Renginiai šeimoms su vaikais

Iš lėto pavasariui atkeliaujant į kiemus, netrūksta veiklos bei renginių įvairiose Vilniaus, Kauno bei Klaipėdos miestų erdvėse. Spektaklių vaikučiams tokia gausybė, jog sunku bus išsirinkti labiausiai patinkantį. O kur dar užsiėmimai bei renginiai visai šeimai - tik spėk visur ir viską pamatyti!

Trečiadienį, balandžio 22 d., Kauno menininkų namai kviečia užsukti pas juos į užsiėmimus vaikams „Kuriame kartu". Tai tęstinis projektas, užsiėmimai taip pat vyks gegužės mėnesį. Šie užsiėmimai skirti 10 mėn. - 3-jų metų vaikams ir jų tėveliams, kur visi kartu muzikuos, šoks, dainuos ir kurs. Menininkė-pedagogė Skaidra Jančaitė kartu su tėveliais mažylių smalsumą, žingeidumą ir energiją nukreips į gebėjimų atskleidimą. Šie užsiėmimai skatina vystytis vaikų saviraišką, pojūčius, savarankiškumą.

Šokio teatras „Dansema" kviečia šeštadienį, balandžio 25 d., apsilankyti Vilniuje, Menų spaustuvėje. Čia šokėjai bei aktoriai vaidins šokio spektaklyje Maži stebuklai". Spektaklis skirtas 2 - 5 metų vaikams. „Maži stebuklai" - pasakojimas kaip iš mažo kelių ląstelių gumulėlio - ikriuko, kiaušinio, kirmėlytės ar sėklos, atsiranda kvapni gėlė, margaspalvis drugelis, žalia varlė, galingais sparnais plasnojantis erelis ar nerangus pingvinas, linksmas ir smalsus žmogus. Argi tai ne stebuklai?

Tą patį šeštadienį Vilniaus teatras „Lėlė" kviečia į laiko patikrintą ir gerai didelių bei mažų žinomą spektaklį Princesė ir kiauliaganys". Spektaklyje vaizduojama pamokanti istorija, kurioje karalius - neryžtingas ir išsiblaškęs, rūmų damos - tuštybės ir blusų apniktos poniutės, o princesė - paika, norinti amžinai žaisti panelė. Karalius sugalvoja ištekinti savo dukterį, tačiau princesei netinka nei vienas. Bet net ir paikos princesės, gavusios deramą pamoką, gali pasikeisti. Reikia tik princui apsimesti kiauliaganiu ir kiek pagudravus viešai sugėdinti būsimą nuotaką.

Sekmadienis, balandžio 26 d., Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre, bus labai skambus ir muzikalus. Kviečiame apsilankyti linksmoje muzikinėje pasakoje Tinginėlių kaimas". Tai vaikų rašytojo V. V. Landsbergio knygos inscenizacija. Spektaklyje leidžiamasi į mėgstamą vaikų vaizduotės žaidimą, kuomet iš aplinkoje esančių buitinių daiktų kuriamas kitas pasaulis. Pagrindinis herojus Albinas svajoja nukeliauti į Tinginėlių kaimą, kur nėra jokio darbo, o visi tik žaidžia ir valgo daug saldumynų. Tačiau norėdami suprasti, kas yra gera, turime pamatyti tai, kas yra bloga. Taip galvoja ir tokia taisykle vadovaujasi ant Albino peties gyvenanti Elfė. Ji - vaikų sąžinė. Spektaklis labai žaismingas tuo, jog stebuklingame virviniame miške ant samanų sėdės bei miško gyventojais taps patys spektaklio žiūrovai. Trumpai tariant - žiūrovai bus pavergti spektaklio idėjos, scenografijos bei muzikos, o įspūdžiai išėjus dar ilgai neišblės!

Na o Vilniuje, Keistuolių teatre, sekmadienį bus vaidinamas spektaklis-žaidimas ne tik vaikams - Pati labiausia pasaka". Ir maži ir dideli žinome tikrai labai daug įvairiausių pasakų. Vienos jos mūsų lietuvių liaudies, kitos - atkeliavusios iš svetur. Ir visi mes turime savo mėgstamiausią pasaką. O „keistuoliai" klausia - ar niekada nekilo klausimas, kuri lietuvių liaudies pasaka yra PATI LABIAUSIA iš visų? Į šį klausimą bandys atsakyti „keistuoliai" Eimantas, Vytautas, Dalius, Benita ir Judita. Atsakymo į šį klausimą jie ieškos ne piktai ir ne visai rimtai, o išdykaudami, pokštaudama, kvailiodami, žaisdami ir dainuodami.

Renginiai vaikams, koncertai mamoms, sporto rungtynės tėčiams ar užsiėmimai visiems kartu - tiek daug linksmybių visai šeimai vienoje vietoje dar nebuvo! O jas visas galima rasti renginių portale Kur.lt.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis