VAIKYSTĖS SKONIS: gardžios bandutės

Iki šiol atsimenu, kiek laimės vaikystėje suteikdavo į ančiuką panašus blynas, ar miniatiūriniai valgomi kiškiai ant „Nykštuko" kavinės griliažinio torto. Tas geras jausmas, kai dideliame suaugusiųjų pasaulyje sutinki kažką labai savą.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, Saulės kibinai
Šašlykų konkurentai – vištienos pjausneliai

Bandelių – paukščiukų idėja man kilo po nesėkmingo bandymo pagaminti kiškių bandeles – gal teko matyti internete nuotraukas, kur bandelėms prakerpamos kiškių ausis? Išėjo kažkokie pokemonai, kurių bruožai bandelėms bekepant ir besipučiant susiliejo ir iškepus nelabai tesimatė. Suformavusi kelis keistus pokemonus supratau, kad reikia daryt paprasčiau – ieškoti akyčių, snapelių ir formuoti paukščiukus-viščiukus.

Apie akytes: joms galima naudoti kalendros sėklas, razinų gabalėlius, smulkintus žemės riešutus; vyresniems vaikams bandeles galima daryti su nuimamomis akytėmis – gvazdikėliais, pipirais.

Nuotraukose viščiukai su jais ir pozuoja – tiek Viliukas, tiek Nidutė valgydami tvarkingai nusiėmė, nes buvo perspėti, tačiau, mažiesiems bandeles kepkime su iš razinų arba juodųjų alyvuogių iškirptomis akytėmis – bus saugiausia. Snapeliai – puselės žemės riešutų be luobelės, arba migdolai.

Išeis apie 30 bandelių:

300 ml šilto vandens;

2 šaukštelių druskos;

2 šaukštelių cukraus;

1 šaukšto aliejaus;

480 g miltų;

7 g (2 šaukštelių) sausų mielių;

1-2 šaukštų tirpinto sviesto bandelėms apibarstyti;

valgomų akyčių ir snapelių.

Kepame bandeles vaikams:

1. Mieles ir cukrų ištirpiname šiltame vandenyje ir palaukiame 10 minučių, kol suputos. Dalimis suberiame miltus, sumaišytus su druska ir užminkome tešlą.

2. Tešlą minkome apie 10 minučių, po to perkeliame į aliejumi pateptą indą, uždengiame rankšluosčiu ir šiltai kildiname apie 40 minučių.

Alvilės Rimaitės nuotr.

3. Iškilusią tešlą keliskart paminkome išspausdami orą, suplėšome nedideliais, maždaug stalo teniso kamuoliuko dydžio gabalėliais ir formuojame apvalias bandeles. Dedame į kepimo popieriumi išklotą ar šiek tiek miltais pabarstytą skardą ir kiekvienai bandelei įsmeigiame akytes ir snapelius - smeigiame ne per giliai, kad nepranyktų bandelei besipučiant, bet ir ne paviršiuje, kad nenukristų. Paliekame apie 20 minučių dar kiek pakilti.

Alvilės Rimaitės nuotr.

4. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių, kepame joje pakilusias bandeles apie 10 minučių, kol gražiai paruduos. Iškepusias, dar karštas, aptepame tirpintu sviestu, kad plutelė būtų minkštesnė ir gardesnė.

Alvilės Rimaitės nuotr.

Tešlą bandelėms galime paruošti ir su duonkepe - tiesiog sudėkime visus produktus duonkepėje numatyta tvarka ir spauskime programą „Mielinė tešla". Šias bandeles vaikams patiekime kaip užkandį - šalia įvairių užtepėlių, dažinių, salotų. Norint, tokius paukščiukus galima suformuoti ir iš saldžių bandelių recepto. Vietoje snapelio įsmeigę 2 ausytes, gausime bandeles-kiškučius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis