Lazanija su daržovėmis

Skanus patiekalas, kuriuo maloniai nustebinsite ir svečius, ir namiškius.

Reikės:


1 poro;

1 baklažano;

1 mažos cukinijos;

200 g pievagrybių;

1 paprikos;

1 nedidelio indelio pomidorų savo sultyse;

1/2 šaukštelio Himalajų druskos;

šviežiai maltų pipirų;

50 g sviesto;

500 ml pieno;

100 g smulkiai tarkuoto Džiugo;

 40 ml alyvuogių aliejaus;

40 g miltų;

 8 vnt. lazanijos lakštų.



Supjaustome žiedais poro baltąją dalį, baklažano odelę nulupame ir supjaustome ji kubeliais, kaip ir kitas daržoves.



 Į keptuvę įpilame aliejaus, kepame daržoves apie 7-10 min. Daržovės turi būti minkštos, bet ne košė! Pabarstome druska ir pipirais, viską pamaišome ir nuimame nuo ugnies.



Bešamelio padažui nedideliame inde ištirpiname 40 g sviesto, įberiame miltus visą laiką maišydami, kol užvirs, bet neleidžiame miltams pakeisti spalvos. Įpilame apie 100 ml šalto pieno ir išmaišome iki vientisos masės. Supilame likusį pieną, nuolat maišant užverdame padažą, sumažiname ugnį ir paviriname apie 1-2 min, įdedame druskos.



Lazanijos lakštus apverdame 5-7 min. Kepimo formą ištepame likusiu sviestu, dedame lazanijos lakštą, aptepame vientisai visą lakštą bešamelio padažu, jis turi gerai apsemti, paskui dedame sluoksnį daržovių, vėl lakštą, padažą, ir vėl daržoves - taip darome su kiekvienu lakštu. Paskutinis lakštas turi buti aplietas padažu ir pabarstytas sūriu. 



Kepimo indą uždengiame folija ir kepame 180-190 laipsnių temperatūroje 35 min. Kai liks 10 min iki kepimo pabaigos, nuimame foliją ir kepame tas 10 min. kol gražiai apskrus. Prieš patiekiant, leiskite lazanijai pastovėti apie 10 min, paskui pjaustykite. 



Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis