Jauna verslininkė: laimingesni tie vaikai, kurių mamos randa laiko sau

Veikli mama Armina Staniulienė spėja ir pasirūpinti verslu, ir atžalomis. Įkūrusi internetinį vestuvių planavimo puslapį, ji kartais dirba ne tik biure, bet ir namie, tad gali daugiau laiko skirti šeimai. Kaip pavyksta jaunai mamai suderinti ir verslą, ir motinystę?

Armina – dviejų žavių vaikučių mama. Pirmagimei Aleksandrai - penkeri su puse, mažajam Augustinui – pusantrų metukų. Moteris pasakoja, kad verslo idėja gimė netikėtai: „Su vyru kalbėjome apie mano vestuvinės suknelės pardavimą, tuo metu rinkoje nebuvo specializuotos svetainės. Taip atradau nišą verslui pradėti.“ 

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kaip vyro Zodiako ženklas lemia, koks jis bus tėtis
Daugiavaikė Viktorija Beckham: ilgas kelias į laimę

Prieš imdamasi šios veiklos, Armina ilgą laiką dirbo nekilnojamojo turto srityje, tačiau jau mąstė apie savą verslą. 

„Mintys apie nuosavą verslą galvoje kirbėjo ne vienerius metus. Supratau, kad negaliu dirbti įstatyta į rėmus, ribojama laiko grafiko, tuo labiau didelėse bendrovėse, kuriose žmonės tiesiog nuasmeninami, pasimeta mechanizme. Neįsivaizduoju savęs atliekančios tokį vaidmenį, todėl nedidelio verslo idėją gvildenau jau senokai“, – pasakoja jauna mama.

Idėjos įgyvendinimas prasidėjo profesionalios komandos paieškomis: reikėjo sukurti interneto puslapį, išspręsti IT klausimus: „Žingsnis po žingsnio viskas stojo į savo vietas, projektas išsiplėtė, tapo įvairiapusiškesnis. Nuoširdžiai tikėjau savo idėja, jos poreikiu bei sėkme. Tai ir pastūmėjo mane nuo idėjos pereiti prie veiksmų.“

Armina sako, kad tiek elektroniniame versle, tiek vestuvių planavimo srityje yra naujokė, bet jos stiprioji pusė – organizavimas ir procesų valdymas, tad nauja veikla atitinka gebėjimus. „Man pasisekė, nes dabar dirbu tai, kas man prie širdies, o tai didžiulė laimė gyvenime“, – džiaugiasi A. Staniulienė.

Ar Jūsų verslo idėją palaikė šeima?

Taip, sulaukiau didžiulio padrąsinimo, ypač vyro. Ir dabar, užklupus sunkioms akimirkoms ar apnikus abejonėms, galiu į jį atsiremti, išgirsti patarimų. Versle esu viena, neturiu partnerio, tačiau vyras jį atstoja savo buvimu šalia. Be to, jis advokatas, tad užtikrina visus teisinius mano verslo aspektus – tai didžiulė pagalba.

Ar rūpinantis savo verslu užtenka laiko šeimai?

Tenka įdėti pastangų, kad suderinčiau motinystę ir verslą, bet vaikai ir vyras man visuomet svarbiausi. Bandydama rasti sveiką balansą tarp darbo ir dėmesio šeimai, kartais dirbu namie, kai vaikai sumigę. Kartais ištrūkstu į biurą, kad ramiai padirbėčiau, susikaupčiau. 

Darbas atima laiką iš šeimos, tačiau tada kartu praleidžiamas laikas tampa kokybiškesnis. Psichologų atlikti tyrimai parodė, kad vaikai, kurių mamos užsiima mėgstama veikla ir save realizuoja (nesvarbu, ar namie, ar versle, ar mene), yra laimingesni nei tie, kurių mamos užsidariusios tarp keturių sienų.

Kokie yra darbo namie pranašumai ir kokie trūkumai?

Gerai, kad gali pati susiplanuoti dienos grafiką ir pritaikyti jį prie šeimos ritmo. Taip ir namais pasirūpini, ir lieki pati patenkinta. 

Kitas pliusas, kad daugelį darbų gali sutvarkyti būdama su vaiku: nulėkti į susitikimą, vaikštinėdama gryname ore ar žaidimų aikštelėje kūrybiškai pamąstyti, telefonu, el. paštu susiderinti reikalus. 

Na, o trūkumas, kad ne visuomet per namų rūpesčius pavyksta susikaupti ir dirbti sistemingai. Dėl to įsivelia klaidų ar nesusipratimų. Bet ištrūkimas į biurą išsprendžia šią bėdą.

Papasakokite apie savo interneto puslapį plačiau.

„Myday.lt“ – elektroninis vestuvių planuotojas internete. Tai paprastas, patogus vartotojui ir nemokamas įrankis. Jis padeda būsimiems jaunavedžiams, kurie nori susiplanuoti ir organizuoti vestuves patys. Vienoje vietoje jie ras interaktyvius planavimo įrankius, naudingą informaciją, įmonių ir asmenų, teikiančių vestuvių paslaugas, kontaktus, specialistų patarimus ir idėjas. Tinklalapis naudingas ir jaunavedžiams po vestuvių: jie čia gali parduoti sukneles, kostiumus, kitus vestuvių atributus.

Kokios buvo Jūsų vestuvės? Rengėte pati ar patikėjote planuotojui?

Mūsų vestuvės buvo ne visai tradicinės, paprastos ir romantiškos. Tokios, kokių norėjome, nes tai buvo mūsų dviejų meilės šventė. 

Organizuoti teko pačiai, vos per kelis mėnesius. Aš žinojau, ko noriu, kaip viską surengti, ir rezultatu likome patenkinti. 

Vestuvių planuotojai yra geri pagalbininkai organizuojant savo meilės šventę, tačiau siūlyčiau jas rengti patiems, smulkmenas kurti drauge ir drauge priimti sprendimus. Pasiruošimas vestuvėms taip pat yra svarbi jūsų meilės šventės dalis.

Ką patartumėte šiuolaikinėms mamoms, kurios augindamos mažylius nenori užsisėdėti namie?

Kiekvienai moteriai ir mamai pirmiausia linkiu rasti savo pašaukimą, būdą realizuoti save ir norą tobulėti. Nebijokite svajoti ir turėkite drąsos įgyvendinti idėjas. Nesvarbu, ar tai vaikų auginimas, verslas, kūrybinė ar socialinė veikla, ar tiesiog kokybiškas laikas sau. 

O svarbiausia – linkiu sulaukti artimų žmonių pritarimo, nes mylinčio vyro palaikymas labai svarbu. Vyrai, palaikykite savo moteris, paskatinkite jas, ir jūsų akyse įvyks stebuklas.

Kokie Jūsų ateities planai?

Vieni vaikai paaugs, atsiras kiti, o su jais – ir naujų idėjų. Planuoju ir toliau būti šeimai atsidavusi mama ir žmona, o paskui – ir veikli verslininkė. Idėjų ir planų turiu nemažai, tad atsiradus daugiau laisvo laiko galėsiu daugiau jo skirti saviraiškai tiek versle, tiek kaip asmenybė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis