Kai skauda gerklę: 3 naminiai būdai, kaip sau padėti

Gerklės uždegimo priežasčių ir ligos formų yra įvairių, jį gali sukelti virusai, bakterijos, o kartais įtakos turi ir alergija.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, Tai, ko nežinojome apie bjaurųjį laringitą
3 senolių patarimai, kaip gydyti kosulį

Visi žino „naminį" vaistą nuo gerklės skausmo - skalavimą šiltu, sūriu vandeniu. Jūsų dėmesiui - dar trys, kiek rečiau žinomos, bet efektyvios priemonės nuo gerklės skausmo:

Šalavijų arbata nuo gerklės skausmo

Jeigu skauda gerklę, padės šalavijų arbata. Vieną arbatinį šaukštelį šalavijų lapų užpilkite 150 mililitrų karšto vandens ir dešimčiai minučių palikite.

Vyresnio amžiaus vaikai gali šia arbata skalauti gerklę po minutę iki penkių kartų per dieną.

Mažesni vaikai dažniausia to padaryti dar nemoka, todėl arbatą galima šiek tiek pasaldinti ir kuo šiltesnę gerti. Tačiau piktnaudžiauti ja nevalia - galima gerti ne daugiau dviejų-trijų puodelių per dieną.

Citrinų kompresas nuo anginos

Kai kankina angina, jums gali padėti citrinų kompresas. Karštą vandenį sumaišykite su vienos citrinos sultimis, į skystį pamerkite medvilninį rankšluostuką, išgręžkite jį ir uždėkite ant kaklo priekinės dalies.

Tada visą kaklą apvyniokite sausu rankšluosčiu. Laikykite kompresą tol, kol visiškai atvės.

Varškės kompresas nuo gerklės skausmo

Uždegiminius procesus stabdo ir varškės kompresas, kuris veikia labai raminančiai. Kambario temperatūros naminę varškę užtepkite ant kelis kartus perlenktos marlės, sluoksnis turi būti maždaug piršto storio.

Uždėkite kompresą ant priekinės kaklo pusės, apsukite rankšluosčiu. Kompresą laikykite tol, kol varškė bus visiškai sausa. Tai užtruks apie 15 minučių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis