Išskirtiniausi savaitgalio renginiai, kuriuos knieti pamatyti

Savaitgalio renginių apžvalga jau tapo tradicine mūsų portale. Kviečiame skaityti ir planuoti savo šeimos laisvalaikį. O jeigu žinote daugiau smagių renginių, kur laukiamos šeimos su vaikais, parašykite mums el.p. tavovaikas@delfi.lt.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, Kodėl pasigirsta kalbų, kad K.Middleton laukiasi dvynių?
Austėjos Landsbergienės receptas, kaip suderinti šeimą ir karjerą

Katedros aikštėje rengiama stilizuota valdovo sutikimo ceremonija, kurios metu numatyta iškilminga Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopos rikiuotė, muzikinis choro „Ąžuoliukas“ sveikinimas, patrankų salvės ir spalvingas vėliavininkų iš Italijos pasirodymas. Pirmą kartą po penkių šimtų metų rengiamų įžygiuotuvių kulminacija – mušamaisiais atliekamos batalinės muzikos dedikacija Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų kieme, kurios metu dviejų dešimčių būgnininkų komanda pristatys specialiai sukurtą įspūdingą karo ir triumfo maršų kompoziciją, pagyvintą 3D grafika bei šviesų projekcija. Oršos pergalės 500-ųjų metinių šventės pradžia – 19.30 val.

Vilnius

Rugsėjo 26 d. 12-17 val. Mokytojų namų kiemelyje vyks „Europos kalbų diena". Joje dalyvauja Lietuvoje reziduojančios užsienio šalių ambasados ir kultūros centrai. Programoje - viktorina ir koncertas, renginį ves Rolandas Vilkončius.

Vilnius

Rugsėjo 28 d., sekmadienį, nuo 12 val. Lietuvos širdies asociacija ir Vilniaus visuomenės sveikatos biuras kviečia visus į Vinco Kudirkos aikštę Vilniuje paminėti Pasaulinę širdies dieną. Jūsų laukia dviračių žygis, šiaurietiškas ėjimas, Tai či ir Zumba pamokos, nemokamas sveikatos tikrinimas, daugybė atrakcijų ir viktorinų.

Vilnius

Rugsėjo 28 dieną, nuo 12 iki 15 val. Vilniaus Pasakų parke vyks kasmetė, tradicinė šventė ,,Rudens spalvos". Jos metu vyks Vilniaus Lazdynų, Karoliniškių, Vilkpėdės, Panerių seniūnijų ir Vilniaus rajono ugdymo įstaigų auklėtinių koncertas, kūrybos darbų paroda, įvairios pramogos ir staigmenos.

Kaunas

Nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuje rugsėjo 27 d., šeštadienį, nuo 11 iki 17 val. vyks šventė skirta 139 -ajam M. K. Čiurlionio gimtadieniui ir Šeimų metams. Bus galima ne tik nemokamai lankyti galeriją, bet ir užsisakyti specialiai šiai progai parengtas ekskursijas. Mažųjų muziejaus lankytojų laukia nauja smagi pramoga - visą dieną veiks edukacinės dirbtuvėlės, kuriose jie galės kurti savo pasakas, įkvėptas stebuklingo M. K. Čiurlionio vaizdų pasaulio. M. K. Čiurlionio gimtadienio ir Šeimų metų proga šeštadienį bus vedamos specialios teminės ekskursijos.

Klaipėda

Rugsėjo 27 d. prie Vasaros estrados organizuojama „Judrioji mugė". Organizatorių siekis - kuo daugiau vaikų sudominti sportu, tėvams suteikti aktualios informacijos „iš pirmų lūpų". Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuro specialistai renginio metu vaikų tėvams teiks naudingas konsultacijas, atliks nemokamus sveikatos patikrinimus, supažindins su vaikščiojimo grupių veikla, šiaurietiškuoju ėjimu ir kvies į paspirtukų varžybas. Vasaros estrados teritorija sporto ir sveikatinimo renginio metu bus suskirstyta į devynias zonas, kuriose veiksmas virs nuo 10 val. ryto iki pat popietės. Vaikams skirtoje erdvėje vyks triratukų ir dviratukų varžybos, greta bus galima žaisti krepšinį, linksmąjį futbolą, rankinį, regbį, tinklinį. Taip pat „Judriosios mugės" metu bus surengtas lengvosios atletikos krosas, dviračių žygis. Pagrindinėje estrados aikštėje bus galima išvysti karate, aerobinės, sportinės gimnastikos, imtynių, sunkiosios atletikos, bokso parodomąsias programas, pasinerti į užvedančius zumbos ritmus. Į „Judriąją mugę" įtrauktas ir lauko tenisas, šaudymas, irklavimas, joga, čia prisistatys Klaipėdos ledo ritulio akademija.

Anykščiai

Šeštadienį, rugsėjo 27 d., nuo 9 iki 17 val. miesto parke vyks „Obuolinių" šventė. Jos metu bus išvirta rekordinė „Draugų uogienė". Jau antrus metus projektas „Draugų uogienė", keliaudamas per Lietuvą skatina žmones dalintis derliaus pertekliumi su daugiavaikėmis šeimomis. Iš dovanotų vaisių daugiavaikės šeimos miesto šventėse verda uogienes obuolienes ir vaišina jomis miestų svečius. Obuolienės jau ragavo šešių miestų gyventojai, tačiau Anykščiams numatytas išskirtinis vaidmuo - pagerinti Lietuvos rekordą. Lietuvos rekordus fiksuojančios agentūros „Factum" duomenimis, iki šiol didžiausia išvirtas uogienės kiekis - 350 litrų. Šį šeštadienį, rugsėjo 27 d., Anykščiuose šventės metu bus siekiama rekordą pagerinti dvigubai, išvirti 700 litų obuolienės.

Palanga

Šį savaitgalį Palanga pakvies dar kartą sugrįžti į didžiausią šalies kurortą ir J. Basanavičiaus gatvėje prisėsti prie ilgiausio šalyje stalo. Be to, visi norintieji turės progos sudalyvauti ir pirmosiose šalyje Stalo žaidimų žaidynėse. Tūkstančio stalų šventė - kasmetinis, septintą kartą minimas renginys, kiekvieną rugsėjį į populiariausią kurorte J. Basanavičiaus gatvę sukviečiantis gausų būrį palangiškių ir kurortą mylinčių svečių. Kaip ir kasmet, šios šventės, skirto Tarptautinei turizmo dienai paminėti, metu netrūks linksmybių - Jūratės ir Kastyčio skvere koncertuos geriausi Palangos meno kolektyvai, vyks įvairios linksmos varžytuvės, skambės muzika. Pasak Palangos kultūros centro direktoriaus pavaduotojo Nerijaus Stasiulio, Tūkstančio stalų šventė tuo ir išskirtinė, kad renginio „turinį" diktuoja ne kultūros specialistai, o patys šventės dalyviai. Kiekviena Palangos įmonė, įstaiga ar organizacija šią dieną stengiasi kuo įdomiau, linksmiau ar originaliau pristatyti savo veiklą bei rezultatus. J. Basanavičiaus gatvėje ne tik šurmuliuos mugė, bet ir veiks lauko menų galerija, Kurhauzo aikštėje besidominčius kvies rankdarbių „meistarnė" - čia bus demonstruojamas audimas staklėmis ir kaladėlėmis, vyks mezgimo, skiautinių ir lėlių siuvimo užsiėmimai.

Gargždai

Rugsėjo 28 d., sekmadienį, „Vaivorykštės“ gimnazijos stadione nuo 13 val. švenčiama pasaulinė gyvūnų diena. Renginyje dalyvaus profesionalūs dresuotojai, kinologai, veterinarijos gydytojai, gyvūnų stilistai bei mitybos specialistai. Pasaulinė gyvūnų dienos šventė – tai proga ne tik pasidžiaugti retomis gyvūnų veislėmis, bet ir gauti vertingų specialistų konsultacijų. Į pasaulinę gyvūnų dieną visi kviečiami ateiti su savo gyvūnais.

Nida

Rugsėjo 27 - ąją, šeštadienį, Neringoje ištvermės ir valios išbandyti susirinks daugiau nei pusė tūkstančio Nidos pusės maratono bėgimo dalyvių. Anot renginio organizatorių, maratone dalyvaujančių skaičius didėja kasmet ir šiemet Neringos kurortui jis rekordinis. Pagrindinio bėgimo, kuriame gali dalyvauti visi norintys, sveikatą pasitikrinę pilnamečiai asmenys, trasos ilgis siekia 21, 097 km. Trasa tradiciškai drieksis Nidos gyvenvietės gatvėmis ir dviračių taku. Pageidaujantys išbandyti trumpesnių nuotolių distanciją, turės galimybę bėgti „Europos bendradarbiavimo bėgime" (5, 4 km). Vaikams ir jaunuoliams iki 18 metų skirtas 3km, 2km ir 1km bėgimas.

Ignalina

Rugsėjo 27 d. Ignalinos Laisvės aikštėje vyks Rudens mugė. Ryte vyks šventinė eisena iš bažnyčios į miesto aikštę. Nuo 9.30 val. - mugės atidarymas, sveikinimai ir geriausių rajono ūkininkų apdovanojimai, taip pat seniūnijos pristatys bendrą rudens gėrybių patiekalų stalą ir daržų, sodų bei miško gėrybių pristatymą tema „Maistas ir vaistas". Vyks seniūnijų floristinių kilimų paroda tema „Metai".

Kuršėnai

Šiaulių r. Kuršėnuose rugsėjo 27 dieną nuo 10 valandos ryto vyks žemdirbių šventė „Jomarkas". Rudens gėrybių mugė visų laukia L. Ivinskio aikštėje.

Raudondvaris

Rugsėjo 26-28 d. Raudondvario dvaro menų inkubatoriuje vyks orchidėjų paroda. Paroda - ne tik galimybė pažiūrėti ir parodyti. Paroda - tai visų pirma susitikimų ir šilto bendravimo vieta. Augintojai dalinasi augalų priežiūros subtilumais, kolekcionieriai pasakoja, nuo ko prasidėjo jų pomėgis, stengiamės pakalbinti kiekvieną lankytoją, sužinoti žmonių nuomones ir patirtį, išrinkti gražiausią Parodos augalą, įdomiausią kompoziciją. Mažųjų parodos lankytojų laukia loterija.

Visa Lietuva

Rugsėjo 26-ąją vyks dešimtoji „Tyrėjų naktis", kurioje - daugiau kaip 250 nemokamų renginių didžiuosiuose šalies miestuose ir regionuose. Tądien pabendrauti su mokslininkais ir jų darbo aplinkoje pajusti atradimų džiaugsmą bus galima Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Molėtų astronominėje observatorijoje ir dar daugelyje Lietuvos vietų. Pasak organizatorių, rugsėjo 26-ąją savo erdves atvers 12 šalies universitetų ir 8 kolegijos, taip pat - įvairūs mokslo institutai, įmonės ir kiti partneriai. Renginio metu mokslininkai savo darbo erdves atveria visuomenei, kviesdami dalyvauti dešimtyse stulbinančių eksperimentų ir įtraukiančių simuliacijų, naujus horizontus atveriančių parodų ir ekskursijų, akiratį praplečiančių paskaitų ir audringų diskusijų. Visa informacija apie „Tyrėjų nakties" renginius skelbiama www.facebook.com/tyrejunaktis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis