Užgavėnių stalo karalius – lietinių tortas

Vaikai plius blynai lygu karšta meilė! Bent man nepasitaikė susipažinti su mažu žmogiuku, kuris nevalgytų blynų. Žinia, yra tokių, kurie juos valgo ramiai ir be didelių emocijų, tačiau yra ir tokių, kurie, jei leistum, mistų vien šiais miltiniais stebuklais.

Tokiems prisiekusiems blyniams ir skiriamas šis receptas. Jis puikiai tiks, kai gimtadienis išpuola darbo dieną, didysis šventimas su būriais svečių laukia savaitgalį, o svarbią datą vis tiek norisi atšvęsti bent šeimos rate.

Štai čia į sceną gali drąsiai žengti Vaikyste kvepiantis trupininis pyragas
Namuose gaminame guminukus

16 plonyčių lietinių iškepti reikės:

50 g sviesto;

200 g kvietinių miltų;

0,5 šaukštelio druskos;

3 kiaušinių;

600 ml pieno;

trupučio riebalų kepimui (lietiniai kepti ant sviesto bus švelnesnio skonio nei kepti ant aliejaus).

Įdarui ir papuošimui:

300 ml bruknių, aviečių ar kitos mėgstamos uogienės;

400 ml plaktos grietinėlės arba 400 gramų varškės kremo;

200 gramų mėgstamų šviežių arba šaldytų uogų, pabarstukų (nebūtinai).

Alvilės Rimaitės nuotr.

Kepame lietinius

Sviestą ištirpiname ir paliekame, kad atvėstų. Į dubenį įmušame kiaušinius, įpilame 100 ml pieno ir lengvai paplakame šakute, kad susimaišytų.

Į gautą plakinį suberiame miltus bei druską ir išmaišome iki vientisos masės. Supilame likusį pieną bei tirpintą sviestą, išmaišome.

Paliekame tešlą pastovėti 10-20 minučių. Įkaitiname keptuvę su trupučiu riebalų, iškepame plonus lietinius ir juos atvėsiname.

Lietiniai virsta tortu

Dedame blyną ant lėkštės ir užtepame uogiene. Uždedame antrą blyną ir užtepame grietinėle arba varškės kremu. Tokia tvarka sluoksniuojame iki viršaus.

Pačioje viršūnėje įsitaisiusį blyną puošiame grietinėlės arba varškės sluoksniu, pabarstome uogomis ir, jei norisi, pabarstukais. Tiekiame į stalą ir gardžiuojamės.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis