10 patarimų, jei norite užauginti sėkmingą vaiką

Būti sėkmingu gyvenime – vienas didžiausių iššūkių, o kartu ir dovanų. Siūlome 10 patarimų, kurie padės jūsų vaikui pasiekti sėkmės gyvenime.

Dirbkite noriai


Raskite veiklą, kuriai galėtumėte atsidėti visa širdimi. Net jei tai nėra jūsų pajamų šaltinis, parodykite vaikams, kad entuziazmas yra labai svarbus elementas, siekiant asmeninės laimės ir sėkmės. Tai paskatins jūsų vaikus būti motyvuotus.


Nebijokite iššūkių


Kai susiduriate su kokia nors kliūtimi, pademonstruokite vaikams, kad turite gebėjimų, žinių ir stiprybės įveikti bet kokį sunkumą. Jums neegzistuoja „ne" ar „negaliu".


Imkitės sunkių užduočių


Iškelkite sau tikslų, užduočių, kad pademonstruotumėte vaikams, jog mokotės, jog ir jums ne viskas lengva. Tegu vaikai mato, jog iš pradžių gali būti sunku, bet įdėjus pastangų, savimi pasitikint, viskas pasiekiama.


Pozityvus palaikymas


Palaikykite vaikus. Nereikia nervintis ir pulti į pagalbą, vaikams susidūrus su menkiausia kliūtimi, kita vertus, jie turi žinoti, kad linkite jiems laimės ir esate jų parama.


Užsibrėžkite ilgalaikių ir trumpalaikių tikslų


Padėkite vaikams užsibrėžti ilgalaikių ir trumpalaikių tikslų, susijusių su darbu, mokslu, santykiais, pomėgiais. Tikslų užsibrėžimas ir siekimas skatina labiau savimi pasitikėti, parodo jūsų vaikams, ko jie gali pasiekti, jei užsibrėžia.


Realybės suvokimas


Paaiškinkite vaikams, kokia yra realybė. Jie turi suprasti, kad pasirinktoje profesinėje veikloje yra ne vien darbo valandos ir atlyginimas. Paaiškinkite, kaip spręsti konfliktus, kaip protingai argumentuoti kolegoms, draugams, kaip išsaugoti psichinę ir emocinę sveikatą.


Pasverkite motyvacijas


Stenkitės, kad jūsų vaikai siektų vidinių ir išorinių motyvacijų gyvenime balanso. Jūsų duktė gali būti slaugė, kuri padeda žmonėms, bet nesulaukia pripažinimo, negauna deramo atlyginimo. Jei ji nuspręs tapti gydytoja, teks ilgiau mokytis, tačiau bus galimybių aukščiau kopti karjeros laiptais.


Kurioje nors srityje siekite tobulumo


Skatinkite vaikus siekti tobulumo kurioje nors srityje. Jei jie nepaliaus tobulėti, sieks žinių, visada bus pageidaujamo tos srities specialistai.


Sėkmė ir laimė gyvenime – ne tik gebėjimas užsidirbti pinigų, bet ir vertybės, sugebėjimas gyventi taip, kad žmogus jaustųsi visavertis visuomenės narys. Skatinkite vaikus puoselėti gerumą, užuojautą, palaikyti gerus santykius su žmonėmis, įdėti pastangų darbe ir namuose.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis