10 daiktų, kurie nebūtini, bet palengvina vaiko auginimą

Aš šiuolaikinio vaiko auginimo nebeįsivaizduoju be vežimėlio, automobilinės kėdutės, lovelės, patogių drabužėlių, sauskelnių ir kitokių, man atrodančių BŪTINŲ, daiktų sąrašo. Jau net nekalbu apie šiltą vandenį, elektrą ar skalbimo mašiną. Taip pat pabrėžiu, kad kalbu tik apie daiktus, nes tokie jausmai, kaip meilė, atsakomybė, kantrybė tiesiog neatskiriami nuo tėvystės sampratos.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, Naujas konkursas „Geltona! Žalia! Raudona!“
Kas kaltas, kad šiuolaikiniai vaikai neskaito knygų

Buteliukas

Nors jo beveik nenaudojau pagal paskirtį, bet man tai vienas geriausių daiktų matuojant vandens kiekį košėms. Naudoju jį iki šiol kaip virtuvės įrankį, kai gaminu tiksliai pagal receptą ir reikia matuoti produktų kiekį.

Shutterstock nuotr.

Žindančioms mamytėms skirta arbata

Tiesiog pankolių arbata, „Pieno debesėlis“, „Hipp Mama“ ar kita. Ir skanu, ir sveika, ir jaučiausi bent kiek ramiau, kad Adomui mažiau pūs pilvuką.

Pirmoji gertuvė kūdikiui

NUK First Choice – tiesiog nerealus daiktas pradedant pratinti kūdikį prie gertuvės. Šios gertuvės snapelis labai panašus į buteliuką, nes yra silikoninis, bet tai visai ne tas pats, nes forma kita ir traukiant vandenį, jo bėga daugiau. Žodžiu ji labai patiko Adomui, o ir man buvo patogi išplauti, užsukti, uždėti dangtelį, jei reikdavo pasiimti į keliones.

Liemenės kūdikiams

Iki šiol man tai vienas patogiausių drabužėlių vaiko garderobe, nes su ja nei per šilta, nei per šalta.

Shutterstock nuotr.

Antpirštis - dantų šepetėlis

Šį daiktą atradau tada, kai Adomas kategoriškai atsisakydavo valytis dantis su paprastu normaliu vaikišku dantų šepetėliu. Sučiaupdavo lūpas ir niekaip nepavykdavo jo prakalbinti ir išvalyti dantų. Su antpirščiu, žinoma, mano pirštas lieka gerokai nukandžiotas, bet bent jau Adomo dantys sveiki.

Maža antklodė

Kai reikia 50 cm kūdikėlį suvystyti ar užkloti, ar tiesiog paimti į rankas šiek tiek apklotą, tai, patikėkite, tai daryti su 10 kartų už kūdikį didesniu pledu kur kas sudėtingiau nei su maža, tam skirta antklodėle. Šį daiktą naudoju iki šiol tiek namuose, tiek vežimėlyje užklojant Adomą.

Shutterstock nuotr.

Rankinis siurblys

Toks nedidelis, be laido, su įkraunamomis baterijomis, labai patogus susiurbti trupinius, išpiltas kruopas ar stiklo šukes; na, žodžiu, viską, kas lieka po Adomo.

Kokosų aliejus

Jis tinka ir pagardinti košytes, net ir pačias pirmas, ir patepti odelę, tiek mažylio, tiek mamos.

Infraraudonųjų spindulių termometras

Neįsivaizduoju, kaip kitaip galėčiau pamatuoti Adomui temperatūrą. Jo niekur nereikia kišti, o tiesiog laikyti arti kaktos. Net ir sau temperatūros nebematuoju kitaip. Beje, su tokiu termometru dar labai patogu pamatuoti ir aplinkos ar arbatėlės temperatūrą.

Shutterstock nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis