JAUTRU: motina atsisako neįgalaus vaiko, kurį užauginti pasiryžta tėtis (papildyta)

Ši istorija pastarosiomis dienomis apkeliavo daugelio pasaulio šalių mamoms ir tėčiams skirtus portalus. Negalėjome likti abejingi jai ir mes.



Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

2015 metų sausio 21 -oji. Ši diena turėjo pakeisti visą likusį Samuelio Forresto gyvenimą - jis šią dieną turėjo tapti tėčiu. Taip ir atsitiko. Jis tapo tėčiu, o gyvenimas pasikeitė neatpažįstamai. Deja, ne taip, kaip jis galėjo įsivaizduoti. Nutiko tai, ko ir baisiausiame sapne nesusapnuosi.

Iš Naujosios Zelandijos kilęs vyras jau kuris laikas verslo ir darbo reikalais gyveno Armėnijoje. Čia sutiko moterį, įsimylėjo, susituokė, ėmė lauktis pirmagimio.

TAIP PAT SKAITYKITE:

„Bjaurūs“ tėvai šiandien – laimingi vaikai rytoj

Jauniausia pasaulyje motina – 5 metų Lina: kaip susiklostė jos likimas

Deja, sausio 21 dieną, kai vienoje Jerevano ligoninėje gimė pirmagimis berniukas, niekas nenusišypsojo, nepasveikino jo tapus tėčiu, o suvystytą vaiką, net neparodę jo, išnešė į kitą palatą.

"Jums gimė vaikas su Dauno sindromu, geriausia bus, jei atsisakysite jo ir nebepamatysite", – pagaliau tarsi nuosprendį vyras išgirdo šiuos medikų žodžius. Apie genetinį sindromą, kurį turi jų vaikas, pora nėštumo metu nežinojo.

Samuelis nuskubėjo į naujagimių palatą, čia rado savo sūnelį ir paėmęs ant rankų suprato - tai yra gražiausias vaikas pasaulyje, nesvarbu, kokia yra jo medicininė diagnozė.

Su naujagimiu nuskubėjęs į žmonos palatą, vyras patyrė dar vieną šoką. Čia jo vaiko motina pareiškė, kad ji atsisako vaiko, nežada jo auginti, ir kad jis turi susitaikyti su jos sprendimu. Vyras laikė rankose vaiką ir negalėjo patikėti tuo, ką girdi. "Rinkis, arba aš, arba vaikas", – pareiškė gimdyvė.

Samuelis žinojo, kad Armėnijoje požiūris į neįgalius vaikus yra kitoks, negu jo gimtojoje Naujojoje Zelandijoje, kad čia gimęs vaikas su Dauno sindromu yra gėda šeimai, kurios jie mielai atsikrato, išsiųsdami į specialius globos namus. Tačiau vyras nesudvejojo nė akimirkai – jis nepaliks mažylio likimo valiai. Jis pasiryžo jį užauginti bet kokia kaina. Kaip ir žadėjusi, jo žmona jau po savaitės pareiškė, kad skiriasi, atsiuntė dokumentus ir paprašė išsikraustyti iš bendrų namų. Ji nė karto neprisilietė prie vaiko, neapkabino ir nepaglostė jo.

Vyras apsisprendė kuo greičiau išvažiuoti su sūnumi iš Armėnijos namo – į Oklando miestą Naujojoje Zelandijoje. Tam, kad sukauptų pakankamai lėšų grįžti namo ir užtikrintų mažajam sūnui, beje, pavadintam Leo vardu, priežiūrą, jis viename aukojimo puslapyje sukūrė paskyrą "Bring Leo Home", kurioje aprašė savo istoriją. Ją galima rasti čia.


STOP kadras iš gofundme.comPer kelias dienas, kai paviešino šią istoriją, Samuelis sulaukė milžiniško palaikymo. Šiandien (vasario 7 -osios ryte) jam jau buvo suaukota beveik 500 000 JAV dolerių.

Suaukotus pinigus jis skirs ne tik Leo priežiūrai, sveikatinimui ir išmokslinimui, bet ir žada sukurti fondą, kuris parems "paliktuosius ir pasmerktuosius likimo valiai" neįgalius vaikus Armėnijoje.

Tėčio ir naujagimio nuotraukų galima pamatyti čia.

Papildyta:

Šiandien socialiniame tinkle Facebook savo nuomonę išsakė ir antra pusė – Leo mama, armėnė Ruzana. Ji savo ilgame komentare pateikia savo versiją: aprašo šoką, kurį patyrė pagimdžiusi sūnų su genetiniu sindromu; artimųjų ir giminaičių pareikštas užuojautas vietoj sveikinimų jai tapus mama. 

Moteris įraše pripažįsta, kad jos gimtoji šalis nėra „patogi“ žmonėms, turintiems specialiųjų poreikių ir ji pripažįsta, kad jos sūnui būtų geriau augti tėčio gimtinėje. Tačiau moteris priekaištauja vyrui, kad jis nebendrauja su ja ir nesiūlo kartu persikelti į Naująją Zelandiją. Esą, vyras taip nusprendė nepasitaręs su ja, o paviešinta jų istorija įvairiose žiniasklaidos priemonėse jai suteikia daug skausmo.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/lt_LT/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Įrašas, kurį paskelbė Ruzan Badalyan.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis