Mildos bananų ir varškės pyragas

Šis pyragas tinka auginant vaikus - paprastai mažieji mėgsta bananus ir varškės pyragus. O čia ras du viename - bananų ir varškės pyragą. Už receptą ačiū Mildai.

Sveiki,

esu dviejų vaikučių mamą. Mano berniukams 3 ir 1,2 metų. Kai namuose laksto mažas vaikelis (o mano atveju ir du), daug laiko eksperimentams virtuvėje nelieka. Patiekalai iš 15 sudedamųjų dalių laukia geresnių laikų - kai turėsiu daugiau laiko ir galimybių jiems.

Noriu pasidalinti su jumis savo šeimos firminiu bananų ir varškės pyragu. Man jo receptą prieš kelerius metus pasakė draugė. Nuo tada jis mūsų namuose - pyragų karalius.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Banano savybės, apie kurias žino ne visi (+3 receptai)
Naminiai ledai per 5 minutes: jokių E

Reikia:

Tešlai:

200 gramų sviesto;

350 gramų miltų;

1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;

1 - 2 šaukštų grietinės.

Įdarui:

bananų;

200 gramų varškės;

2 kiaušinių;

100 gramų cukraus;

vanilinio cukraus.

Shutterstock nuotr.

Kaip gaminti:

Pirmiausia padarykime „smėlinę" tešlą: miltus su sviestu triname tarp pirštų, kol pasidarys „smėlis". Pridedame grietinės, kepimo miltelių, išminkome tešlą. Padedame trumpam į šaldytuvą, per tą laiką sutriname bananus.

Tešla išklojame kepimo formą. Pabaksnojame šakute tešlos dugną, padarome šonuose bortelius, kad galėtume drąsiai pilti įdarą.

Varškę ištriname su kiaušiniais ir cukrumi. Pridedame sutrintus bananus, išmaišome.

Užpilame įdarą ant tešlos.

Kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 45-50 min. Iškepus paliekame pastovėti, atvėsusį pyragą trumpam įdedame į šaldytuvą ir tik tada valgome.

Skanaus!

Jei ir jūs turite firminių savo šeimos receptų, kurie nesunkiai pagaminami, tinka ir vaikams, parašykite mums el.p. tavovaikas@delfi.lt.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis