Paaiškėjo, kokios temos labiausiai rūpi vaikus auginančioms šeimoms

Kovo 14-15 d. pirmą kartą Lietuvoje vykusioje konferencijoje „Atsakinga tėvystė" tėvai klausėsi paskaitų ir diskutavo su profesionalais vaikų auklėjimo temomis.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, Gydytojos nuomonė apie veiklias moteris, kurios dirba iki gimdymo
Miego sutrikimai: psichologė įvardija, kokias klaidas darome

„Žinių alėjoje“ paskaitas skaitantys lektoriai individualiai konsultavo ir atsakinėjo į tėvų klausimus, o „Ekspertų alėjoje“ savo veiklą pristatė įvairios įmonės, socialinės iniciatyvos: leidiniai tėveliams, neišnešiotų naujagimių asociacija „Neišnešiotukas“, Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba, Žaislų muziejus, Lietuvos vaikų ir jaunimo centras, įvairūs laisvalaikio ir vaikų ugdymo centrai, sveiko maisto ir mitybos įmonės ir kt.

Buvo sukurta ir erdvė vaikams, kurioje mažieji lankytojai, kol jų tėvai klausėsi paskaitų, galėjo piešti ir žaisti.

„Dauguma tėvų atvyko be vaikų, nes norėjo visą savo dėmesį skirti paskaitoms, kurios tikrai buvo labai įdomios. Smagu buvo stebėti, kaip nuščiuvusi salė klausėsi lektorių ir kaip džiaugėsi atvykę į šį renginį. Renginio sėkmė tikrai pranoko mūsų lūkesčius, nesitikėjome nei tiek klausytojų, nei tokių gerų įvertinimų“, – džiaugėsi konferenciją organizuojančio Lietuvos parodų ir kongresų centro LITEXPO Konferencijų skyriaus vadovas Justinas Bortkevičius.

Kaip teigė organizatoriai, „Atsakinga tėvystė“ – tęstinis projektas ir konferencija vėl vyks kitais metais. „Kokios problemos ir vaikų auklėjimo temos bus keliamos antrojoje konferencijoje, dar nesvarstėme – jas padiktuos specialistai, kasdien susiduriantys su tėvelių problemomis ir žinantys aktualiausius vaikų auklėjimo klausimus.

Vėl kviesimės geriausius Lietuvos vaikų auklėjimo specialistus, psichologus, edukologus, galbūt gydytojus, vėl bus galima ne tik klausytis paskaitų, tačiau ir užduoti lektoriams individualius klausimus „Žinių alėjoje“, – ateities planais dalinasi J. Bortkevičius.

Konferenciją „Atsakinga tėvystė“ LITEXPO organizuoja kartu su UAB "Galimybių arsenalas".

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis