Šis savaitgalis stebina renginių gausa: įdomiausiųjų apžvalga

Savaitgalio renginių apžvalga jau tapo tradicine mūsų portale. Kviečiame skaityti ir planuoti savo šeimos laisvalaikį. O jeigu žinote daugiau smagių renginių, kur laukiamos šeimos su vaikais, parašykite mums el.p. tavovaikas@delfi.lt.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Vilnius

Spalio 4 d. (šeštadienį) visi su savo augintiniais laukiami prie Baltojo tilto nuo 12 iki 15 val. Lietuvos kinologų draugija kviečia stebėti šunų dresūros mokyklų, jaunųjų vedlių pasirodymus, pabendrauti su gyvūnų globos organizacijų atstovais. Vyks linksmi konkursai, viktorinos, kūrybinės dirbtuvės vaikams.

Vilnius

Spalio 3 - 4 Mokytojų namuose vyksta "Sodo kraitė". Čia ne tik prekiaujama vaismedžiais, vaiskrūmiais, gėlių, uogų daigais, dekoratyviniais augalais, medumi bei lietuviško kaimo rudens gėrybėmis, čia taip pat veiks Vilniaus ikimokyklinių įstaigų vaikų ir mokytojų paroda iš rudens gėrybių (ji veiks iki spalio 9). Kiemelyje mugės metu renginius pristatys gyvūnų prieglaudos „Tautmilės globa" darbuotojai.

Vilnius

Spalio 3 - 5 d. sostinės Šv. Pranciškaus Asyžiečio (Bernardinų) bažnyčioje vyks tituliniai atlaidai, kurių metu bus švenčiamas parapijos 200 metų jubiliejus. Šeštadienį nuo ryto vyks Šv. Sakramento adoracija, menotyrininkė Rūta Janonienė skaitys paskaitą "Iš Bernardinų parapijos istorijos". Vakaro šv. mišias aukos Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas. Po jų vienuolyno kiemelyje bus rodomas režisieriaus Justino Lingio filmas, skirtas Bernardinų parapijos 200 metų jubiliejui. Sekmadienį po rytinių mišių bus atidaromas naujai įrengtas Bernardinų bendruomenės centras ir jame eksponuojamos parodos. Koncertuos Petras ir Dominykas Vyšniauskai. Šventę užbaigs Bernardinų bažnyčios giedojimo mokyklos chorų koncertas.

Spalio 5 d., sekmadienį, gyvūnų mylėtojai laukiami su savo augintiniais Bernardinų bažnyčios šventoriuje nuo 15.00 val., čia vyks naminių gyvūnų ir jų augintojų šventinės apeigos.

Vilnius

Spalio 5 d. 15 val. Vilniaus šv. Kotrynos bažnyčioje bus švenčiama Tarptautinė mokytojų diena.Kartu su Mokytojų namais koncertą dovanoja Kauno Valstybinio muzikinio teatro solistės Raimonda Tallat-Kelpšaitė, Rita Preikšaitė, koncertmeisteris Gytis Cinauskas. Koncerto programoje atlikėjai atskleis dviem moterų balsams sukurtų kūrinių gamą: nuo lyriškos barkarolės iki dramatizmo kupinų operų arijų. Šventinį linkėjimą mokytojams tars kunigas Ričardas Doveika, o koncertas nemokamas.

Vilnius

Spalio 4-5 dienomis Vilniuje parodų ir kongresų centre „Litexpo" vyks „Vilniaus sporto festivalis". Kiekvienais metais į sporto šventės programą įtraukiama naujų rungčių žiūrovams bei kokybiškų užsiėmimų. Šiemet daug dėmesio bus skiriama sporto ir sveikos gyvensenos edukacijai. Lankytojai renginyje galės išvyst laisvųjų imtynių turnyrą, bus įrengta masvrestlingo aikštelė, kurioje žiūrovai galės susigrumti vienas prieš kitą. Imtynininkai specialiai vaikams planuoja įrengti atskirą aikštelę, kur bus varžomasi tarpusavyje klūpant. Festivalio metu vyks ir sporto mugė, kurioje ne tik bus galima įsigyti su sportu ir laisvalaikiu susijusių prekių, bet ir vienoje vietoje rasti virš šimto sostinės sporto klubų. Vilniaus sporto festivalyje šiemet bus galima varžytis rankų lenkimo varžybose, trijų veiksmų jėgos turnyre, prisitraukimų prie skersinio rungtyje, savo svorio štangos spaudimo varžybose, gatvės gimnastikos ištvermės varžybose, atsispaudimų nuo lygiagrečių rungtyje, vyks atviros įvairių sporto šakų treniruotės.

Kaunas

Spalio 4 dieną Kaune švečiama pasaulinė Gyvūnų globos diena. Nuo 11.30 Santakos parke vyks šventė: pasieniečių kinologų pasirodymas, koncertas, žirgų parodomoji programa ir kitos linksmybės.

Kaunas

Spalio 4-5 dienomis, nuo 10 valandos ryto, Kaune, Žalgirio arenoje, vyks tarptautinė kačių paroda, skirta Pasaulinei gyvūnų dienai paminėti. Parodos akcentai - mažų kačiukų ir auksinių kačių šou. Parodos rengėjas - Lietuvos felinologų draugija „Bubastė". Auksinių ir sidabrinių kačių augintojai tvirtina, kad šios katės - pačios gudriausios ir geriausiai dresuojamos.

Kaunas

Minint pasaulinę gyvūnų dieną spalio 4-5 dienomis „Lietuvos gyvūnų augintojų centro" organizuojamoje kačių parodoje prekybos ir laisvalaikio centre „Mega" iš viso murks apie 200 įvairių veislių kačių. „Parodos dalyviai ir lankytojai pirmą kartą išvys Jungtinėse Amerikos Valstijose sukurtą eksperimentinę Bambino kačių veislę. Šie beplaukiai katinai primena trumpai nukirptą taksų veislės šuniuką, kadangi turi itin trumpas galūnes. Parodos lankytojai šį savaitgalį pamatys ne tik itin retą Bambino veislę ir pamiltus gigantiškuosius Meino meškėnus, bet ir gausų būrį kitų kilmingų kačių. Parodoje taip pat dalyvaus Amerikos riestaausės, Ukrainos Levkojai, unikalių spalvų Somalio ir palyginti retos Lietuvoje Abisinijos veislės katės, taip pat britų trumpaplaukiai, Škotų nulėpausiai, trumpanosiai persai, egzotai, Selkirk, Devon ir Kornvalio reksai, Siamo, Orientalo, Peterbaldo keturkojės, Kanados ir Dono sfinksai, Burmos, Bengalijos, Sibiro bei kitos įspūdingų veislių atstovės. Lankytojai taip pat išvys ir jūrų kiaulytes. Jų parodoje bus apie trisdešimt. Lankytojai aplankyti parodą galės šeštadienį 10-18 val. ir sekmadienį 10-17.30 val. Vaikams iki 10 metų parodos lankymas nemokamas.

Kaunas

Spalio 3-4 dienomis, Kauno Akropolyje vyks mados renginys „Mada eina". „Modi Du" įkūrėja Diana Vapsvienė, visai nesenai pristačiusi naują vardą Lietuvos mados pasaulyje „V.Desire", penktadienį pristatys debiutinę šio prekinio vardo kolekciją, skirtą veikliai miesto moteriai, spėjančiai būti tiek mama, tiek aktyvia visuomenės veikėja. Šeštadienį podiumu žengs mamos ir jų mažyliai, naujausias mados tendencijas, skirtas moterims ir vaikams, pristatys konkurso „Stilinga mama - stilingi vaikai" dalyvės - mamos su savo mažyliais. Pasak modelių studijos „Mažoji Mis" įkūrėjos ir vienos iš šio renginio organizatorių Danutės Elzbergienės Petrauskės, tokie renginiai sustiprina ryšį tarp vaikų ir tėvų, skatina ne tik būti stilingais, bet ir įsitraukti kartu į bendrą pomėgį. Konkurso „Stilinga mama - stilingi vaikai" dalyvėms bus suteikta galimybė išbandyti stilisto „duonos" - iš plataus prekybos centro parduotuvių asortimento parinkti drabužius, avalynę ir aksesuarus ne tik sau, bet ir savo vaikui. Kitaip tariant, mamos galės stilingai savo vaikučius aprengti nuo galvos iki kojų.

Klaipėda

Šeštadienį, spalio 4 dieną, Uodo šeimos turgelis sugrįžta į pajūrį ir jau trečiąjį kartą visus klaipėdiečius bei miesto svečius kviečia į atsakingą vartojimą bei šeimos vertybes puoselėjantį "Uodo Šeimos Turgelį". Visos šeimynėlės šeštadienį laukiamos LCC tarptautiniame universitete, Michealsen centre, Kretingos g. 36, kur nuo 11 iki 16 val. visi pirksime, parduosime, mainysime savo šeimos turtelius, bendrausime ir pramogausime su visa šeima. Turgelyje lauks ir gerumu pasidalinti kvies gerumo tinklas "Pagalba daiktais", "Gausių šeimų centras" ir GGA - beglobių gyvūnų asociacija. Bsu kviečiama visus prisidėti, paremti skurdžiau gyvenančias šeimas, ieškoma beglobiams gyvūnams jaukių namų. Vaikučių ir jų tėvelių, kaip ir visada lauks pramogos ir linksmybės. Įėjimas pirkėjams į renginį nemokamas.

Marijampolė

Spalio 4 dieną Marijampolėje šurmuliuos tradicinė derliaus šventė „Sūduvos kraitė 2014". Šių metų šventė skirta Šeimos metams. Šventė prasidės jau nuo 10 val. J. Basanavičiaus aikštėje ir jo prieigose. Poezijos parke rudens derliaus grožybes pristatys daugiau kaip 30 savivaldybių švietimo ir ugdymo, socialinių įstaigų ir nevyriausybinių organizacijų, medžiotojai, bitininkai, sodininkai ir gamtininkai, vyks paukščių paroda. Gyvūnų mylėtojų asociacijos kiemelyje vyks gyvūnų pasirodymai, lauks konkursai ir viktorinos. Parko scenoje skambės nuotaikingos muzikinės rudens dovanos, bus pramogų ir linksmybių visai šeimai. Vyks medžiotojų trofėjų ekspozicija. J. Basanavičiaus aikštėje nuo ryto šurmuliuos suvalkietiškas amatų ir verslų, kaimiškų produktų ir grožybių kermošius „Ką pirksi ponai...?", kuriame prekiauti užsiregistravo apie 200 prekybininkų.J. Basanavičiaus aikštėje šventės svečius visą dieną džiugins šventinis koncertas.

Šeduva

Spalio 4 d. 12 val. Šeduvos gimnazijos automobilių stovėjimo aikštelėje visi norintys galės sudalyvauti sraigių lenktynėse. Taip pat vaikai galės varžytis triratukų lenktynėse bei dviračių slalome. Rungtyniauti bus galima su savo dviratukais. Šventėje bus vykdoma akcija „Padovanok išaugtą dviratuką mažesniam". Turbūt daugelis turime nebenaudojamų, apdulkėjusių dviratukų. Organizatoriai kviečia juos prikelti antram gyvenimui ir suteikti kitam vaikui džiaugsmo.

Dėmesio!
Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir spalio mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis