Šokiruojantis tyrimas apie nenorinčius turėti vaikų

Neturėti vaikų - tai vienas svarbiausių sprendimų, kuriuos priima pora. Tačiau kaip rodo naujasis tyrimas, dauguma porų likti bevaikiais nusprendžia vos... po vieno pokalbio.

Tyrimo metu nustatyta, kad 36 proc. visų apklaustųjų porų nusprendė neturėti vaikų vos vieną kartą apie tai pasvarstę. Dar 5 proc. iš viso nesikalbėjo apie tai. Tyrime dalyvavo 75 - ios 35 metų ir vyresnės moterys, kurios nenorėjo turėti vaikų.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Tėčio horoskopas: kuris Zodiako ženklas yra geriausias tėtis?
Laura: sužinojęs, kad aš nėščia, mane paliko vaiko tėtis

Kaip pasakojo viena tyrime dalyvavusi moteris, jos su partneriu pokalbis apie vaikų planavimą truko mažiau, negu minutę. Reikėjo tik vienos trumpos diskusijos, kuri skambėjo maždaug taip: „Aš nenoriu vaikų, tu nori?" „Ne, aš irgi ne"". „Tuomet ėmėme kalbėti apie kitus dalykus ir iš naujo apie tai nekalbėjome. Tam nebuvo reikalo", - pasakojo moteris.

Midlsekso (Didžioji Britanija) Universiteto tyrimų asistentė daro išvadą: „Neturėti vaikų yra akivaizdžiai labai svarbus sprendimas ir, kaip parodė tyrimas, daugelis porų apie tai rimtai nediskutuoja, jie sutaria neturėti vaikų per vieną pokalbį arba išvis tyliu susitarimu".

Buvo tokių tyrime dalyvavusių porų, kurios prisipažino išvis apie tai niekada rimtai nesišnekėjusios.

„Apie tai mes garsiai niekada nekalbėjome, tačiau mes turėjome dvivietį automobilį", - sakė viena moteris, kurią cituoja tyrimą pristatęs Daily mail.

Kita respondentė teigė, kad ji ir jos partneris jautė kitų žmonių spaudimą, bet vis tiek niekada iš tikrųjų nenorėjo turėti vaikų. „Jausdami aplinkos spaudimą, mes apie tai kalbėjomės tarpusavyje, tačiau nei vienas iš mūsų nenorėjo vaikų", - pasakojo ji.

Viena moteris, kuri tvirtai apsisprendusi nugyventi gyvenimą be vaikų, sakė, jog net nesvarstytų galimybės susitikinėti su vyru, kuris norėtų turėti vaikų.

Universiteto tyrėja E. Kurdi mano, kad viena iš priežasčių, kodėl poroms nereikėjo daug apie tai kalbėtis, yra ta, kad iš jų įsitikinimų ir gyvenimo būdo jau galima aiškiai suprasti, kad partneris nenori vaikų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis