Pyragėliai su obuoliais, kurie nuo stalo dingsta pirmi

Du vaikučius auginanti kūrybingoji Alvilė Rimaitė šįkart siūlo pasigaminti pyragėlius su obuoliais, kurių skonis bus... pasakiškas!


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, Varškės apkepas, kurio skonis prilygsta gardžiausiam pyragui
Obuolių pyragas, kuris pavyksta visada

Nepamirštamas skonis iš vaikystės, kurį, praėjus daugeliui metų, ryžausi pamėginti atkurti. Keli bandymai - ir, mano ruošiamų skanėstų repertuaras pasipildė visų labai laukiamais, giriamais ir greit nuo stalo dingstančiais obuoliais skarelėse.

Nors su jais pasikrapštyti šiek tiek reikia, šie trapios tešlos pyragėliai tikrai tikrai verti viso, juos gaminant sugaišto laiko. O man, kaip mamai, labai patinka pyragėlių sudėtis - cukraus juose tik tiek, kiek yra uogienėje.

Kelios gaminimo detalės - obuoliai skarelėse patys gardžiausi su apelsinų uogiene ar džemu. Su abrikosų uogiene - antroje vietoje. O su kitomis uogienėmis - bruknių, aviečių, gaunasi tik tolimas atgarsis to tikrojo skanumo.

Kita detalė - forma. Taupydama laiką, esu bandžiusi pagal pyragėlių receptą gaminti pyragą. Rezultatas neblogas, tačiau neprilygsta atskiriems pyragėliams. Jų dydį galite pasirinkti patys - man skaniausi visai nedideli, vieno kąsnio pyragiukai.

40 mažų pyragėlių reikės:

  • 250 g miltų;

  • 125 g sviesto,

  • 1 kiaušinio,

  • žiupsnelio druskos,

  • 1 šaukšto aliejaus (saulėgrąžų ar rapsų),

  • 1-2 šaukštų grietinės,

  • 5-6 nemažų obuolių,

  • apie 150 ml apelsinų uogienės,

  • cukraus pudros.

Gaminame tešlą obuoliams skarelėse:

1. Šaltą sviestą sukapojame peiliu, sudedame miltus, druską, aliejų ir pirštų galais sutrupiname ir gerai išmaišome visas sudedamąsias dalis.

2. Įmušame kiaušinį, dedame grietinę ir greitai suminkome tešlą - kuo greičiau suminkysime, tuo ji geresnė gausis. Iš tešlos suformuojame rutulį ir dedame į šaldytuvą 1-2 val (galima ir pernakt palikti).

Alvilės Rimaitės nuotr.

Gaminame obuolius skarelėse:

1. Obuolius nulupame ir supjaustome nedideliais 3-4 cm gabalėliais.

2. Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 170 laipsnių.

3. Tešlą išsikočiojame kuo ploniau (iki 1-2 mm), supjaustome kvadratėliais (maždaug 5-6 cm x 5-6 cm). Ant  kiekvieno tešlos kvadratėlio dedame gabaliuką obuolio, ant jo - apie pusę šaukštelio apelsinų uogienės. Suimame už priešingų tešlos kvadratėlio kampų ir užspaudžiame. Tą patį padarome su kitais dviem kampais.

Alvilės Rimaitės nuotr.

4. Dedame pyragėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir šauname į karštą orkaitę. Kepame 15-20 minučių, kol tešla gražiai pagelsta.

5. Iškepusius pyragėlius ištraukiame iš orkaitės ir leidžiame atvėsti. Nepergyvenkite, jei kepant, pro atsidariusius skarelių kampus išvarvėjo kiek džemo ir sukietėjo išorėje - tie apvarvėjimai lengvai nusiima. Per sietelį apibarstome obuolius skarelėse cukraus pudra ir gardžiuojamės.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis