Lietuvių šeimos išradimas padeda namuose sutaupyti vietos FOTO

Mums parašiusi dviejų sūnelių mama pasidalino savo su vyru atrastu būdu, kaip sutaupyti namuose vietos, auginant du mažus vaikus.

Du maži vaikai viename kambaryje su tėvais: misija (ne)įmanoma?

Dviejų sūnų mama Ieva, gimus antrajam vaikučiui Tadui, turėjo gerai pasukti galvą, kaip padaryti, kad abu mažylius galėtų guldyti šalia savęs. Kadangi pirmagimiui Mantui tuomet buvo vos 2 metukai, jis taip pat norėjo miegoti viename kambaryje su tėveliais.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Viena dažniausių vaikiškų ligų, kurios gali nepastebėti
Kokių klaidų nedaryti su mažu vaikui einant į kino teatrą?

Kaip vieną iš išeičių šeima svarstė pirkti dviaukštę vaikišką lovą, tačiau greitai tos minties atsisakė: „Visos dviaukštės lovos turi žemus bortelius, o kadangi mūsų dviejų metų Mantukas naktimis kartais pats išlipdavo iš savo lovytės ir sėsdavo ant puoduko, arba norėdavo šiek tiek pagulėti pas tėvus lovytėje, jį į antrą lovos aukštą guldyti buvo baisu. Pagalvojau, kas bus, jei įpratęs išlipinėti iš savo lovytės, jis apsnūdęs pamirš, kad guli aukštai ir bus... bum! O ir naujagimio nesinorėjo guldyti pirmame dviaukštės lovos aukšte. Būtų nepatogu jį taip naktimis maitinti, lankstytis patamsyje..."

Išeitį pasiūlė seneliai

Kartą į svečius atvažiavo seneliai. Kai jauna mamytė pasipasakojo apie savo nuogąstavimus, jie pasidalino savąja patirtimi, ir papasakojo, kaip augino Ievą su seserimi, tarp kurių 1,5 metų skirtumas.

Ilgai nelaukusi Ievos šeima ėmėsi darbo ir pati susikonstravo dviaukštę lovytę. Tam prireikė dviejų medinių kūdikių lovelių (su grotomis).

„Dviaukštė lova, kurią mes susikonstravome, niekuo nesiskyrė nuo pardavinėjamų dviaukščių lovyčių. Apatiniame lovos aukšte teko tik pora pagaliukų išimti kad vaikas galėtu išlipti ir įlipti pats. Antrame aukšte buvo žemesnis bortelis, to užteko, kol mažylis nesivartė", - pasakoja Ieva ir iliustruoja tai savo atsiųstomis nuotraukomis.

Kai Tadukas paaugo ir išmoko vartytis, lovą teko tobulinti ir padaryti saugią augančiam kūdikiui. Pasakoja mama Ieva: „Padarėme taip, kad antrasis lovos aukštas turi visas keturias vienodo aukščio sieneles. Mažyliui augant ir išmokus atsistoti, jis laisvai tai galėjo daryti savo lovytėje.


Pirmasis lovos aukštas liko su žemesniu borteliu, kuris iki tol buvo antrame aukšte (sienelės apkeistos vietomis). 


Vieną bortelį padarėme atidarinėjamą. 

Paklausit, o kaip išimti vaikelį? Ogi lengviausiu būdu - tiesiog atidaryti į viršų bortelį. Tam reikėjo tokio mechanizmo, kurį galima būtų rasti senose (sovietinėse) spintelėse, atsidarinėjančiose į viršų, o užsidarinėjančiose šiek tiek pakėlus į viršų ir nuleidus žemyn". 


Su piešiniais miegoti linksmiau

Ieva sako, kad tokia lova yra labai patogi ir vaikams, ir tėvams. Negana to, ant antrojo aukšto apačios moteris nupiešė vyresnėlio Manto mėgstamiausius filmukų personažus. Jie padėjo gulint lovytėje mokytis jų vardų, daiktų pavadinimų bei skaičiavimo. 

„Šiuo metu ir mažasis įlipa pas brolį į lovą ir kartu žiūri, vyresnėlis pamoko jį. Beje, pastebėjau, kad vaikas su mielu noru eina miegoti, nes atsigulęs jis gali pažiūrėti į piešinuką, pafantazuoti. Taip ir užmiega" - pasakoja Ieva.


Idėją pasiskolino ir draugai

Ievos šeimos idėja mielai pasinaudojo ir jų draugai, Gertrūda bei Albertas, auginantys Luką ir Dominyką. Pastarajam gimus, šeima svečiavosi Ievos namuose, pamatė jų sukonstruotą lovą, pasikonsultavo, ir po kelių dienų patys ją pasidarė.


Draugų šeima padarė taip, kad antro aukšto sienelė atsidarinėtų į apačią. 


Savo idėja su mūsų portalo skaitytojais sutikusi pasidalinti Ieva juokauja, kad gal vertėtų užpatentuoti tokią lovytę. „Tai tikrai šaunu. Juk miegas vienas iš svarbiausių dalykų mūsų ir tuo labiau vaikų gyvenime. Tikimės, jums patiks mūsų idėja" - sako Ieva.

Jeigu auginant vaikus, jums kilo įdomių idėjų, jas įgyvendinote, pasidalinkite su mumis, užpildydami žemiau esančią anketą.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 100 Lt vertės apatinių rūbų parduotuvės čekį.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis