Pirmąkart viešai rodomi karališkosios šeimos vaikų daiktai ir žaislai FOTO

Šį šeštadienį Bakingemo rūmuose atidaroma paroda „Karališkoji vaikystė" (angl. "Royal Childhood"), kurioje eksponuojama daugiau kaip 150 žaislų, daiktų, priklausančių Didžiosios Britanijos karališkajai šeimai.

Ši paroda sutampa su princo George'o pirmuoju gimtadieniu. Mažasis sosto įpėdinis, princo Williamo ir Kate Middleton sūnelis, savo pirmąjį gimtadienį šventė liepos 22 -ąją.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Iš Vilniaus gimdyti važiavo į Kauną: vienos šeimos išpažintis
Mane erzina anyta - ką daryti?

Parodoje bus galima pamatyti dovanas, kurias princui George'u gimimo bei krikštynų proga dovanojo įtakingiausi pasaulio žmonės. Štai JAV prezidentas Barakas Obama su žmona prieš metus, kai gimė princas, atsiuntė jam dovanų alpakos vilnos antklodėlę. Londono meras Borisas Johnsonas sosto įpėdinio gimimo garbei padovanojo miniatiūrinę Barclays dviračio kopiją.

Ši paroda yra kasmetė, trunkanti 8 savaites. Tuo metu Karalienė Elžbieta II atostogauja, o lankytojai kviečiami į Bakingemo rūmus apžiūrėti parodos. Pavyzdžiui, 2011 -aisiais parodoje buvo eksponuojama Kate Middleton vestuvių suknelė, 2012 - Karalienės deimantų kolekcija, o pernai lankytojai pamatė Karalienės karūnavimo suknelę.

Šiais metais paroda skirta vaikiškai tematikai. Eksponuojama daugiau nei 150 vaikystės daiktų, kuriais mažieji princai ir princesės Bakingemo rūmuose žaidė per pastaruosius 250 metų. Tai ir karališkųjų kūdikių bateliai, rūbai, nuotraukos iš Karališkosios šeimos privačios kolekcijos, žaislai, prabangios dovanos, atsiųstos karališkosios šeimos vaikams įvairiomis progomis.

Parodoje bus eksponuojamas ir krikšto rūbas, kurį krikšto dieną vilkėjo princo Williamo ir Kate Middleton sūnus, mažasis princas George'as. Šis rūbas iš šilko ir satino yra tiksli Karalienės Viktorijos laikų krikšto rūbo kopija.

Vida Press

Bakingamo rūmai Londone yra oficiali Didžiosios Britanijos monarchų rezidencija nuo 1761 metų. Žaislų parodoje iš viso bus daugiau kaip 150 eksponatų, kai kurie iš jų primins net 250 metų senumo istoriją. Daugelis iš jų pirmą kartą bus pristatomi viešai. Unikali proga pamatyti ir pabandyti įsivaizduoti, kokia yra vaikystė, kai tu esi princas ar princesė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis