Kaip užauginti laimingą ir sveiką vaiką pagal Fengšui 17 praktinių patarimų

Blogų vaikų nebūna, yra tik netinkamas jų elgesys. Arba netinkama aplinka vaikams, kuri turi neigiamos įtakos jų elgesį. Siūlome pasiskaityti praktinių fengšui patarimų, kurie padės įrengti kambarį vaikams.

17 Fengšui patarimų, kurie skirti vaiko kambario įrengimui:

Viena svarbiausiųjų taisyklių, kurią turi atminti vaikų kambarį įrenginėjantys tėvai - visos medžiagos turi būti kaip įmanoma natūralesnės ir ekologiškos. Saugumas, sveikatai palanki aplinka - tai du kertiniai pamatai, ant kurių laikosi vaiko kambario įrengimas.

Mažų vaikų koordinacija nėra tobula, be to, jie labai judrūs, todėl vaikų kambaryje reiktų vengti aštrių kampų ar detalių, kurios galėtų kelti pavojų mažiesiems.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Beata Nicholson atskleidžia geriausių dovanų sąrašą
TOP 20 kalėdinių dovanų vaikui

Kokybiškas miegas - vienas iš svarbiausių vaiko sveikatos komponentų, todėl svarbu, kad vaiko lova stovėtų tinkamoje vietoje. Lovos galas, kuriame miegant gulės vaiko galva, turi būti nukreiptas į Rytus. Jei lovos galvūgalis nukreiptas į kitas pasaulio dalis, jautriam vaikui tai gali neigiamai atsiliepti - jis prasčiau miegos, prabudinės naktį, o tai turės įtakos jo fizinei ir emocinei savijautai, santykiams su aplinkiniams bei mokslo rezultatams.

Melatoninas - hormonas, reguliuojantis mūsų miegą ir nuotaiką, organizme išsiskiria naktį, kai mes miegame, yra tamsu. Todėl jeigu vaikui miegant šalia burzgia įjungtas televizorius arba žiba kompiuterio įrenginių lemputės, miegas bus trikdomas ir melatonino gaminsis mažiau. Tai gali sukelti vaikams nervingumą ir miego trūkumą.

Lova turi būti pastatyta taip, kad ją galima apeiti iš abiejų pusių.
Shutterstock nuotr.

Elektromagnetinės bangos taip pat slopina melatonino gamybą organizme. Todėl gerai, jei vaiko lova kambaryje nuo kompiuterio, televizoriaus ir kitos technikos būtų nutolusi bent du metrus. O dar geriau išvis atsisakyti technikos mažo vaiko kambaryje.

Miegamajame turi vyrauti švelni ir rami, moteriška vadinama In energija. Ją sukurti padeda akvariumas, gyvi augalai. Veidrodis miegamajame nerekomenduotinas. Jeigu vaiko lovytė yra šalia veidrodžio, jam gali būti sunkiau užmigti.

Lovos galvūgalyje turi būti atrama - siena ar panašiai. Labai gerai, jei į lovą vaikas gali įlipti iš abiejų pusių. Netinka lovelę statyti iš karto prie lango arba iš karto prie durų.

Pažiūrėkite, ką jūsų vaikas mato savo kambaryje kiekvieną dieną, kai sėdi savo įprastoje vietoje. Gerai, jeigu prieš jį - linksmas paveikslas ar kitas geros nuotaikos šaltinis. Tai gali būti šeimos fotografijos, plakatai su jam mielais personažais iš animacinių filmų arba plakatai su kačiukais, šuniukais.

Vaiko kambaryje neturėtų itin ryškių, akį rėžiančių spalvų, tai trukdytų susikaupti, ilsėtis, pagreitintų nuovargį. Ryškesnės spalvos labiau tinka žaidimo kampeliams, kuriuose vaikas žaidžia. Miego zonoje turėtų būti ramesnės, pastelinės spalvos.

Žaidimų zona kambaryje gali būti ir prie durų. Būtent čia energija yra labiau dinamiška, judanti, todėl vaikui padės aktyviai žaisti.

Fengšui filosofijoje už vaikus ir kūrybiškumą atsakingi Vakarai. Todėl vaiko kambario vakarinėje pusėje galite surengti vaiko darbelių parodą, pakabinti jo piešinių.Ypač tinka piešinius ir fotografijas rėminti į bаltos, auksinės ir sidabro spalvos rėmelius. Tai padės vaikui harmoningai vystytis. Vaiko kambaryje tinka pakabinti septynis varpelius arba jų girliandą.

Žaidimo zona kambaryje turi būti stilistiškai atskirta nuo miego ir poilsio.

Darbo ir žaidimų vieta turi būti pakankamai apšviesta. Verta turėti ne tik gerą pagrindinį apšvietimą kambario lubose, bet ir stalinę lempą prie rašomojo stalo ir žaidimų zonoje.

Rašomajam stalui geriausia padėtis yra tokia, kai sėdėdamas už jo, vaikas visu žvilgsniu galėtų apžvelgti kambarį. Negerai sėdėti nugara į duris.

Atsisėdęs už rašomojo stalo vaikas neturi būti nugara į duris.
Shutterstock nuotr.

Tam, kad nukreiptume vaiko energiją tinkama kryptimi, labai patartina jo kambaryje turėti daiktų, simbolį, piešinį ar nuotrauką, atspindintį tai, kuo jis šiuo metu domisi, kokį būrelį lanko ir pan.

Vaiko kambariui nėra labai tinkamos žaliuzės, jos trukdo pro langą laisvai judėti energijai Či, kas yra labai svarbu Fengšui filosofijoje. Be to, žaliuzės trukdo vaikui žiūrėti pro langą, o juk visi mažieji iš prigimties yra smalsūs ir žingeidūs.

Įrengdami vaiko kambarį, atsižvelkite į vaiko norus, stebėkite jo reakciją į naujus sprendimus, baldus, spalvas. Tegul vaikas pagal galimybes tampa savo erdvės kūrėju.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis