Žinomi Lietuvos tėvai nesibaido vaikams duoti močiučių vardų FOTO

Jonas, Petras, Ona ir Marija - tai vieni iš populiariausių 20 amžiaus pradžios vardų. Prieš šimtą metų buvę labai populiarūs, senolių vardai šiandien vėl yra madingi. Taip galima teigti peržvelgus, kokius vardus savo vaikučiams suteikia žinomi Lietuvos tėveliai.

Keliautojo ir fotomenininko Mariaus Jovaišos bei jo žmonos Brigitos šeimoje auga trys vaikučiai, kurie gali didžiuotis tikrai retais vardais - Izabelė, Vincentas ir Antanas. Įvairius pasaulio kampelius išmaišiusi šeima nesusiviliojo įmantriais užsienietiškais vardais, ir savo atžalas pavadino gražiais, senolių laikus menančiais, vardais. Įdomu, kad viduriniojo sūnaus vardu pavadinta ir Brigitos knygą, kurią ji parašė vaikams - „Šuniuko Vinco kelionė aplink pasaulį".

DELFI / Tomas Vinickas

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kaip vaiko gimimo valanda lemia jo likimą?
Įspūdingas video, kuriame keturios kobros augo naujagimį

Vaikiškų megztų rūbelių dizainerė Asta Mackevičienė su vyru Vyčiu augina dvynius - Algį ir Petrą. Jų susilaukti porai nebuvo lengva, apie tai jie atviravo ne viename interviu žiniasklaidai. Džiaugsminga žinia apie dvynių gimimą veiklios ir kūrybingos moters gyvenimą pakeitė iš esmės. Ji ne tik pasinėrė į motinystę, bet ir ėmėsi „vaikiško" verslo - megzti mielus rankų darbo rūbelius vaikams.

Aktorius Mantas Stonkus su žmona Indre pirmagimei dukrytei išrino retą Cecilijos vardą. Neatsitiktinai - būtent šį vardą turėjo Indrės mama, močiutė ir prosenelė. Metukų mažylė dar nesupranta vardo išskirtinumo, tačiau paaugusi, neabejojame, tai įvertins.

Organizatorių nuotr.

Dizainerė Daiva Urbonavičiūtė visada garsėjo savitu kūrybos braižu ir nestokojo originalumo. Panašiai galima pasakyti ir apie jos sūnelio vardą. Savo pirmagimiui žinoma moteris suteikė retą Pranciškaus vardą. Po penkerių metų santuokos dizainerė šią vasarą išsiskyrė su sūnelio tėčiu, Skomantu Janoniu. Pranciškui, kuris gimė ne ligoninėje, o namuose, dabar penkeri metukai.

Daiva Urbonavičiūtė
Daiva Urbonavičiūtė
DELFI / Tomas Vinickas

Du talentingi menininkai, dainininkai Erica Jennings ir Jurgis Didžiulis, augina du sūnelius. Nors šeima ir tarptautinė - Jurgis yra lietuvis, gimęs Kolumbijoje, o Erica - airė, gyvenanti Lietuvoje, abi atžalos turi vardus, kurie Lietuvoje buvo populiarūs jau gana seniai. Tai - Pranas ir Antanas.

Jurgis Didžiulis ir Erica Jennings
Jurgis Didžiulis ir Erica Jennings
DELFI / Tomas Vinickas

Rūbų dizainerė Agnė Kuzmickaitė ir "Happyendless" vokalistas Saulius Prūsaitis pirmagimę dukrytę pavadino Leonarda. Mažylei jau dveji metai, o jos vardo istorija ypatinga - šviesaus atminimo filosofė ir humanitarinių mokslų daktarė Leonarda Jekentaitė - Kuzmickienė buvo Agnės mama.

Saulius Prusaitis ir Agnė Kuzmickaitė
Saulius Prusaitis ir Agnė Kuzmickaitė
DELFI / Tomas Vinickas

Grupės ŽAS narys, kulinarinių laidų vedėjas Gidonas Šapiro - Bilas su mylimąja Dovile augina šią vasarą gimusį sūnų Benediktą. Pirmajai atžalai pora suteikė lotynų kilmės vardą, kurio reikšmė - „palaimintas".

Gidonas Šapiro - Bilas
Gidonas Šapiro - Bilas
DELFI / Šarūnas Mažeika

Laiko patikrintą Elžbietos vardą savo vienintelei dukrytei išrinko astrologas bei TV laidų vedėjas Naglis Šulija. Trejų metų Elžbieta - trečioji N.Šulijos atžala, tačiau pirmoji, kurios susilaikė su gyvenimo drauge Giedre. Iš pirmosios santuokos jis turi du sūnus.

DELFI / Tomas Vinickas

Trijų dukryčių mama, žurnalistė ir viešųjų ryšių specialistė, knygos "Karavansarajus" autorė Gabija Vitkevičiūtė, jauniausiajai atžalai su vyru Jurgiu Pauliuku išrinko Teresės vardą. Dviejų vyresnėlių vardai irgi reti - Ditė bei Mėja Ly, tačiau tik mažosios vardas primena mūsų močiučių laikus.

Klubas.lt (J.Baliutavičiaus nuotr.)

Visi keturi Eglės Grėbliauskaitės-Tursienės ir vyro Gedimino vaikai turi išskirtinius vardus, kurie labai gražiai dera tarpusavyje. Modelis, verslininkė ir diplomuota tapytoja laikėsi vientisumo, rinkdama vardus atžaloms: Petras, Antanas, Ona, Agota.

Asmeninio archyvo nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis