13 idėjų, kaip įdomiai praleisti šį savaitgalį

Ar norite pirmieji sutikti Kalėdų senelį ir pašnibždėti jam, apie kokią dovaną svajojate po Kalėdų egle? Jei taip, šį savaitgalį nesėdėkite namuose, o išsiruoškite į vieną iš mūsų anonsuojamų renginių.

Vilnius: Kalėdų miestelis Katedros aikštėje

Vilniaus Katedros aikštėje pirmą kartą įsikuria Kalėdų miestelis. Trisdešimt dviejų puošnių medinių namukų komplekse galima įsigyti įvairių amatų dirbinių, maisto gaminių. Viliojantys Kalėdų miestelio kvapai nusidrieks Gedimino prospektu ir aplinkinėmis gatvėmis, kviesdami paskanauti kalėdinių obuolių, spurgų, migdolų su cinamonu, blynų, meduolių, tradicinių Vilniaus krašto „piernikų" ir kitų gardėsių.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kaip vyro Zodiako ženklas lemia, koks jis bus tėtis
Daugiavaikė Viktorija Beckham: ilgas kelias į laimę

Įprastą karštą vyną kalėdų miestelyje pakeis karštas kisielius su grietinėle ir kiti tradiciniai gėrimai. Šventinę atmosferą pagyvins iš miestelio sklindanti kalėdinė įvairių šalių muzika. Kalėdų miestelis lankytojų lauks Katedros aikštėje gruodžio 5 - 30 dienomis nuo 12 iki 22, sekmadieniais - iki 21 valandos.

Vilnius: šventė Prezidentūros kiemelyje

Gruodžio 8 d. 13 val. Prezidentūros kieme vyks tradicinė kalėdinė nevyriausybinių organizacijų (NVO) labdaros mugė. Ketvirtus metus vyksiančioje mugėje dalyvaus 43 nevyriausybinės organizacijos ir bendruomenės. Tai - didžiausias dalyvių skaičius per visą renginio istoriją. Mugės metu nevyriausybinės organizacijos ir bendruomenės pristatyts savo darbus, pagalbos vieni kitiems projektus ir kvies prisijungti prie savanoriškos veiklos.

Šventėje taip pat bus galima įsigyti mugės dalyvių sukurtų gaminių, atvirukų ir kitų suvenyrų bei drauge su sostinės gyventojais ir miesto svečiais pasivaišinti sriuba, karšta arbata ir kalėdiniais meduoliais. Visos mugės dalyvių surinktos lėšos bus skirtos vienišiems pagyvenusiems žmonėms, sergantiems vaikams ir kitiems šalies gyventojams, kuriems labiausiai reikia pagalbos. Labdaringą NVO mugę 15 valandą vainikuos šventinis koncertas.

Vilnius: pasivažinėjimas elfų vairuojamu traukinuku

Kalėdinis traukinukas iki 2014 m. sausio 7 d kursuos dviem skirtingais maršrutais.  Nuo pirmadienio iki penktadienio jis važiuos nuo Rotušės aikštės ir apsukęs ratą Pilies g., Gedimino prospektu pro Seimą tuo pačiu maršrutu grįš atgal į Rotušės aikštę.

Jau ne pirmus metus Vilniaus gatvėmis vaikų džiaugsmui išrieda šventiškai pasipuošęs traukinukas.
DELFI / Valdas Kopūstas

Tuo tarpu šeštadienį ir sekmadienį traukinukas važiuos iki Vinco Kudirkos aikštės. Atgal į Rotušės aikštę grįš Vilniaus g., Žygimantų g., T. Vrublevskio g., toliau važiuos kaip pirmadienį-penktadienį. Pakeliui keleiviai galės išlipti pasirinktose stotelėse. Keleiviams, kuriems daugiau nei 7 metai, traukinuko bilietas kainuos 4 Lt.

Vilnius: parodos „Vaikų šalis" ir „Mokykla"

Gruodžio 6-8 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks parodos „Mokykla" ir „Vaikų šalis". Dėl milžiniško populiarumo ir azarto pernai metais, šiemet organizuojami net du „Ropliukų turnyrai". Labiau vertinantys proto mankštą bus kviečiami sudalyvauti stalo žaidimų čempionate, o greičio ir ekstremalaus vairavimo mėgėjai galės išbandyti jėgas radijo bangomis valdomų automobilių „drifto" varžybose.

„Rožinėje kepyklėlėje" bus mokoma, kaip iš paprastų parduotuvėje pagaminamų saldainių pasidaryti šventinio stalo puošmeną, kurią daug skaniau suvalgyti nei paprastą saldainį. Visas tris parodų dienas savo edukacines programas pristatys muziejai. Tėvai kviečiami dalyvauti įvairiose paskaitose ir konferencijose.

Kaunas: Kalėdinio miestelio atidarymas Rotušės aikštėje

Gruodžio 7 d. 14 val. Kalėdinio miestelio atidarymas Rotušės aikštėje. Jau penktąjį žiemos švenčių sezoną lankytojus ruošiasi džiuginti Rotušės aikštės Kalėdinis miestelis su stebuklingais Kalėdiniais nameliais, įvairiausiais renginiais, žiemiškomis pramogomis ir Kalėdinėmis gerumo akcijomis. Gruodžio 7 - sausio 6 dienomis Rotušės aikštėje duris atvers net trys ypatingi Kalėdinio miestelio nameliai: „Dirbtuvėlės", „Pasakų namelis" ir „Šviesos namelis". „Dirbtuvėlių" namelyje kiekvienas galės nemokamai pasigaminti sau arba draugui išskirtinių rankų darbo dovanėlių. „Pasakų namelis" kvies visus mažuosius ir jų tėvelius pasimėgauti pačiais geriausiais senosios animacijos filmais. „Šviesos namelis" kviečia visus išmėginti „šviesos tapybą" ant specialiais dažais padengtos sienos. Be to, gruodžio 7 dieną 16 val. vyks „studentiškos" eglutės įžiebimas Laisvės al. ir S. Daukanto g. sankirtoje.

Kaunas: Šeimos turgelis

Gruodžio 8-tą Kauno sporto halėje vyks „Šeimos turgelis". Nuo 10 val. turgelio metu šeimynėlės iš visos Lietuvos turės puikią galimybę pirkti, parduoti, mainyti savo turtelius, bendrauti ir pramogauti! Turgelyje veiks pramogų kampelis, kur su mažaisiais užsiims vaikiški personažai, vaizduotę lavins kūrybinės dirbtuvėlės, o tėvelių lauks patogi poilsio zona.

Kaunas: kalėdinė Fashion bazaar mados mugė

Gruodžio 7-8 d. 10- 20 val. vyks mados mugė, kurioje bus galima sutikti daug vaikų drabužėlių ir aksesuarų kūrėjai, kurie neatsilikdami nuo naujausių mados tendencijų jūsų atžalas pavers mažaisiais stileivomis. Kaip sako organizatoriai, tai puiki galimybė pasiruošti šventėms: pasipuošti namus, nustebinti savo draugus ir artimuosius šiltomis ir stilingomis dovanomis arba tiesiog smagiai ir jaukiai praleisti laiką mados mėgėjų apsuptyje.

Trakai: Kalėdų senelių sostinė

Gruodžio 7 dieną priešais Trakų pilį atidaromas renginių ciklas " Trakai - Kalėdų senelių sostinė". Gražiame rąstų namelyje įsikūręs, kiekvieną savaitgalį ir švenčių dienomis, čia vaikų lauks Kalėdų senelis.

Trakai - Kalėdų senelių sostinė vaikų laukia kiekvieną gruodžio savaitgalį.
DELFI / Tomas Vinickas

Avykusieji į Kalėdų senelių rezidenciją, galės pasilabinti su juo, išsakyti kalėdines svajones ir įsiamžinti su juo. Taip pat vyks įvairūs muzikiniai pasirodymai, linksmintis kvies nykštukai. Kaip ir kiekvienais metais, bus galima nemokamai išsiųsti šventinį atviruką. Kalėdų senelių rezidenciją rasite apžvalgos aikštelėje priešais Trakų salos pilį. Ji veikia kiekvieną šeštadienį (12-18 val.) ir sekmadienį (11-17 val.).

Klaipėda: eglės įžiebimo šventė

Gruodžio 7 d. 17 val. vyks eglutės įžiebimo šventė, kurioje skambės kalėdinės dainos, dangų nušvies fejerverkai, o virš Klaipėdos įsižiebs gerumo žvaigždė. Šventėje dalyvaus ne vienas Senelis - Senelis Blynas, Senelis Obuolys, Senelis Meduolis, Senelis Šokoladas ir, žinoma, Kalėdų Senelis. Gruodžio 8 d. sekmadienį,12 -15 val. vyks „Maltiečių" kalėdinės sriubos šventė. Klaipėdiečiai ir miesto svečiai bus pakviesti vaišintis nemokama gerumo sriuba. Sriubą dalins visuomenėje žinomi ir pripažinti žmonės - politikai, kultūros ir meno veikėjai, šou verslo atstovai. „Maltiečių" kalėdinės  sriubos akcijos metu surinktos lėšos organizacijai leidžia tęsti socialinę veiklą.

Raudondvaris

Gruodžio 6 d., 16.30 val., Raudondvario dvaro pastatai ir parko medžiai nušvis karališka purpurine spalva, simbolizuojančia Karaliaus gimimą ir šio, XVI a. menančio, Kauno rajono dvaro atgimimą. Vaiskiomis spalvomis spindės ne tik pastatai, bet ir visas parkas, kuriame kalėdinių švenčių laikotarpiu apsigyvens žvėreliai ir įvairūs istoriniai personažai.

Dvare pakvips imbieriniais sausainiais ir aviečių arbata. Iš dvaro požemių išnirs pilies Raktininkas, lydimas dvariškių ir nykštukų. Įžiebti Kalėdų eglę bus mėginama ir šiuolaikinėmis priemonėmis - lazeriais. Šventę vainikuos Sashos Song koncertas ir fejerverkas. Švenčių laikotarpis Raudondvario dvare tęsis iki sausio 5 dienos, planuojama daug pramogų vaikams ir suaugusiesiems. Šeimos ir kolektyvai galės iš anksto užsisakyti ekskursijas, pasiklausyti senojo Raktininko pasakojimų, nusifotografuoti su Kalėdų Seneliu ir įsigyti viduramžiškų gardėsių.

Šiauliai

Penktadienį Prisikėlimo aikštėje 17.30 val. vyks koncertas „Paragauk Kalėdų!" su Lauros studija, Smaragdiniu choru ir Deividu Zvonkumi. Organizatoriai kviečia miestiečius atsinešti į aikštę po švieselę, liepsnelę ir įžiebti šventinę eglę žmonių širdžių šviesa. Nuo seno Šiaulių regione paskutinį šeštadienį prieš Kūčias veikdavo Saldaturgis. Organizatoriai sieks atgaivinti šią tradiciją. Šiais metais Saldaturgis Kalėdų miestelyje prie P. Višinskio paminklo atidaromas gruodžio 21 dieną.

Panevėžys

Kalėdų eglės įžiebimo ceremonija vyks gruodžio 6 d. 18 val. Šventėje dalyvaus Kalėdų Senelis, pasakos „Sniego karalienė" herojai, vyks vaikų kolektyvų koncertas. Iki Kalėdų kiekvieną šeštadienį (7, 14 ir 21 d.) nuo 17 iki 19 val. Laisvės aikštėje atėjusiųjų laukia Kalėdų miestelio linksmybės: koncertinė programa, Kalėdų Senelis, rateliai ir žaidimai. Veiks Kalėdų Senelio paštas.

Alytus

14 metrų aukščio ir 50 metų amžiaus eglės įžiebimo šventė - jau šį penktadienį 17 val. Šventės metu koncertuos Oranžinis choras, cirko studija „Dzūkija", Alytaus jaunimo centro šokių studija „Vakarė", šiuolaikinių šokių studija „Aušrinė" ir mažieji „Drevinuko" darželio-mokyklos šokėjai. Be to, penktadienį nuo 11 iki 20 valandos S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje vyks Kalėdų mugė, Dailiųjų amatų mokykloje įsikurs jaunųjų amatininkų pastogė, o Rotušės aikštėje bus įrengta šieno skulptūrų paroda „Tyli pasaka".

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis