Taškuoti sausainiai ant pagaliuko - skani Velykų puošmena

Velykos jau ne už kalnų, tad margučius vaidinantys sausainiai ant pagaliuko prašyte prašosi į puslapį. Aš visai ne prieš juos priimti, juk panaudoti tokius spalvingus skanėstus galima įvairiai: dekoruoti vaikų stalą ar Velykų bobutės krepšelį, einant velykauti pasiimt kartu kaip staigmeną, o jei gimtadienis švenčiamas iškart po Velykų, tokių margučių galima prikepti bendraklasiams pavaišinti ar įteikti kiekvienam gimtadienio dalyviui lauktuvių parsinešti į namus.

Jei būgštaujate, kad mažesni vaikai gali užsigauti mediniu iešmeliu, jiems sausainius paduokite nuvėrę nuo jo - nusiima lengvai. Arba kepkite be pagaliuko. Skubantys formą gali daryti paprasto apskritimo - išspausite lengvai stikline. Su kiaušinio forma reikės daugiau pasikrapštyti, tačiau vaikams ji padaro įspūdį... Patys sausainukai paprasti ir gardūs, jų Ar galima vaikui sakyti "Muša - duok atgal"?
Tėtis 14 metų kas savaitę filmavo dukterį: kas iš to išėjo?

25 dideliems sausainiams reikės:

380 g miltų,

Pusės šaukštelio kepimo miltelių,

1/4 šaukštelio druskos,

1 šaukštelio maltos vanilės,

220 g sviesto,

100 g cukraus,

2 kiaušinių,

1 pakuotės (90 g) M&M saldainių,

medinių iešmelių.

Alvilės Rimaitės nuotr.

Kaip gaminti?

Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 175 laipsnių.

Medinius iešmelius pamerkiame 5 minutėms į vandenį, kad kepant nepradėtų skrusti.

Minkštą sviestą išplakame su cukrumi iki purios masės. Toliau plakdami, po vieną įmušame kiaušinius.

Į kitą dubenį persijojame miltus ir sumaišome kartu su druska ir kepimo milteliais. Į miltus supilame sviesto, cukraus ir kiaušinių masę ir gerai išmaišome - iš pradžių šaukštu, po to rankomis, kol tešla taps vienalyte.

Tešlą iškočiojame į maždaug 1-1,5 cm storio lakštą, stikline išpjauname apskritimus ir juos verčiame į kiaušinius - kiaušinio formą suteikiame apipjaudami peiliu ar tiesiog paformuodami rankomis. Kad būtų lygesnis paviršius, paplekšnojame plokščia peilio puse. Dedame ant kepimo popieriumi ištiestos skardos, įsmeigiame po medinį iešmelį ir įspaudžiame saldainiukus.

Spaudžiame gana stropiai, kad sausainiai, kai iškepę atsidurs vertikalioje padėtyje, nesugalvotų pradėt mėtyti M&M saldainių į kairę ir į dešinę. Jei atrodo, kad pernelyg spaudžiant, sausainiai gali pakeisti formą, galit papildomai saldainiukus paspausti jau sausainiams įpusėjus kepti, atsargiai pradarę orkaitę. Tik nenusideginkit!

Kepame apie 12-15 minučių.

Alvilės Rimaitės nuotr.

Jei šiais sausainukais puošiu stalą - kad būtų atsisukę paradine puse ir negriuvinėtų nuo savo skanaus svorio į šalis, susmeigiu juos į obuolį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis