Burnoje tirpstančių spurgų receptas

Spurgas mėgsta ir maži, ir dideli. Jei šį savaitgalį savo namuose norėsite surengti spurgų šventę, siūlome jums išbandytą receptą.

Reikės:


500 gramų varškės;

2 kiaušinių;

2 kiaušinio trynių;

6 v. šaukštų cukraus;

2 a. šaukštelių vanilinio cukraus;

2 a. šaukštelių kepimo miltelių;

apie 260-270 gramų miltų;

aliejaus kepimui;

cukraus pudros pabarstymui.



Kaip gaminti?


Į dubenį sudėkite varškę, cukrų, vanilinį cukrų bei kiaušinus su tryniais, viską gerai išmaišykite.


Į išmaišytą tešlą supilkite kepimo miltelius bei persijotus miltus.


Miltus pilkite po truputį ( ne visus) iki norimo tirštumo tešlos.


Formuokite spurgytes rankomis: sudrėkinkite delnus, paimkite nedidelį gabalėlį tešlos ir susukite rutuliuką.


Spurgytes kepkite aliejuje, kol gražiai paruduos.


Iškeptas dėkite ant popierinio rankšluosčio, o kai nudžius, sudėkite į lėkštę ir apibarstykite cukraus pudra.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis