10 šunų veislių, kurios tinka šeimoms su vaikais

Kokį šunį rinktis, jei šeimoje auga ir maži vaikai? Atsakymas į šį klausimą bus aiškesnis, jei perskaitysite mūsų parengtą šunų veislių apžvalgą.

10. Buldogas

Buldogas - tvirto kūno, tad puikiai tinka pasiautėti ir padūkti mėgstantiems vaikams. Tiesa, jis ne pats energingiausias šuo. Paklusnus, draugiškas ir ištikimas buldogas puikiai sutars su kitais jūsų augintiniais, taip pat ir šunimis. Buldogai gali gyventi dideliuose namuose ir mažuose butuose.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kūdikio kvapas turi ypatingų galių – kokių?
Moteris per metus pagimdė keturis vaikus

9. Biglis

Bigliai anksčiau buvo medžiokliniai šunys, na, o dabar galite juos auginti, jei turite judrių vaikų - tvirto sudėjimo biglis niekada nepailsta žaisti. Išmintingi, draugiški, visada džiaugsmingai nusiteikę bigliai įprastai puikiai sutaria su kitais gyvūnais (na, kartais gali pavaikyti katinus). Jie stipriai šeriasi, tad reikia dažnai šukuoti ir maudyti.

8. Bulterjeras

Ši veislė nepelnytai vadinama agresyvia. Iš tiesų bulterjerai buvo išveisti auginti namuose. Jie draugiški, mėgsta tiek vaikus, tiek suaugusiuosius. Bulterjerai nėra jautrūs skausmui, tad puikiai tiks, jei jūsų vaikai pašėlę ir dar tik mokosi, kaip tinkamai elgtis su šunimis.

7. Ilgaplaukis kolis

Filmas „Lesė" išgarsino šią šunų veislę. Koliai - švelnūs, nuspėjami šunys, juos lengva treniruoti, jie retai būna agresyvūs, o tai puikiai tinka šunų anksčiau neauginusiems ir jų elgesio per daug neišmanantiems žmonėms. Koliai puikiai sutaria su vaikais, jie su džiaugsmu klauso šeimininkų ir juos saugo.

6. Niufaundlendas

Niufaundlendai ne veltui vadinami auklėmis - jiems patinka vaikai, jie juos saugo. Švelnūs, ramūs, kantrūs niūfaundlendai - tarsi motinos Teresės šunų pasaulyje. Tiek vaikai, tiek vyresni greit pamilsta šiuos didelius, taikius šunis.

5. Trumpaplaukis vengrų vižlas

Gal ne visi girdėjo apie šią veislę, na, bet kadangi jiems reikia nuolat judėti, tai puikūs šunys šeimoms, kuriose vaikai jau kiek paaugę. Vižlai gyvybingi, bet švelnių manierų. Jie ištikimi, dėmesingi, taip pat paklusnūs, pasitikintys savimi, protingi. Visada užmezga tvirtus ryšius su šeimos nariais, greitai išmoksta naujų triukų. Šie šunys beveik neturi šunims būdingo specifinio kvapo.

4. Airių seteris

Garsėjantys ryškia kailio spalva airių seteriai žaismingi, energingi, mėgsta būti su žmonėmis, žaisti su vaikais. Šiems šunims reikia daug judėti, jie puikiai tiks į draugiją aktyviems vaikams ir aktyvų gyvenimo būdą mėgstančioms šeimoms. Išmintingi, lengvai treniruojami airių seteriai ypač tinka name su kiemu gyvenantiems žmonėms.

3. Pudeliai

Dažnai pudelius keistokai apkerpa, bet šiaip jie - protingi ir švelnūs šunys. Jie mažai šeriasi, todėl juos galima auginti, net jei jūsų vaikai kam nors alergiški. Tiesa, juos reikia reguliariai šukuoti, antraip susivels kailis. Šie elegantiški šunys taip pat rūpestingi, ištikimi. Labai retai supyksta, jiems retai būna nuobodu. Jie bus puikūs žaidimų draugai jūsų atžaloms.

2. Labradoro retriveris

Ši veislė - viena populiariausių tarp šeimų su vaikais, ir ne šiaip sau. Labradoro retriveriai žaismingi, kantrūs, myli ir saugo žmones, patikimi. Jie ne mažiau protingi nei gražūs. Ką tai reiškia? Kad galite įsigyti nuostabų naminį gyvūną.

1. Auksinis retriveris

Auksiniai retriveriai mažesni už Labradoro retriverius. Jie savimi pasitikintys, išmintingi, švelnūs ir ištikimi šunys. Jie nebūna nei agresyvūs, nei baikštūs. Auksiniai retriveriai be galo kantrūs, todėl puikiai tinka vaikus auginančioms šeimoms. Jiems reikia daug judėti, bet tai įgyvendinama - jie mėgsta žaisti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis