Šokiruojančioje fotosesijoje - vaikai FOTO

Kartais žodžiai nėra ne tik paprasti žodžiai. Jie gali tapti galingu ginklu, kuris sužeidžia. Tai žinodamas fotografas Richardas Johnson'as (JAV) sukūrė įtaigių portretų ciklą, atkreipiantį dėmesį į šią problemą.

Patyčių esama įvairių - tiesioginių (fizinių), kai kenčia kūnas, ir žodinių (psichologinių), kuomet kenčia siela.

Nevykėlis, kvailys, storulis, pabaisa - kokių tik pravardžių nesame girdėję... Tai - emocinė smurto forma, patyčios, kurios žmogų sužeidžia ne ką mažiau, negu tiesioginė, fizinė agresija. Niekindamas, šaipydamasis, pravardžiuodamas, ignoruodamas kitą žmogus gali suteikti daug skausmo tam, kuris tampa patyčių objektu.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kokį vardą vaikui išrinkti, kad jis atneštų sėkmę?
5 dalykai, kuriuos vaikams pasakykite dar šiandien

Vida Press

Patyčios žmoguje irgi palieka randų, kurių mes negalime matyti plika akimi. Tačiau šios žaizdos yra. Tą suprasdamas amerikiečių fotografas Richard Johnson sukūrė nuotraukų ciklą, skirtą žodinėms patyčioms ir jų daromai žalai, kurį pavadino „Weapon of Chois". Projekto tikslas - parodyti, kad žodžiai žeidžia ir palieka mumyse žaizdas bei randus.

Vida Press

Kaip sakė projekto autorius, įvykus fiziniam smurtui, tai tampa akivaizdu ir sulaukia tinkamo įvertinimo tuo tarpu kai kitus žalojame žodžiais, to niekas nepastebi. „Žodis yra ginklas", - sako R.Johnson, įtaigiai pavaizdavęs žodinių patyčių daromą žalą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis