Eglė Skrolytė į mokyklą išleidžia dukrytę Meilę

Ši rugsėjo pradžia Eglei Skrolytei labai ypatinga - šeštąjį sezoną pradės jos vedama ir kuriama laida "Mamyčių klubas" ir į pirmą klasę žingsniuos jos šešiametė dukra Meilė.

E.Skrolytė prieš dukros premjerą jaudinasi labiau nei prieš savąją

"Atrodo viskas prabėgo akimirksniu - kai sulaukiau pasiūlymo vesti "Mamyčių klubą", dukrytė buvo vieneri ir tuomet net nedrąsu buvo svajoti, kad laida sulauks ir Meilės pirmosios klasės", - laiminga atsiduso Eglė.

TAIP PAT SKAITYKITE:
2 linksmi eksperimentai, kuriuos galite atlikti namie su vaikais
Naujagimio svoris išgąsdino medikus

Rudenį septynerių sulauksianti mergaitė mokyklai yra visiškai pasiruošusi ir nekantriai laukė šiandienos, o kaip seksis šią ypatingą dieną labiau jaudinosi mama, nei dukra.

"Iš tiesų, manau, ašarų šiandien bus", - neslėpė E.Skrolytė. Meilė lankys Vilniaus Vytės Nemunėlio pradinę mokyklą. Tėvai dukrai mokymosi įstaigą rinkosi itin atsakingai ir džiaugiasi radę entuziastingus mokytojus bei nedidelę draugišką bendruomenę.

Premjera rugsėjo 1-ąją

Pirmąją mokslų metų dieną Meilės laukia ir svarbi premjera - ji mokyklos šventėje sakys eilėraštį.

"Mėgstame literatūrą, turime mums patikančius rašytojus, todėl ieškojome eilėraščio kartu ir pasirinkome gyvą lietuvių klasiką Juozą Erlicką ir jo šmaikščias eiles apie pabėgusias raides. Mokytis jį ir taip ruoštis rugsėjo 1-ajai buvo tikras mudviejų bendras džiaugsmas. Ir nors eilėraštis tikrai ilgas ir gan sudėtingas, jį išmokome tryse; Meilė, Rojus ir aš...", - šyptelėjo laidos tėveliams vedėja.

Ji prisipažįsta, kad prieš šią dukros premjerą jaudinasi net labiau nei prieš savąją, "Mamyčių klubo" laidoje, prieš šešerius metus.

Tai, kad Meilė jau moksleivė, Eglei visai netrukdo domėtis mažesnių vaikučių temomis, nes namuose bėgioja dar vienas darželinukas - ketverių Rojus Juozas.

Geresnis pasaulis mūsų vaikams

"Sakyčiau net atvirkščiai - aiškiau matau mamas kamuojančius klausimus, turiu didelį patirties bagažą ir domiuosi gilesniais vaikų auginimo bei ugdymo klausimais. Todėl šį sezoną pradedame su nauju šūkiu - "Geresnis pasaulis mūsų vaikams!".

"Mamyčių klubo" TV laidą Eglė Skrolytę kuria jau šeštus metus
Asmeninio archyvo nuotr.

Kiek esu kalbėjusi su tėvais, vieną bendrą tašką surandame su visais, kad ir kokie skirtingi būtume, kad ir kokiems skirtingiems auklėjimo metodams pritartume, kad ir kaip skirtingai įsivaizduotume vaikų laimę ir šviesią ateitį, vieno norime visi - kad pasaulis mūsų vaikams taptų gražesnis.

Tai reiškia, kad jame būtų daugiau džiaugsmo, elementaraus mandagumo parduotuvėje ar troleibuse, pagarbos tiek senjorams, tiek vaikams, švaros tiek mintyse, tiek smėlio dėžėse, tiek ekranuose ir pan. O  kiekviena didelė kelionė prasideda nuo mažo vieno žingsnio", - sakė laidos vedėja E. Skrolytė. Būtent ateinančiais "Mamyčių klubo" metais ir stengsis bent šiek tiek pagerinti pasaulį vaikams.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis