Ką daryti, jei tėtis bijo likti vienas su vaiku

Dažnai atrodo, kad tėčiai bijo likti namuose vieni su kūdikiu, todėl atsisako išleisti mamą iš namų. Kaip elgtis tokioje situacijoje? Laukti, kol tėtis išmoks elgtis su kūdikiu, ar išsiruošti iš namų iškart, nes tikėtina, kad taip tėtis daug greičiau pajus artimesnį ryšį su kūdikiu?

Pirmą kartą tėčio nereikėtų palikti su kūdikiu ilgam, ypač jei tai pirmas jūsų vaikas, ir tėtis prieš tai nėra turėjęs jokios patirties su naujagimiais. Pradėkite trumpam palikti juos vienus, kai pati esate namuose. Pamažu šį jųdviejų bendravimo laiką ilginkite, iš pradžių tai galėtų būti kokios 15 minučių, o vėliau kaskart juos palikite vis ilgesniam laikui. Jei tėčiui puikiai sekasi pabūti su mažyliu, reiškia, galite drąsiai keliauti iš namų – jie susitvarkys.


Vida Press


Pasistenkite tėčio nekritikuoti, net jei jam ne itin gerai sekasi. Net jei mažylis verkia, nebėkite iškart į pagalbą, visų pirma leiskite tėčiui pačiam susitvarkyti.


Išsiruošusios iš namų, leiskite tėčiui jums skambinti, tada vien mintis apie tai, kad galės su jumis bet kurią akimirką pasikonsultuoti, įkvėps jam drąsos ir jėgų, ir jis neabejos, kad puikiai susitvarkys. Jei aplinkybės susiklostys taip, kad kažkiek laiko nebus galima su jumis susisiekti, palikite draugės ar giminaitės, turinčios patirties su vaikais, telefono numerį, kad iškilus būtinybei jis galėtų pasikonsultuoti su patikimu žmogumi.


Vida Press


Su tėčiu palikite tik pavalgiusį ir nuramintą kūdikį, ypač pirmus kartus. Iš pradžių reikėtų susiplanuoti savo išvyką taip, kad iš namų išeitumėte tada, kai mažylis miega. Ši patirtis suteiks tėčiui jėgų ir drąsos likti su vaiku ir kitą kartą. Tikėtina, kad vėliau jis susitvarkys ir su sudėtingesnėmis situacijomis.


Vida Press


Būtinai pagalvokite apie tai, ką jiedu veiks, kol jūsų nebus. Papasakokite tėčiui, kuo užimti kūdikį, suruoškite mėgstamus mažylio žaisliukus, maistą ir drabužėlių pamainą. Jei vaiką maitinate krūtimi, palikite pieno atsargų arba pagaminkite mišinuką.


Vida Press


Paruoškite tėtį, kad jis žinotų, jog vaiko verksmas yra normalus dalykas, nereikia jo bijoti. Ilgainiui tėtis įgis patirties ir pradės suprasti mažylio verksmo intonacijas, ką jis nori pasakyti tėvams. Galite surengti tėčiui treniruotę, kol esate namuose, kad jis pagal vaiko verksmo toną ir garsą išmoktų nustatyti, ko mažyliui reikia.


Vida Press


Nesijaudinkite. Tėčiui labai svarbi jūsų parama. Iš namų išeikite be streso, ramios nuotaikos, ir jūsų pasitikėjimas neabejotinai padės ir mažyliui, ir tėčiui. O grįžusi namo, nepamirškite pagirti tėčio, net jei namuose tvyro totalus chaosas ir mažylis, jūsų manymu, nėra tinkamai pamaitintas ir švarus. Jausdamas jūsų palaikymą, tėtis kitą kartą mielai ir vėl jus išleis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis