Neįtikėtina: dvyniai gimė 24 dienų skirtumu

Kartais šiuolaikinė medicina gali daryti stebuklus. Vienas iš įrodymų: dvyniai Alexandras ir Ronaldo iš Bostono. Antrasis brolis Ronaldo gimė 24 dienomis vėliau nei jo brolis Alexandras.

Keturiasdešimtmetės amerikietės Lindalvos Pinheiro da Silvos nėštumas buvo vos 24 savaičių, kai nubėgo vaisiaus vandenys. Moteris bemat buvo nugabenta į ligoninę. Čia gydytojai medikamentais sustabdė gimdymą ir pradėjo brandinti dvynių plaučius. Tačiau po keturių dienų paaiškėjo, kad medicina bejėgė dar ilgiau sustabdyti gimdymą.

Gydytojai Lindalvai pasiūlė itin retą ir gana rizikingą išeitį. Jei viskas pavyktų kaip suplanuota, po pirmojo kūdikio gimimo, gimdymo procesą medikamentais galima sustabdyti. Taip bent gimdoje likęs kūdikis turėtų daugiau šansų išgyventi. Tačiau toks gimdymas grėsė didele sunkių infekcijų mamai tikimybe.

Moteris rizikavo ir gydytojų planas pavyko. Mažasis Alexandras gimė vos 745 gramų. Jis buvo toks mažytis, kad galėjo laisvai tilpti savo tėvui į saują. Per anksti gimęs kūdikis iš kart pateko į inkubatorių, o jo mamai gydytojai suskubo stabdyti gimdymą. Netrukus Lindalvos organizmas sureagavo į vaistus: sąrėmiai liovėsi, o Ronaldo ir placenta liko gimdoje.

Po 24 dienų moteris vėl pajuto sąrėmius. Antrasis dvynys gimė dvigubai sunkesnis ir didesnis nei jo brolis. Jam neprireikė net kvėpavimo vamzdelio – plaučiai buvo išsivystę.

Po trijų mėnesių abu broliukai sveria po tris kilogramus ir jau ruošiasi kartu su mama kelionei į namus.

Alexandras ir Ronaldo

Reportažą apie dvynius galima pažiūrėti ČIA.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis