Konkursas: laimėk knygą vaikams „Sraige, nerūkyk"

Portalas TavoVaikas.lt kviečia dalyvauti konkurse ir laimėti „kitokią" eilėraščių knygą vaikams - Renatos Šerelytės "Sraige, nerūkyk".

Žinomos rašytojos Renatos Šerelytės, kuriančios tiek suaugusiems, tiek mažiesiems, nauja eilėraščių knyga vaikams „Sraige, nerūkyk" ko gero nustebins ne vieną skaitytoją ir tikrai išsiskirs iš vyraujančios vaikų literatūros temų konteksto.

Eilėraščiuose autorė su vaikais kalba apie pasaulį ir gyvenimą tokį, koks jis būna iš tikrųjų - ne tik gražų, linksmą, pasakišką, bet ir skaudų, liūdną, kartais keliantį baimę ar nerimą.

Svarbiausia autorei buvo sąžiningai ir atvirai prabilti vaikams, kalbėti ir ne pačiomis maloniausiomis temomis, su kuriomis susiduria dažnas vaikas. Knygos „Sraige, nerūkyk" eilėraščiai kartu kupini fantazijos, sapno spalvų, pamokantys, paguodžiantys, pralinksminantys.

„Skaudi patirtis jautriose vaikų širdutėse neišvengiamai budina klausimus, todėl tų klausimų „neišgirsti", atsisakyti apie juos kalbėtis, nukreipiant kalbą vien apie saulytę ir pasakų fėjas, paprasčiausiai nesąžininga.

Manau, literatūra galėtų bent jau pamėginti būti tokių vaikų pusėje - pabūti savotišku skiepu jiems, pasiekti, kad vaikas bent jau būtų tokiems smūgiams atsparesnis, neliktų su savo skausmu ir siaubu vienas. Esu įsitikinusi, kad vien jau pasakymas eilėraščiuose, kad jo nelaimė ir knygoms yra žinoma, kad pasaulyje jis toks ne vienas, kad ta patirtis jo nesumenkina, neišstumia iš sveikųjų pasaulio, tokį vaiką ir guodžia, ir stiprina." - rašytoja Renata Šerelytė pasakoja apie eilėraščių knygelės sumanymą.

Knyga iliustruota Gražinos Turčinskienės piešiniais, ją išleido Lietuvos Rašytojų Sąjungos leidykla.

KONKURSAS!

Atsakykite į žemiau esančius klausimus ir laimėkite naująją knygą. Tris laimėtojus skelbsime lapkričio 17 dieną, sekmadienį.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis