10 klausimų apie motinystę Kristinai Zmailaitei

Operos solistė Kristina Zmailaitė (39 m.) su vyru Edmundu Seiliumi (38 m.) augina aštuonerių metų dukrytę Barborą. Dešimt žurnalo "Tavo Vaikas" klausimų garsiajai moteriai.

1. Didžiausias „atradimas" tapus mama.

Kristina nė trupučio nesvarsčiusi atsako: „Prieš aštuonerius metus pajutau, kad nepaprastai nuostabu būti mama."

2. Geriausia palankynų dovana.

„Mano akimis, pati geriausia dovana mums buvo vaikštynė." Be abejo, moteris yra girdėjusi kalbų, neva vaikui gali būti nesveika lakstyti su vaikštyne. Bet, anot Kristinos, mažylio nepalieki nuo pat ryto iki vakaro toje vaikštynėje. Juk ir mama turi nudirbti įvairius buities darbus, galiausiai pailsinti rankas. Vaikštynė - didelis pagalbininkas tėvams, o vaikui - laisvė judėti. Mergaitė bet kada galėjo pati pasiekti norimą vietą, pasiimti žaislą, jai nereikėjo zyzti prašant.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kaip vaiko Zodiako ženklas lemia jo rezultatus ir elgesį mokykloje?
Mano gimdymo istorija: 24 minutės gimdymo namuose

3. Mėgstamiausia šeimos pramoga.

Operos solistų šeima labiausiai mėgsta važinėtis dviračiais. Ne tik Vilniuje nutaikę progą mina pedalus, bet ir Nidoje nė vienų atostogų neleidžia be dviračių. „Ten išties yra kur pasivažinėti: kaskart ką nors nauja pamatai, be to, tai ir sportas", - pašmaikštauja Kristina.

4. Įsimintiniausi dukters žodžiai.

„Aš pirma atbėgau iš dievuliuko pas jus, todėl jis ir padovanojo mane jums..."

5. „To galbūt nepamiršiu visą gyvenimą..."

„Barboros gimimo ir po gimdymo valgytos picos su nuostabiu vynu! Po gimdymo praėjus valandai mes kartu su gydytoja valgėme picą ir skanavome baltojo vyno, kuriuos nuvažiavęs nupirko Edmundas. Buvau labai alkana..."

6. Geriausias būdas susikalbėti su dukterimi.

Kristina prisimena, kad anksčiau dukrytę, kai ji dar buvo mažiukė, užtekdavo priglausti, ką nors skanaus paduoti. Dabar su mergaite, stovinčia ties paauglystės slenksčiu, reikia ilgiau pasikalbėti, kuo nors įtikinti, įrodyti, kad taip bus geriau, mat Barbora iš mamos visu šimtu procentų paveldėjusi užsispyrimą.

7. Mėgstamiausi mamos ir dukters drabužių ženklai, apranga, patogiausia Kristinai būnant namuose.

Kristina Zmailaitė mieliausiai renkasi „Massimo Dutti" drabužius. Mama džiaugiasi, kad duktė turi skonį ir jai labiausiai patinka „Beneton", „Zara", „Gap", „Next" siūloma apranga. Vasarą namie moteris mėgsta dėvėti šortus ir lengvą palaidinę, žiemą - sportinę aprangą, nes tai itin patogu.

8. Mėgstamiausi Kristinos kvepalai.

Operos solistė Kristina Zmailaitė labai mėgsta kvėpintis, nes, pasak moters, kvapai veikia savijautą. Šiuo metu mėgstamiausias yra „Brecourt" kvapusis vanduo „Harâm". Kvapas gana sodrus, dvelkia Rytų prieskoniais.

9. „Augindama dukterį labiausiai pasitikiu..."

Aštuonmetės mama patikina, kad augindama, auklėdama mergaitę labiausiai pasitiki savimi. Moteris stengiasi daryti tik tai, kas yra gera, elgtis taip, kad savo mažajai atžalai būtų pavyzdys. Kristina tvirtai sako: „Barbora rūpinuosi kasdien, o ne kartais." „Visada kas nors bandydavo ką nors patarti (blogų patarimų, sako, jai netekę išgirsti - aut. past.). Vis dėlto aš esu mama ir aš sprendžiu, kas mano vaikui yra geriausia, ir nieko, kas yra buvę per tuos metus auginant dukrelę, nekeisčiau", - tvirtai sako Kristina.

10. Mintys, kurios aplanko žiūrint į savo dukterį...

„Labai norėčiau, kad jos gyvenimas būtų jos vertas. Arba kad ji būtų verta gero gyvenimo."

DELFI nuotraukų galerijoje - Kristina Zmailaitė:

 

žurnalas Tavo vaikas
žurnalas Tavo vaikas
Žurnalas "Tavo vaikas"
Rugsėjo mėnesio (Nr.9) žurnale "Tavo vaikas" skaitykite:

- „Pagaliau į baseiną!" rasite praktiškų patarimų, kaip namų vonioje plukdyti kūdikį.
- „Kuo skalbsime šiandien?" - apie saugiausias ir geriausias skalbimo priemones. Tai, kas aktualu kiekvienai mamai.
- Straipsnyje „Karolina Liukaitytė: „Vaikelis buvo lauktas ir planuotas" žinoma jauna mamytė prisipažins, kad labiausiai ją erzina nuolatinis aplinkinių įprotis patarinėti.
- Straipsnyje „Pykina? Valio!" - apie tai, kada pykinimas nėštukei gali būti į naudą.
- Straipsnyje „Mes nesėdime namie!" - apie tai, kad nors dabar tarsi nebemadinga su šeima sėdėti namie, tačiau svarbu nepaminti ir šeimos tradicijų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis