Ką tėvai turi žinoti apie savo vaikus?

Apie tai bus kalbama šį savaitgalį, kovo 14-15 d., pirmą kartą Lietuvoje vyksiančioje konferencijoje „Atsakinga tėvystė“. Joje pranešimus skaitys ir savo patirtimi dalinsis net šešiolika geriausių savo srities specialistų – lektorių, psichologų, edukologų.

Specialistai konferencijoje tėvelius supažindins su daugeliu aktualių vaikų auklėjimo klausimų, aptars problemų sprendimo būdus.

Kaip teigia konferenciją organizuojančio Lietuvos parodų ir kongresų centro LITEXPO Konferencijų skyriaus vadovas Justinas Bortkevičius, pasirinkti tokią renginio temą paskatino jos aktualumas šiandieninių problemų kontekste - tėvų užimtumo, emigracijos, kuri kartais ilgam atskiria vaikus nuo tėvų. „Tyrimai rodo, kad tėvai vaikams per dieną teskiria keletą minučių. Tai tikrai nėra atsakinga tėvystės, kuri reikalauja daug pastangų ir kantrybės iš tėvų. Juk tėvystė nėra įgimtas gebėjimas, mes jos mokomės visą gyvenimą: iš savo klaidų, sėkmių, kitų tėvų patirties, ieškome specialistų pagalbos ir rekomendacijų. Visa tai ir norėjome sutelkti į vieną renginį, nes dauguma paskaitas vesiančių specialistų kartu yra ir tėvai, patys auginantys net po keletą vaikų“, – sako J. Bortkevičius.

Konferenciją sudaro dvi teminės dalys: šeštadienis skirtas ikimokyklinukų auklėjimo problemoms aptarti, o sekmadienį dėmesys bus skirtas pagrindinėms mokyklinio amžiaus vaikų auklėjimo aktualijoms.

Pirmąją konferencijos dieną specialistai kalbės apie vaikus ištinkančias krizes, apie tai, kaip jas atpažinti ir įveikti, nagrinės konkurencijos tarp vaikų problemą ir patars, kaip ją paversti bendradarbiavimu, primins tėveliams, kad savo vaikus reikia priimti tokius, kokie jie yra. Žurnalistė, knygų vaikams autorė, edukacinių programų kūrėja Juventa Mudėnienė kalbės apie tai, kaip sustiprinti vaiko žingeidumą, edukologijos mokslų daktarė Sigita Burvytė supažindins su vaikų baimėmis ir patars, kaip elgtis su jomis susidūrus. Psichologė Edita Čekuolienė gilinsis į vaikų ir senelių santykių problemas, o psichologė Jūratė Bortkevičienė supažindins su vaiko emocinio intelekto svarba.

Antrąją renginio dieną specialistai aptars mokyklinio amžiaus vaikų raidos etapus ir krizes, edukologijos mokslų daktarė Austėja Landsbergienė nagrinės vaikų motyvacijos klausimus ir papasakos, kokios priemonės ją skatina.

Tėveliai paskaitose sužinos ir apie tai, kaip padėti paaugliui atrasti save, kaip padėti pasirinkti profesiją, kaip skatinti skaityti, kaip ugdyti vaiko pasitikėjimą savimi. Psichologas, lektorius Liudas Švipas aptars labai svarbius paauglystės lūžius ir atradimus: pirmąją meilę, seksą, narkotikus, o finansų konsultantė Milana Jonikienė primins, kaip svarbu vaikus išmokyti tinkamai elgtis su pinigais, kad jie netaptų greitųjų kreditų aukomis.

Vaikų linijos psichologė Jurgita Smiltė Jasiulionė nagrinės ypač aktualią šių laikų temą – vaiko ir kompiuterio, aptars vaikų elgesio virtualioje erdvėje ypatumus, virtualios erdvės grėsmes vaikui, ir ką suaugusieji žino bei ko nežino apie tai.

Renginio dalyviai net turės galimybę susipažinti su naujausiomis vaikų mados tendencijomis. UAB „Mažasis modelis“ steigėja Severa Čepulienė bei žaismingų ir stilingų vaikiškų drabužėlių „Kyta“ ekspertai pirmąją konferencijos dieną demonstruos naujausią kolekciją.

Konferencija „Atsakinga tėvystė“ vyks kovo 14-15 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO. Ją LITEXPO organizuoja kartu su UAB „Galimybių arsenalas“.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis