51 metų verslininkė laukiasi antro vaiko

Gimdyti brandžiame amžiuje ar ne? Šią dilemą sprendžia ne viena moteris, kurią vėlyvas nėštumas dažniausiai užklumpa netikėtai. Tačiau istorija, kurią papasakosime, yra kitokia, nes čia moteris savo itin vėlyvus gimdymus suplanavo specialiai.

51 m. Tracey Kahn yra sėkminga Niujorke dirbanti verslininkė, ji labai užsiėmusi - vadovauja savo viešųjų ryšių bendrovei ir viena augina dukrelę Scarlett.

Sulaukusi 50 m. moteris buvo ką tik susilaukusi pirmosios dukrytės, tačiau vis dar norėjo daugiau vaikų. Ji ryžosi dirbtiniam apvaisinimui su donoro sperma ir donorės kiaušinėliu ir dabar laukiasi antros dukters.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kokiuose produktuose yra daugiausia geležies?
4 vaikų mamos Birutės emigracijos dienoraštis: mintys po atostogų Lietuvoje

Kahn viešai žiniasklaidai papasakojo savo istoriją norėdama parodyti moterims, kad jos neturėtų paisyti kitų nuomonės, jei nėra jaunos, bet nori susilaukti kūdikio. Vėlyva motinyste besidžiaugianti moteris pasakojo, kad dauguma žmonių pritarė jos sprendimui gimdyti ir vienai auginti dvi dukteris, bet buvo ir perdėtai susirūpinusių asmenų.

Verslininkė atvirauja, kad  lauktis vaikų, kai buvo 20 ar 30 metų, ji neplanavo, nes tada rūpėjo karjera ir tvirtas pagrindas po kojomis. Susižadėjusi ji buvo tik kartą, tačiau tada, būdama 33 -ejų, sužadėtuves likus 3 savaitėms iki vestuvių nutraukė ir toliau gyveno nerūpestingą vienišės gyvenimą.

Kai Tracey buvo 45-eri metai, po neįpareigojančių santykių ji pasijuto besilaukianti. Nors su vaiko tėčiu jokios ateities neplanavo kurti, moteris pajuto motinystės instinktą ir norėjo gimdyti. Deja, bet nėštumas baigėsi persileidimu. Nuo tada moters neapleido mintis tapti mama. Ji kelis kartus nesėkmingai mėgino pastoti, naudojant donoro spermą, tačiau nesėkmingai. Paskui pabandė pastoti naudojant donoro spermą ir donorės kiaušinėlį, štai tada ir ėmė lauktis Scarlett. Sėkmingai išnešiojusi 9 mėnesius, moteris pagimdė, kai jai buvo 49 metai.

Dabar ji laukiasi antrojo vaiko. Abu kartus pagalbos ponia Kahn kreipėsi į ligoninę, kuri turi patirties su vėlyvais nėštumais, čia mamomis jau tapo ne viena 50 ir  daugiau sulaukusi moteris. Tai, kad moterys gimdo artėjant penkiasdešimt arba įžengusios į šeštą dešimtį, nebėra sensacija, sako gydytojas Ericas Flisseris iš Niujorko Mount Sinai ligoninės. Jo teigimu, dar prieš ketverius metus to nebūtų buvę, tačiau dabar pasitaiko vis dažniau.

Nusprendusi pastoti dirbtinio apvaisinimo būdu, Tracey Kahn nė akimirkos nesuabejojo tokiu sprendimu ir vartojo visus reikiamus vaistus. Net ir tokius, nuo kurių svyruodavo nuotaika ir ji nesijausdavo darbinga.

Šiandien Kahn pati konsultuoja į penktą dešimtį įžengusias drauges, kurios irgi nori vaikų. Jai  absoliučiai nerūpi, ką žmonės galvoja apie tai, kad ji viena augina dukteris.

Pasiturinti verslininkė gimus pirmajai dukteriai, pasamdė profesionalią slaugytoją, kuri dieną naktį rūpinosi naujagime pirmuosius mėnesius. Šįkart moteris žada pasielgti taip pat.

Tiesa, ji neslepia, kad be donorės kiaušinėlio nebūtų pastojusi - pačios kiaušinėliai netiko apvaisinimui. Moteris nebijo viena auginti dvi dukteris, ji prisižiūri, kad būtų geros sveikatos, darbinga.

Tracey gydęs medikas pabrėžia, kad su donorės kiaušinėliu bandančios pastoti moterys turėtų ne tik pasitikrinti sveikatą, bet taip pat nueiti į psichologinę konsultaciją dėl galimos įtampos, bandant pastoti su svetimu kiaušinėliu. „Moterys baiminasi, kad žmonės sužinos jog jos pastojo ne su savo kiaušinėliu. Taip pat (moterys) gali pasikalbėti apie buvimą vyresnio amžiaus motina. Tai vis dar nėra labai įprasta", - teigė medikas.

Parsisiųskite Tavovaikas.lt programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis