A. Jasaitytė - Čeburiak: neturiu neigiamų nuostatų apie dėvėtus drabužius

Apie greitai augančius vaikus šį kartą KIDIBAM šnekučiuojasi su Aiste Jasaityte-Čeburiak, dviejų dailių damų, Elzės (4 m.) ir Sofijos (5 mėn.), mama. Nepaisant daug laiko reikalaujančių mamos pareigų, Aistė dar intensyviai užsiima edukologija ir psichologija, dirba su vaikais bei suaugusiais.

Aistės namai mus pasitinka gaiva, jaukumu ir nepailstančia šviesa bei šypsenomis. Šalimais vežimėlyje popietės miegelio snaudžia Sofija, o mes su Aiste pradedame jaukiai kalbėtis.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Atvira išpažintis: nelaukiu gimdymo, nes nežinau, kaip išgyvensim
Buvau šokiruota, kai pamačiau gimdyklą

Ką manote apie dalinimąsi išaugtais vaikų drabužiais?

Vaikai itin greitai auga ir tikrai nespėja sunešioti visų jiems įsigytų ar padovanotų drabužių. Dažnai mažieji net nespėja ištepti šių daiktų. Todėl labai naudinga šiuos daiktus vėl prikelti naujam gyvenimui ir leisti juos dėvėti dar kitam mažyliui. Tokia idėja padeda sutaupyti, juk geros kokybės daiktai, natūralūs audiniai kainuoja išties nemažai, o šiuo atveju juos galima įsigyti pigiau. Verčiau sutaupytus pinigus išleisti šeimos pramogoms. O ir kitiems gero padarai.

Iš kur į Jūsų namus atkeliauja drabužiai vaikams? Ar nesibodi savų vaikų rengti jau dėvėtais?

Kai laukiausi vyresnės dukters, išties nemažai rūbelių jai pirkau padėvėtų drabužių parduotuvėse. Man buvo aktualu šliaužtinukai, bodžiai, megztiniai. Buvau labai teigiamai nustebusi, kokios geros kokybės audinių ir žinomų ženklų drabužių galima įsigyti pigiau. Jie atrodė lyg nauji. Buvau laiminga taip gerai apsipirkusi už tiek mažai. Šiuos drabužius iki šiol dėvi ir antroji mano dukra.

Kol vaikai maži, išties daug drabužių jie turi jau dėvėtų, gautų iš draugių. Šiuo metu draugų rate daug mažų vaikų. Tačiau būna, jog perku ir visai naujus drabužius, tačiau stengiuosi apsiriboti dviem kartais per metus, sezoniškai vyresniajai nuperku drabužių, reikalingų darželyje.

Aistė Jasaitytė - Čeburiak ir Sofija
(www.kidibam.lt nuotr.)

Retkarčiais dar susiduriame su nuostatomis ar baimėmis pirkti dėvėtus drabužius. Kas svarbu Jums?

Neturiu jokių neigiamų nuostatų apie dėvėtus drabužius. Jeigu kažkas baiminasi dėl švaros, juk šiuos daiktus galima įsigijus tiesiog dar kartą išskalbti. Esu girdėjusi žmones kalbant apie energetinius dalykus, ir šiuo klausimu manau, jog kūdikis jokios neigiamos energijos negali turėti. Kūdikis juk šventas, mažas angelėlis. Apie vaikus apskritai neįmanoma nieko blogo net pagalvoti.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis