3 vaikų mama ir sveikuolė R. Venslovienė: ligos - mūsų elgesio rezultatas

Renata Venslovienė - aktyvistė, entuziastė bei visuomenės veikėja iš Suvalkijos, trijų vaikų mama, projekto „Gyvenimo konsultantas" lektorė. Marijampolės sveikuolių klubo narė mielai sutiko prisidėti prie projekto „Aš - už sveiką Lietuvą" bei pasidalinti savo sveikos gyvensenos istorija.

Vaikystė prabėgo be fizinio lavinimo pamokų

Renata pradeda pasakoti, jog vaikystėje buvo silpnos sveikatos. „Esu turėjusi dvi širdies operacijas, man buvo nustatyti širdies ritmo sutrikimai. Kasdien turėjau gerti vaistus. Fizinio lavinimo pamokų niekuomet nereikėjo lankyti.

Kai prabėgo paauglystė, tuomet gydytojai nusprendė, jog tos ligos neišaugsiu. Įvertinant riziką, paveldimumą, man patarė geriau neturėti vaikų - prognozės dėl mano ligų nebuvo šviesios.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Įspūdinga mažų vaikų reakcija į savo šešėlius. VIDEO
Kaip atrodo svajonių gimdymas

Anksti ištekėjau, ir tuomet susimąsčiau - tai negi dabar taip ir reikės gyventi? Pradėjau domėtis, ieškoti informacijos apie ligas ir jų priežastis. Internetu susipažinau su viena visuomenininke, kuri ir padėjo man įsisamoninti, jog kiekviena liga turi savo priežastį. Tuomet perskaičiau daug knygų, tokių kaip Sandy Stevenson „Budintojai", Valerijus Sinelnikovas „Pamilk ligą savo", Gregg Braden „Dieviškoji matrica" ir kitos.

Na ir tuo užsisuko sąmoningumo ratas. Ilgą istoriją perteikus trumpai, pasiektas rezultatas: savęs ieškojimo, darbo su savimi ir sąmoningo gyvenimo dėka pavyko visiškai atsisveikinti su širdies liga ir susilaukti trijų vaikučių" - šypsosi pašnekovė.

Mamos neserga - serga vaikai

Tarp mamos ir vaiko, kol jis yra iki 7 metų amžiaus, yra ypatingai glaudus ryšys, ir mama vaikui atiduoda absoliučiai viską - rūpestį, dėmesį ir, deja, ligas. Vaikai serga per savo mamas. Tuomet mama turi anuliuoti ir neutralizuoti savo negatyvias mintis - ir liga pasitrauks.Renata Venslovienė

Renata pabrėžia, jog atsitiktinumų nebūna, ir kiekvienas mes esame atsakingas už savo gyvenimą. „Kiekviena negatyvi mintis ar veiksmas mūsų gyvenime niekur nedingsta - juk tai susidariusi energija, kuri negali tiesiog ištirpti, ji turi pasišalinti iš mūsų organizmo, ir tai daro ligos pavidalu. Tarp mamos ir vaiko, kol jis yra iki 7 metų amžiaus, yra ypatingai glaudus ryšys, ir mama vaikui atiduoda absoliučiai viską - rūpestį, dėmesį ir, deja, ligas. Vaikai serga per savo mamas. Tuomet mama turi anuliuoti ir neutralizuoti savo negatyvias mintis - ir liga pasitrauks." - patirtimi dalinasi trijų vaikų mama.

Ji teigia, jog mes per mažai girdime savo gimtąją kalbą. „Turėtume atidžiau įsiklausyti į senovinius posakius: „nešiotis akmenį užantyje" - užslėpto pykčio nešiojimas, dažniausiai tulžies, kepenų susirgimai, inkstų akmenys; jeigu „nevirškini situacijos" - žarnyno, skrandžio ligos; „sloga" - nuo slogių minčių; „užsimetei bėdą ant sprando" - sprando, nugaros skausmai, nuo kurių reikia ne masažais gydytis, o šalinti bėdas ir rūpesčius iš gyvenimo; bei daug kitų posakių, kuriuos vartojame nesąmoningai."

Pradėk nuo savęs

Posakį „Jeigu nori pakeisti pasaulį - keisk save" moteris ragina suprasti tiesiogiai. „Aplinkiniai žmonės yra tarsi mūsų veidrodinis atspindys. Reikia pradėti nuo savęs, nuo savo požiūrio į aplinką. Jeigu pastebi kažkokią neigiamą kito žmogaus savybę, ją turi pašalinti pirmiausia iš savęs, ir tuomet jos nebepastebėsi ir kitame. Jeigu pastebi ir akcentuoji, jog kitas žmogus yra labai taupus, šykštus, tai pirmiausia reikia atsižvelgti į save - jeigu nebūtum šios savybės „perleidęs" per save, tai nežinotum, kuo ji pasireiškia, ir to net nepastebėtum. Pakeitęs savo mąstymą, gali net ir su priešu susidraugauti, nes tiesiog nebepastebėsi neigiamų jo savybių."

Savamokslė aktyvistė keitimąsi ir sąmonės „valymąsi" prilygina tarsi kopimui į devintą aukštą. „Gyvendamas rūsyje, nieko nematai. Tačiau užlipęs į pirmą, į antrą aukštą pamatai, jog vaizdas gerėja, aplinka šviesėja. Penktame aukšte jau tiki vykstančiais pokyčiais ir nebenori nustoti kopti, tobulėti." Paklausus apie aplinkinių reakciją į tokius jų šeimos pasikeitimus, Renata sutinka, jog ne visi kitokį mąstymą priėmė palankiai, tačiau nenusimena ir sako, jog laisva vieta tuščia nebūna. „Vienus žmones keičia kiti, vienus draugus keičia kiti. Jeigu draugai manęs nebekvies į vakarėlius todėl, kad aš nevartoju alkoholio, neburnoju prieš valdžią ir nepatarinėju televizinių projektų, vadinasi taip turi būti. Bet kuriuo atveju, kopdamas į savo devintą aukštą, į rūsį grįžti nebenori" - pajuokauja Renata.

Fizinė sveikata ir jos gydymo sistema

R. Venslovienė dar kartą užtikrina, jog visos ligos nenuleidžiamos iš dangaus - jos yra mūsų pačių elgesio rezultatas. „Kad mintys įtakoja mūsų fizinę sveikatą, jau yra atlikta begalė tyrimų ir pasiekti stulbinantys rezultatai. Kvantinės fizikos tyrimai įrodo, jog mūsų savijauta prasideda galvoje, mintyse, neuronų lygmenyje. Buvo darytas bandymas, kuomet visiškai sveika avis buvo pririšta prie gardo, kuriame gyveno vilkas. Avis buvo girdoma ir šeriama, tačiau po dviejų savaičių nugaišo. Tiesiogine prasme „mirė iš baimės" - tai tik įrodo minčių įtaką. O dabar įsivaizduokite žmogų, kuris gyvena nuolatiniame strese - dirba nemėgstamą darbą, išgyvena dėl finansinių sunkumų, o paskui turi pakelti dar ir ligas. Kaip toks žmogus gali būti sveikas, jeigu jis yra nelaimingas?" - retoriškai klausia pašnekovė - „savo sukaupta patirtimi ir žiniomis dalinuosi seminarų, mokymų, susitikimų metu. Mano siūlomas darbo su savimi metodas padeda daugybei žmonių tapti sveikesniais, sąmoningesniais, keistis patiems ir keisti savo gyvenimą."

Prakalbus apie medicininę sistemą, moteris ir čia turi ką pasakyti. „Mes gyvename neteisingoje sistemoje apskritai. Gydytojai yra atskirų kūno dalių - galvos, žarnyno, odos, dantų, nervų ir pan. Bet juk žmogus yra vientisa sistema, vientisas organizmas, kur viskas susiję. Gal dėl skrandžio skausmų reikia ne skrandį gydyti, o nervus. Jeigu medicina yra taip sparčiai žengianti į priekį, tai kodėl daugėja sergančių žmonių? Kodėl daugėja atrandamų ligų skaičius? Farmacija nekirs šakos, ant kurios sėdi. Kam reikalingi sveiki žmonės? Visiems reikia sau užduoti šiuos klausimus, ir tuomet pasidaryti tiktai sau naudingas išvadas. Tik tada visi galėtume gyventi laimingai ir harmoningai" - linki Renata.

Evelina Valiulytė, www.sveikuoliai.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis