Nepastojate? Priežastis gali būti netikėta

Su vyru vis dažniau pasikalbate apie vaikus? O gal jau dedate ir realių pastangų, kad jų susilaukti? Jei taip, turite žinoti, kas jums gali trukdyti pastoti.

Alkoholis neigiamai veikia moters vaisingumą

Mokslininkai neabejoja, kad alkoholis turi neigiamos įtakos moters vaisingumui. Tyrimai rodo, kad vyno taurę ar alaus bokalą dažnai kilnojančios poros ilgiau nepastoja, palyginus su negeriančiųjų poromis. Be to, tai galioja ne tik natūralaus pastojimo atvejais, bet ir kai į pagalbą pasitelkiamas pagalbinis apvaisinimas.

Mokslininkai iš JAV tyrė 90 porų, kurioms nepavyko pastoti net po trijų pagalbinio apvaisinimo procedūrų.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Žinomos šeimos Lietuvoje savo vaikučiams suteikia vardus, kurie Lietuvoje buvo populiarūs prieš 100 metų
Kaip vaiko gimimo valanda veikia jo likimą?

Susilaikymas padeda pastoti

Paaiškėjo, kad moterys, kurios susilaiko nuo alkoholio visiškai bent tris mėnesius iki pastojimo dienos, turi net 90 proc. didesnę tikimybę pastoti. Moterys, kurios per savaitę išgerdavo apie tris taures vyno, atvirkščiai, sumažindavo savo tikimybę pastoti net 30 procentų. Tyrėjai daro išvadą - sumažinti šansus pastoti gali net viena taurė vyno per savaitę!

Alkoholis turi neigiamos įtakos moters kiaušidžių veiklai, todėl planuojant vaikelį, būtina atsisakyti jo bent tris mėnesius iki pastojimo. Dar geriau, jei taip pasielgia abu - ir vyras, ir moteris.

Alkoholis ir nėštumas

Specialistai perspėja, kad alkoholio vartojimo pasekmės yra liūdnos ir jau pastojusioms moterims. Anot ekspertų, alkoholio vartojimas nėštumo metu yra viena iš pagrindinių kūdikių vystymosi sutrikimų Europos Sąjungoje priežasčių. Per nėštumą net nedideliais kiekiais ar tik nėštumo pirmaisiais mėnesiais vartojamas alkoholis trukdo normaliam vaisiaus vystymuisi ir gali rimtai pakenkti dar negimusiam kūdikiui.

Tačiau net ir žinant šiuos faktus, statistika verčia sunerimti: apie 25 procentus nėščiųjų Ispanijoje, 35-50 procentų Olandijoje ir iki 79 proc. nėščiųjų Jungtinėje Karalystėje bei Airijoje neatsisako visiškai alkoholio per devynis mėnesius, kol laukiasi mažylio.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis