Atvelykio savaitgalio renginiai šeimoms su vaikais

Šylant orams Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje organizuojama vis daugiau renginių, kurie skatina daugiau laiko praleisti gryname ore ir geriau pažinti ar iš naujo susipažinti su savo miestu.

Artėjantį savaitgalį smagiai laiką su visa šeima galėsite praleisti pasirinkę vieną iš kelių organizuojamų ekskursijų ar žvarbesnę popietę pasižiūrėti linksmą spektaklį.

Savaitgalį kviečiame praleisti turiningai ir artimiau susipažinti su Vilniumi. Šeštadienį, balandžio 11 d., kviečiame keliauti į ekskursiją „Valdovų rūmai ir senasis valdovų kelias". Ekskursija prasidės nuo Rotušės aikštės, toliau bus keliaujama Didžiąja ir Pilies gatvėmis iki pat Valdovų rūmų muziejaus. Ekskursija pasibaigs keliaujant Senuoju Lietuvos valdovų keliu. Ekskursijos metu išgirsite daug pasakojimų apie viduramžių Vilnių, jo gyventojus, svečius, rengiamas šventes. Susipažinsite su istorine architektūra bei archeologiniais radiniais. Smalsiesiems tai bus geriausiai praleistas šeštadienis!

Kaune šeštadienį, J. Gruodžio memorialiniame muziejuje, skambės dainos, liaudiška muzika ir daug juoko! Visi vaikai, jų tėvai, seneliai ir draugai kviečiami užsukti į renginį „Vaikučių velykėlės". Čia visi susirinkusieji galės ridenti savo atsineštus margučius, spalvinti ir kitaip puošti butaforinius kiaušinius, šokti liaudines ratelius, dainuoti, žaisti ir visaip kaip kitaip linksmintis.

O klaipėdiečiai šeštadienį kviečiami praleisti Kultūros fabrike, kur bus rodomas jautrus ir šiltas šokio spektaklis „Baltoji lopšinė". Spektaklyje sutiksite keturis veikėjus: mažąjį Zuikutį, močiutę Karvę, kaimyną Antį ir mamą Zuikę. Spektaklis žavi savo paprasta, minimalizuota ir estetiškai švaria scenografija bei nuo spalvotų blizgučių apvalytais herojų kostiumais. Šokio teatro „Padi Dapi Fish" kūrybinė komanda puoselėja vieną sėkmingiausių savo tradicijų - vaikiškai auditorijai skirtus spektaklius.

Smalsiuosius ir sekmadienį, balandžio 12 d., kviesime praleisti dar vienoje ekskursijoje po vilnių - „Vilniaus kiemeliai". Klaidžiojant po Vilniaus senamiestį užsuksite ir susipažinsite su įdomiausiais kiemeliais. Vieni puošnūs ir erdvūs, kiti skurdesnis ir siauri - bet kiekvienas jų savotiškas ir turintis savo paslaptį bei istoriją. Ekskursijos metu sužinosite kaip gyveno paprasti miestiečiai, pirkliai ir amatininkai, išgirsite daug įdomių pasakojimų bei paslapčių.

Na o visus svajoklius kviečiame sekmadienį praleisti Vilniaus Keistuolių teatre, kur galėsite išvysti miuziklą, skirtą visai šeimai, „Juozapas ir jo svajonių apsiaustas". Šis miuziklas ne bet koks. Tai spalvingas pasakojimas, šiuolaikiškai ir intriguojančiai pateikiantis Biblinę istoriją apie Juozapą. Miuzikle nėra Biblijos sentimentalumo, o pasaulis parodomas toks, koks yra, tik paliekama teisė svajoti. Juk svajonės niekuomet nepasensta ir neatsibosta!

Šiokiadienių bei savaitgalio renginiai Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje, vaikams, mamoms, tėčiams ir seneliams - tiek daug linksmybių visai šeimai vienoje vietoje dar niekada nebuvo! O jas visas galima rasti renginių portale Kur.lt.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis