Žurnalui TAVO VAIKAS - 22-eji!

„Nepaprastai apsidžiaugėme gavę mūsų skaitytojų sveikinimą ir žinutę apie tai, kad jie nepamiršta, jog žurnalas „Tavo vaikas" buvo pirmas leidinys šalyje tėvams apie vaikus. Skaitytojų meilė mus įpareigoja", - sako žurnalo vyr. redaktorė Gitana Šeštokienė.

Šventinių nuotaikų naujajame mūsų numeryje netrūks. Str. „Apie ką svajoja Karlsonas" redaktorė Eglė Čepavičienė patars, kaip sukurti šventę namuose, kad šventinis stalas vaikams būtų ne tik skanus, bet ir nenuobodus. 3 burnoje tirpstančių keksiukų receptai ir netikėta stalo žaidimo idėja! Paprasta, greita ir, svarbiausia, nenuobodu!

Vienas privalomų šventinio stalo atributų - atviri pokalbiai. Modelis ir psichologė Aistė Jasaitytė-Čeburiak str. „Mano kelias - šeima..." redaktorei Vaivai Grigaitienei prisipažins, kad net patyrusią pasaulinio modelio šlovę nuolat lydėjo vienatvės jausmas. Neseniai pagimdžiusi antrą dukrelę Aistė mano pagaliau atradusi savo tikrąją laimę.

Str. „Kvapų kolekcininkė" tęsia šventinių prisipažinimų temą ir kartu atskleidžia, kaip mūsų pasaulį keičia vaikai. Pagimdžiusi sūnų žurnalistė madų tinklaraščio autorė Asta tarsi iš naujo „atrado" kvapus. „Nuo šiol visą gyvenimą pirmieji sūnaus ir mano, kaip mamos, metai man kvepės rožėmis", - sako moteris.

Mūsų namų istorijos - nauja žurnalo rubrika, kurios herojumi gali tapti ir tu! Parašyk info@tavovaikas.lt.

Ko gero, mūsų skaitytojai neatleistų, jei žurnale nerastų atsakymų į kasdien tėvams iškylančius klausimus. Str. „5 darželio naujokų bėdos" tėveliai ras ne tik kai kuriuos darželinukams kylančių problemų sprendimo būdus, bet ir patyrusios pedagogės įžvalgas, kada vaikui geriau auklė, o kada - darželis. Pliusai ir minusai - išsamiai ir aiškiai.

Paprasta, jei vaikas mokosi eiti vasarą, kai šiltas pajūrio smėlis ar švelni žolytė masažuoja pėdutes, sutiktos kliūtys kelyje lavina kojyčių raumenis ir kūno koordinaciją. O ką daryti, jei pirmuosius žingsnelius jis žengia žiemą, kai namų grindys - lygios it stiklas? Str. „Žingsnelių mokykla" - patarimai, kaip vasarą sukurti viduržiemį, ir taip padėti mažajam ėjikui.

Sausio numeryje taip pat skaitykite:

9 mėnesiai

Gyvybės vanduo. Įdomiausi faktai apie vaisiaus vandenis.

Kine kaip kine, arba gimdymo nesurepetuosi. Patyręs ginekologas akušeris ramina būsimas gimdyves ir sako, kad ir gimdymui nespėjusi tinkamai pasiruošti moteris pagimdys. Taip duota gamtos.

Pirmieji metai

Išbandymai. Elenutė ligoninėje. Mankštos pratimai, rekomenduojami 9 mėn. amžiaus kūdikiui.

Jam tai nepatinka! Vis dar nustembame patyrę, koks gausus yra naujagimio „patinka ar nepatinka" repertuaras. Kodėl jam nepatinka rengtis?

Odelė šunta ir žiemą

Tarp muzikos garsų. Žurnalistinis tyrimas, ką su kūdikiu galima nuveikti ankstyvojo lavinimo mokyklėlėse.

1 iš 10 000

Mes jus mylime! Svečiuose - mūsų skaitytojas, dviejų vaikų tėtis, iš Šiaulių.

Vaikas ir eksperimentai

Kompiuteris ramintojėlis. Specialistai sunerimę: auga karta, kuri neturi... vaizduotės.

Pirmas kartas

Savaitė be mamos. Ką tai reiškia kūdikiui, paskatino pasiaiškinti mūsų skaitytojos, mamos Kristinos, laiškas. 

100 klausimų - 100 atsakymų

Žaidžiantis = laimingas. Kodėl svarbu žaisti kartu su vaiku?

Darželinukas

Ir vėl serga! Aiškinamės, kiek kartų per metus gali sirgti darželinukas.

Ugdymas

Žadiname atmintį

Pas psichologą

Pakeisk dieną, arba vaikų isterijos 

Tėvų darželis

Kaip užauginti lyderį

Mama ar tėtis? Kokias vertybes vaikams turėtu perteikti tėtis ir kokias - mama?

Tau apie tave

Paskutinis pasispardymas? Daktarės patarimai, ką galima nuveikti per paskutines dvi nėštumo savaites.

Sportuok su vaiku

 Ledo magija. Keturi pirmieji žingsneliai ant ledo.

Mažoji mamytės enciklopedija:

kūdikis ligoninėje; renkame rogutes; vaikas bijo judriųjų laiptų; priešmokyklinukas nenori rašyti brūkšnių.


Viršelyje - fotografės Nendrės nuotraukoje - 6 mėn. Smiltė

Mama Eglė: „Augindama Smiltę nepatiriu jokios įtampos. Ji nuo pat gimimo - labai geras vaikas. Labai gerai miega. Būdama 6 mėn. ji išmiega visą naktį neprabudusi. Užmiega 8-9 val. vakaro, 12 val. nakties ją pažindau snaudžiančią. Išmiega iki ryto 7-­8 val. Kartais tenka žadinti, kad pavalgytų.

Visiškai nebijo svetimųjų, todėl mudvi abidvi labai daug kur galime eiti. Viską suspėju. Atrodo, fotografuotis viršeliui jai buvo vienas malonumas." 


Kaip patekti į viršelį?

Jei norite, kad jūsų vaikutis papuoštų žurnalo viršelį, dalyvaukite „Modeliuko" konkurse. Apie jį plačiau skaitykite žurnale.

Jei norite, kad jūsų vaikutis papuoštų žurnalo puslapius, užpildykite anketą „Kurkime žurnalą drauge" žurnale arba ČIA.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis