Spektakliai vaikams: kur nueiti šį savaitgalį?

Darbo savaitę vaikams kibus į mokslus, o jų tėveliams - į darbus, savaitgalį prireiks atsipūsti ir pailsėti, o kad poilsio valandos nepraeitų veltui, kviečiame jas praleisti drauge su savo šeima. Klausiate, ką galėtumėte nuveikti? Mes pagalvojome už jus.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Batuotas katinas" - klasika, kurią „Lėlės" teatras įvilko į itin vaikams patrauklų rūbą. Muzikinis spektaklis vaikams bus gausus cirko ir akrobatikos numerių, kuriuos atlieka viduramžių gatvės artistais persirengę aktoriai, o Olego Ditkovskio muzika bus atliekama gyvai. Be to, nepamirškime įvairiausių mastelių lėlių ir objektų. Spalvingame ir žaismingame spektaklyje vaikai ne tik susipažins su tradiciniu gerai žinomos pasakos siužetu, bet ir bus skatinami sąmoningai mąstyti. Taigi - spalio 4-ąją mažųjų laukia pramoga, kuri ne tik sukelia šypsenas vaikų veiduose, bet ir lavina (renginio organizatorius - Vilniaus teatras „Lėlė").

Kauniečiai arba miesto svečiai šeštadienį drauge su mažaisiais turėtų patrauktį į spektaklį "Nykštukas Nosis". Tai - pasakojimas apie berniuką, kuris piktai juokėsi iš ilgos senosios žiniuonės nosies, taigi ši pagirdė berniuką stebuklinga arbata, nuo kurios jam pačiam išaugo ilga nosis. Jei ne užburtoji berniuko draugė žąselė, istorija būtų pasibaigusi liūdnai (renginio organizatorius - Kauno valstybinis lėlių teatras).

Vida Press

Šis spektaklis - judesio, plastikos, muzikos ir žodžio junginys, pasakojantis apie indėniuko Kiko svajonę turėti tikras plunksnas ir tapti didžiu medžiotoju. Svajonė nukelia jį ir jo draugus į sapnų bei nuotykių pasaulį, kur nėra nieko neįmanomo. „Indėniuko Kiko nuotykiai" moko suvokti draugystės, savarankiškumo bei pagarbos mažesniems ar silpnesniems svarbą. Spalio 4 d. pasinerkite į sapnų pasaulį drauge su indėniuku ir jo draugais ir padėkite jam siekti svajonių bei patirkite indėniškų nuotykių (renginio organizatorius - Raganiukės teatras.

„Spektaklis turėtų vaikams įkvėpti pasitikėjimo savimi, parodyti, kad jie būdami maži yra labai reikšmingi žmonės ir gali nuveikti didelius darbus" - sako spektaklio „Emilis iš Lionebergos" režisierė. Vienos žymiausių vaikų autorių Astridos Lindgren romano inscenizacija - pasakojimas apie vaikų gyvenimą, jų bandymą pritapti suaugusiųjų pasaulyje, jų drąsą bei savarankiškumą. Pagrindinis spektaklio, kurį galite išvysti spalio 5-ąją, veikėjas - Emilis, berniukas, kurį pažinojo visi miestelio gyventojai. Ir jis nuolat kur nors įkliūdavo (renginio organizatorius - Vilniaus kamerinis teatras)...

Tikriausiai kiekvienam yra tekę klausytis, o gal skaityti lietuvių liaudies pasaką. Greičiausiai, kiekvienas turi pačią baisiausią, pačią gražiausią ar linksmiausią pasaką, tačiau „Keistuolių" teatro aktoriams parūpo išsiaiškinti, kuri gi lietuvių liaudies pasaka yra PATI LABIAUSIA iš visų. O sekmadienį jie išdykaudami, pokštaudami, kvailiodami ir dainuodami jie pabandys šitai išsiaiškinti (renginio organizatorius - „Keistuolių teatras").

Mažajam princui" neabejingi ir vaikai, ir suaugę. Spektaklis režisuotas dabar jau anapilin išėjusio Sauliaus Mykolaičio, tačiau tradicinio teatro apraiškos ir novatoriški stilistiniai sprendimai gyvi su žinomais ir pripažintais aktoriais, spalio 5-osios sekmadienį jus nunešiančiais į Mažojo princo pasaulį. Tai - spektaklis, kuris priverčia pagalvoti (renginio organizatorius - Lietuvos nacionalinis dramos teatras).

Fausta Marija Leščiauskaitė

Dėmesio!
Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir spalio mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis