Naujagimio gyvybę išgelbėjo tik stebuklas PAPILDYTA: mergaitė neišgyveno

Šią savaitę žiniasklaidą apskriejo mažos mergaitės, gulinčios inkubatoriuje, nuotrauka. Jos istorija vienu metu ir liūdna, ir viltinga.

Šiai mergaitei vos kelios dienos, tačiau ji yra patyrusi tiek, kiek kitam nelemta per visą savo gyvenimą. Vieno bombardavimo Gazoje metu liepos 25 -ąją žuvo jos nėščia mama. Tik stebuklo dėka mažylė liko gyva. Gydytojai išgelbėjo mergaitei gyvybę.

23 -ejų metų Shayma ištekėjo prieš metus. Dabar ji laukėsi pirmojo kūdikio, atrodė, kad jaunos šeimos gyvenimas tik prasideda. Tačiau bombardavimo Gazoje metu moteris buvo trijų aukštų pastate, kuris sugriuvo ir nėščia moteris buvo gyva palaidota tarp griuvėsių.

Šią istoriją agentūrai AFP papasakojo velionės mama Mirfat Oanan.

Tik praėjus kelioms valandoms po bombardavimo ir pastato sugriuvimo gelbėtojai surado sunkiai sužeistą Shayma. Deja, per vėlai, nes jos gyvybė buvo užgesusi. Tada nutiko kai kas neįtikėtino - gelbėtojai, suradusieji moterį, pamatė, kaip „kruta" jos pilvas ir suprato, kad moteris laukiasi vaikelio. Ji tuoj pat buvo nugabenta į ligoninę, kur pasaulį išvydo jos dukrytė. Nėštumui buvo maždaug 36 savaitės. Mergaitė gimė po cezario pjūvio operacijos.

Mažylei suteiktas mamos vardas - Shayma Sheikh al-Eid. Šiuo metu ji dar intensyvios terapijos skyriuje. Nors neteko mamos, mažoji Shayma turi tėtį. Jis irgi buvo sužeistas, tačiau šiuo metu guli ligoninėje ir pasveikęs galės pasirūpinti per stebuklą išgyvenusia dukryte.

Papildyta.

Deja, bet ši istorija nesibaigė viltingai. Liepos 31 –ąją naujagimė mirė. Ji buvo patyrusi deguonies trūkumą dar būdama įsčiose, kai jos motina mirė, todėl mergaitė buvo paguldyta į intensyviosios terapijos skyrių. Jai reikėjo specialios medikų priežiūros. Deja, ligoninėje, kur ji gulėjo, dažnai dingdavo elektra, nutrūkdavo deguonies tiekimas. Mažylę gydytojai dar ne kartą gaivino ir rankiniu būdu, tačiau jos gyvybė vakar užgeso.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis