose leisti laiką trise. O jei reikia, išeiname visi. Štai vakar buvom pas draugus vakarėlyje, Amelija puikiausiai visiems šypsojosi, ji mums netrukdo.

Nedarom iš to didelės problemos, nesureikšminame, kad, štai, yra vaikas - yra problema. Ne. Trijų savaičių vežėmės ją į Palangą su kolegomis, ir nieko, pabuvo prie jūros, vaikas sveikas ir gyvas.

Trijų savaičių Amelija su tėvais ilsėjosi Palangoje.
D.Lauručio nuotr.

Manau, viskas priklauso nuo tėvų būsenos. Kartais tėvai per daug pergyvena dėl vaiko. Nereikia panikuoti, reikia klausyti gydytojų. Mes gydytojų klausom, turim privačią gydytoją, kuri ateina pas mus. Atsiklausėm jos prieš važiuodami prie jūros. Visada klausiame, ar galime tą daryti, aną. Klausome profesionalų, nesielgiame labai vėjavaikiškai.

Viena iš kontraversiškiausių jaunų tėvų temų - skiepai. Kaip jūs, ar skiepijate dukrytę?

Reda: Skiepijame taip, kaip rekomenduoja medikai. Nesame dideli natūralistai, kurie pasisako prieš skiepus, mes pasikliaujame medicina. Aišku, kvailais skiepais neskiepijame, bet privalomais pagal skiepų kalendorių - taip. Papildomo rotaviruso skiepo nedarėme, greičiausiai ir nedarysim. Skaitau daug literatūros šia tema, ne tik lietuviškos, domiuosi. Esu už protingus skiepus, ir man pačiai ramiau, kai paskiepiju dukrytę.

Reda, kaip pavyko po gimdymo taip greitai susigrąžinti formas? Atrodote žaviai...

Na, nežinau, ar žaviai... (juokiasi) Viskas pavyko natūraliai, be didelių pastangų. Manau, tai eina iš vidaus. Kai viduje esi laimingas ir gerai jautiesi, tai atsispindi ir išorėje.

Egmontai, tai kaip suprantu iš jūsų švytinčių akių, draugai gąsdino be reikalo, viskas gerai?

Taip. Mes su Reda dabar laimingi, ir aš kartais pagalvoju, o kaip aš gyvenau be Amelijos, kaip aš gyvenau be Redos... Nesąmonė kažkokia...

Meilė perauga į dar didesnius jausmus. Dabar mus vienija ir vaikas, ir šeima, ir darbai mūsų bendri. Gyvename pilnavertišką gyvenimą, ir mums nieko daugiau netrūksta.

Randame laiko ir pasikalbėti dviese su Reda, ir laisvalaikį visi kartu praleidžiame puikiai. Bus, aišku, ateityje taip, kad ir močiutėms paliksime vaiką pasidžiaugti, ir dviese kažkur išvažiuosim, ir dirbsime, visko bus, bet šiuo metu visą savo laiką ir save atiduodame vaikui.

Fotogalerijoje: Egmontas ir Reda Bžeskai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis