Lengvas būdas užkariauti vyro širdį: svogūnų sriuba

Svogūnų sriuba – prancūziškos kilmės. Tačiau mano siūlomas variantas itin supaprastintas, tad nedrįstu pavadinti „prancūziška“. Tačiau skonis nenusileidžia originalui!

Taigi, 4 porcijoms prireiks:


- 4 didelių svogūnų (maždaug 800 g),

- 3-4 skiltelių česnako,

- šaukšto ar dviejų sviesto, ir tiek pat aliejaus,

- 1 a.š. rudojo cukraus,

- 2 a.š. balzaminio acto,

- 100 ml balto vyno,

- 1 l sultinio (geriausia - jautienos),

- skrudintos baltos sumuštinių duonos, prancūziško batono ar ciabattos riekelių,

- tarkuoto "Džiugo" ar kito kietojo sūrio.


Asmeninio archyvo nuotr.


Bent man sunkiausia gaminimo dalis – plonais žiedeliais supjaustyti svogūnus. Tuomet berti į įkaitintą keptuvę su sviestu ir aliejumi, kelias minutes paskrudinti (tik nesudeginti), berti smulkintą ar trintą česnaką ir maždaug 15 minučių ant silpnos ugnies troškinti.


Eilė vynui, nepamiršti ant didesnės kaitros išgarinti alkoholį. Berti cukrų, įlašinti balzaminio acto, pilti sultinį ir virti bent 30 min (šiaip geriausia – kuo ilgiau, galima ir valandą, bet bent man pritrūksta kantrybės).


Paskrudinam duoną, kuri skaniausia – orkaitėje su sviestu ir įtrintu česnaku. Dedame į dubenėlius su sriuba ir barstome sūriu.


Tikrai taip, viskas! Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis