Savaitgalio šeimos gidas: ką ir kur pamatyti

Kaip kiekvieną dieną paversti maža, o gal ir didele švente ne tik sau, bet ir savo artimiesiems? Paskutinę rugsėjo savaitę siūlome apsilankyti visai šeimai skirtuose renginiuose, kur gerai bei prasmingai laiką praleis ir tėvai, ir jų mažieji.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Palinkėkite sergančių vaikų svajonių išsipildymo! Rugsėjo 24-ąją visi susirinkę į vakarinį Vilniaus dangų paleis šimtą skraidančių žibintų. Akcijos tikslas - priminti, kad kasmet Lietuvoje iki šimto vaikų suserga onkologinėmis ligomis, o visų jų svajonių išsipildymui reikalingas nuolatinis mūsų palaikymas. „100 dangaus žibintų  - kylančių svajonių"  - prasminga akcija, neleidžianti likti svetimiems aplinkinių problemoms.

Šeštadienį, šeimos dieną, Šokio teatras mažus ir didelius kviečia į nuoširdžios ir tikros meilės kupiną šokio spektaklį, kur pagrindinis veikėjas arklys Dominykas maišys žemę su dangumi, kad savo mylimajai rastų stebuklingą karštą brangakmenį, kurio dėka ji niekada nebesušals. Sukate galvą, kaip seksis Dominyko paieškos? Tuomet rugsėjo 27 d. apsilankykite spektaklyje „Arklio Dominyko kelionė į žvaigždes" (renginio organizatorius  - Nacionalinė M. K. Čiurlionio menų mokykla).

Spektaklį „Geltonų plytų kelias"  prieš vienuolika metų matę vaikai greičiausiai jau ūgiu siekia beveik du metrus, tačiau pagrindinis istorijos šūkis nesikeičia: „Svarbu labai norėti, pasistengti ir tikėti." Rugsėjo 28 d. kartu su Keistuolių teatro aktoriais lydėkite mergaitę Doroti į Smaragdo miestą ir padėkite jai rasti kelią namo (renginio organizatorius - Keistuolių teatras).

Bene mylimiausios vaikų autorės Astridos Lindgren apysakos Ronja plėšiko duktė" veikėjus įkūnijo Valstybinis jaunimo teatras. Rugsėjo 28 d. drauge pasinerkite į istoriją, kurioje bus visko: įtampos, stebint dviejų plėšikų gaujų santykius, šilumos, matant vaikiškai nuoširdžius jausmus ir nerimo, laukiant pasakojimo atomazgos (renginio organizatorius  - Valstybinis jaunimo teatras).

Manėte, kad Dostojevskis ir vaikai yra du žodžiai antonimai? Rugsėjo 28 d. įsitikinkite, kad nuo šiol jie eina drauge! Spektaklis Dostojevskis vaikams"  sukurtas pagal rusų rašytojo Fiodoro Dostojevskio romanus bei jo dienoraštį. Skirtingų kūrinių ištraukas vienija jose veikiantys vaikai bei bendražmogiškos temos, aktualios ir šių dienų žmogui, nesvarbu, jam penkeri ar penkiasdešimt: atsakomybė prieš mylimą žmogų, riba tarp meilės ir neapykantos, ambicijų ir norų atsižadėjimas vardan kito, garbė, orumas, meilė artimajam. Spektaklio režisierius sako, jog Fiodoras Dostojevskis pasitikėjo vaikais ir tikėjo, kad jie pajėgūs suprasti sudėtingos jo kūrinius, todėl ir jis nori atvirai ir be triukų su vaikais kalbėti svarbiomis temomis (renginio organizatorius - Valstybinis Vilniaus mažasis teatras).

Spektaklyje  Prie laivo 08:00rugsėjo 28-ąją laukiami žiūrovai nuo 6 iki 106 metų. Tai - istorija, skatinanti mąstymą ir bendravimą šeimoje apie labai svarbius žmogaus egzistencijos klausimus. Populiari pjesė statoma įvairių šalių teatruose, o apkeliavusi pusę pasaulio pagaliau apsistoja ir Lietuvoje, todėl apsilankyti verta (renginio organizatorius - Vilniaus kamerinis teatras).

Nors renginiai Vilniuje ir išsiskiria savo gausa, apsilankę internetinėje svetainėje www.kur.lt galite rasti renginius, vykstančius jūsų mieste! Pasirinkite ieškomo renginio tipą ir pasinerkite į kultūrinį sūkurį!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis