Fengšui apie žaislus: 8 dažniausios tėvų klaidos

Ar esate suskaičiavę, kiek žaislų turi jūsų vaikas? O ar visais jais žaidžia? Greičiausiai, kad ne, ir kai kurie iš jų seniai pamiršti dūla spintos kamputyje ar stalčiuje. Kodėl taip nutinka, taps aiškiau išklausius Fengšui specialistų pastebėjimų apie vaikų žaislus.

Pirmoji klaida: per daug žaislų

Prisipažinkime, daugelis iš mūsų vaikams perkame žaislus net tada, kai dėl to tenka kažko atsisakyti sau. Tačiau tikriausiai teko pastebėti, kad kartais naujas žaislas vaiko nesudomina arba sudomina labai trumpai. Dauguma vaiko kambaryje esančių žaislų tėra interjero dekoracijos, o gal dar blogiau: tampa dulkių kaupikais arba užgriozdina kambarį, ir dėl to riboja mažyliui judėjimo laisvę.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Atlikite testą ir sužinokite, kokie tėvai esate
Kaip vaiko protas priklauso nuo jį gimdančios mamos amžiaus

Kol vaikas mažas, jam visiškai pakanka kelių žaisliukų. Kitas variantas: duoti žaisti kelis žaisliukus, likusius paslėpti, ir išimti tik kas kurį laiką. Kitaip tariant, nuolat keisti žaislų „ekspoziciją". Labai svarbu, kad vaikas nuo mažų dienų suvoktų: kiekvienas žaislas turi savo vietą, yra laikomas žaislų dėžėje. Fengšui sako, kad namuose neturi būti sulūžusių žaislų. Arba jūs juos sutaisote, arba išmetate.

Antroji klaida: itin dideli žaislai

Vaikų kambaryje neturi būti žaislų, kurie yra didesni už patį vaiką, pavyzdžiui, taip mėgstamų dovanoti milžiniškų pliušinių meškinų ar šuniukų. Tokie nerealaus dydžio žaislai gali būti vaikiškų baimių ir neurozių priežastimi. Mūsų pasąmonė yra galinga, ir jeigu vaiko kambaryje yra tokių žaislų - milžinų, vaikas nejučia gali imtis jaustis menkesniu, silpnesniu.

Trečioji klaida: žaislai neatitinka vaiko amžiaus

Žaislai vaikui bus naudingi tik tada, kai atitiks jo amžių. Tik tada jie ugdys ir lavins vaiką, suteiks jam malonumo. Neretai tėvai perka žaislus, kuriems jų vaikas dar per mažas. Jis nėra subrendęs tokiam žaislui, todėl šis jo nesudomina, tuo tarpu tėvai galvoja, kad pirkdami „protingesnį" žaislą pagreitins vaiko raidą.

Ketvirtoji klaida: žaislai yra vienos rūšies

„Mano vaikas nedėlioja dėlionių, jis žaidžia tik mašinytėmis", - kartais sako tėvai, tačiau įsigilinus paaiškėja, kad jų namuose nė vienos dėlionės nėra. Nereikia pataikauti tik vaiko skoniui, pirkti dešimt barbių arba dvidešimt robotukų. Žaislai turi būti įvairiapusiški, skirtingos paskirties. Vieni turi teigiamos įtakos vaiko motorikai, kiti lavina mąstymą ir panašiai.

Penktoji klaida: žaislai tėvams

Prisipažinkite, juk būna,kad žaislą savo vaikui nuperkate tik todėl, kad patys vaikystėje tokio labai norėjote arba turėjote. Valdomas lėktuvėlis, vaikiška virtuvėlė - taip, tai mieli, žaislai, kurie gali jus priversti aiktelėti parduotuvėje, tačiau atminkite, kad žaislai yra skirti vaikams, o ne jums, ir jo norai turi būti svarbiausi. Tai supratę tėvai nustemba, kad brangus, naujas ir modernus žaislas kartais vaikui rūpi daug mažiau, negu pigus, bet mažyliui mielas niekutis.

Šeštoji klaida: neteisingai padovanoti žaislai

Renkant dovaną vaikui, reikia būtinai galvoti apie jį, apie tai, ką jis mėgsta, kaip jūs jį mylite. Kartais dovanos perkamos mechaniškai, arba, dar blogiau, perdovanojamos. Tik su meile, galvojant apie vaiką nupirkta dovana turės teigiamos energijos. Dovanoti vaikui reikia žaislus su meile, o ne tada, kai tai tampa apdovanojimu už tam tikrą vaiko elgesį. Kai vaikas guli ligoninėje, kartais tėvai atneša jam dovanų žaislų. Toks žaislas savyje saugos tą neigiamą ligoninės patirtį. Fengšui sako, kad tokio žaislo su neigiama energija reikėtų kuo greičiau atsisakyti. Laukiamiausios vaikų šventės - gimtadienis ir Kalėdos.

Septintoji klaida: nežinomi žaislai

Vaikui negalima pirkti nekokybiškų ar pavojingų žaislų. Taip pat negalima pasilikti sau surastų žaisliukų ar padovanotų nepažįstamųjų, nes neaišku, kokia yra jų energetika. Žaislai neturi būti skatinantys vaikų agresyvumą, neturi patys išoriškai agresyviai atrodyti. Žaislai turi būti estetiški ir sukelti malonių jausmų. Monstrams ir neaiškioms baisioms būtybėms ne vieta vaiko kambaryje.

Aštuntoji klaida: žaislai, kuriuos jums įpiršo

Jeigu perkate žaislą tik todėl, kad susigundėte pamatę reklamą arba įkalbėti pardavėjo, greičiausiai jis pateks į nenaudojamų žaislų būrį. Žaislai, kaip ir pats vaiko kambarys, turi atspindėti vaiko charakterį, formuoti jo skonį. Jeigu vaikas pats labai nori turėti „madingą" žaislą, tokį, kaip reklamoje, dovanokite jį su mintimi, kad tai tik jo žaislas, nepanašus į kitus, ypatingas.

Trumpai drūtai:

Žaislas turi atitikti vaiko amžių.

Įsiklausykite į vaiko norus, atsiminkite, kad perkate žaislus vaikui, o ne sau.

Žaislai turi būti įvairūs, tačiau neužgriozdinkite jais viso vaikų kambario.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis