Neregėtas konfliktas: ligoninė neleido moteriai gimdyti pačiai

Ne kasdien pasitaikanti situacija vienoje Floridos ligoninėje - moteris pageidauja gimdyti pati, tačiau tai jai draudžiama. Jei nepaklus šiam reikalavimui, grasinama sankcijomis.

Jennifer Goodall, gyvenanti Floridoje (JAV), šiomis dienomis pateko į žiniasklaidos akiratį dėl savo ketvirtojo gimdymo. Tris vaikučius auginanti moteris laukėsi ketvirtojo, kuomet įsivėlė į konfliktą į su ligonine, kurioje planavo gimdyti. Ligoninės atstovai pagrasino moteriai vos gimusį vaiką perduoti socialinėms tarnyboms, jeigu ji nesutiks su jų siūlomu variantu - Jennifer privalo būti atlikta planinė cezario pjūvio operacija. Ji negali norėti pagimdyti ketvirtąjį vaiką pati.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Neringa: 5 mano išbandyti būdai, kaip numesti svorį po gimdymo
Kaip nešioti kūdikį, kad nebūtų žalinga jo stuburui?

Liepos viduryje moteris gavo laišką iš ligoninės, kuriame rašoma, jog „leisti gimdyti natūraliai yra per daug pavojinga, todėl operacija yra privaloma". Jeigu moteris nepaklus, grasinama socialinėmis tarnybomis, kurios esą pasirūpintų naujagimiu šiam vos gimus ir neduotų jo motinai. Ligoninė neatmeta galimybės gimdyvei operaciją skirti privalomuoju būdu, tai yra, teismo sprendimu gali būti nurodoma, kad operacija būtų atliekama be moters sutikimo.

Moteriai tokia medicinos įstaigos pozicija pasirodė šokiruojanti, pasak jos, viskas, ko ji norėjo, tai natūraliu būdu sulaukti sąrėmių, atvykti į ligoninę ir pabandyti pagimdyti pati. Jei taip nepavyktų, tada vienintelė išeitis - operacija. Daugiavaikė mama piktinasi, kad medikai, kurie turėtų gerbti paciento pageidavimus, jai daro spaudimą, gąsdina ir elgiasi nežmoniškai.

Į šį konfliktą įsikišo ir advokatų, ginančių nėščiąsias, organizacija (angl. National Advocates for Pregnant Women), tačiau jų pretenzija, kurią pateikė nėščiosios vardu, buvo atmesta. Teisėjas nusprendė, kad Jennifer neturi teisės „priversti gydytojų daryti tai, kas, jų manymu, prieštarauja medicininėms galimybėms".

Vakar, liepos 29 -ąją, ši istoriją sulaukė atomazgos. Jennifer Goodall pagimdė sveiką berniuką. Tiesa, ji pasirinko kitą ligoninę, kurioje jai buvo leista sulaukti sąrėmių ir pabandyti gimdyti pačiai. Tačiau galiausiai moters sutikimu buvo atlikta cezario pjūvio operacija, nes gimdymo veikla nebuvo pakankama.

"Viskas vyko taip, kaip aš ir norėjau. Esu dėkinga medicinos personalui už viską ir noriu kuo greičiau pamiršti nemalonų incidentą su kita ligonine", - sakė ketvirtą kartą mama tapusi moteris.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis